۷ ایده برای کسبوکار بعد از ساعت کاری
ممکن است شغل ثابت شما عالی باشد، اما چیزهایی هستند که میتوانند از حقوق و مزایای خوب لذتبخشتر باشند، مثلا اینکه رئیس خودتان باشید و خودتان چیزی را خلق کنید.
اما باید قبل از اینکه به فکر یک کسبوکار جدید باشید، خوب فکر کنید. به هر حال کسبوکار جدید ریسکهای بیشتری نسبت به یک شغل ثابت دارد و از خودگذشتگی و تلاش بیشتری هم میخواهد. هرچند، وقتی در نهایت محصول کسبوکار خودتان را درو میکنید و راهتان را به سمت پولسازی بیشتر باز میکنید، میبینید که اشکها و عرقهایی که ریختهاید ارزشش را داشتهاند.
در ادامه بخوانید : طرح کسبوکار چیست؟ چگونه میتوان طرح کسبوکار درستی طراحی کرد.
برای اینکه این کار را شروع کنید لازم نیست از کار فعلیتان استعفا بدهید. ساعت ۵ بعدازظهر برای بعضیها به این معنای خوشگذارندن و بازیهای کامپیوتری است، اما برای خیلی از حرفهایها به این معنی است که کامپیوتر محل کار را خاموش کنیم و کسبوکار خانگی را آتش کنیم.
پس اگر میخواهید شروع کنید، قدم بعدی این است که نوع کسبوکارتان را مشخص کنید. چه نوع کسبوکاری برای شما مناسب است؟ نگاهی هم به این ۷ ایده بیندازید:
۱. اول به خوردن فکر کنید.
یک راه عالی برای موفقیت در کسبوکار یا تولید محصول این است که جای خالی یک نیاز را پر کنید، همه نیاز دارند و دلشان میخواهد غذا بخورند. اگر آشپزی را دوست دارید و یک آشپزخانه در دسترس دارید، نصف راه را رفتهاید. محصولاتی که قابل نگهداری در دمای اتاق هستند، شیرینی، خوراکیهای محلی، محصولات پخته شده، غذاهای خانگی، همه میتوانند انتخابهای خوبی باشند. میتوانید اول برای دوستان و آشنایان یا همکارانتان آشپزی کنید و اگر رضایت داشتند کارتان را توسعه دهید. غذایی را که مورد علاقهی خودتان است یا دلتان را آب میاندازد انتخاب کنید و با همان شروع کنید.
اگر به غذا علاقه داشته باشید، همیشه راهی برای ایجاد کسبوکار وجود دارد.
۲. دانش بفروشید.
تمام دانش و مهارتهایتان را در یک کتاب الکترونیکی جمع کنید و به افرادی که میخواهند آن مهارت را یاد بگیرند یا در شغلشان پیشرفت کنند بفروشید. اگر محصولتان ارزشمند باشد و بدانید چطور مخاطب را هدف قرار دهید سود زیادی برای شما خواهد داشت.
اگر در هر زمینهای تخصص دارید، به احتمال زیاد افرادی هستند که حاضرند برای یادگرفتن دانش شما پول پرداخت کنند. اگر تجربیات شما در کتاب الکترونیکی جمع نمیشود، دورههای آنلاین بسازید و به اشتراک بگذارید. به هر حال، وقتی که محتوای دیجیتال تولید میکنید، میتوانید بارها و بارها آن را بفروشید. این کار هیچ حد و مرز یا هزینهی ساختی برایتان نخواهد داشت.
اگر برای فروش مستقیمِ محتوایتان تخصص کافی ندارید، سایتهایی مثل فرانش به شما کمک میکنند. میتوانید دورههای آنلاین را به سرعت راه بیندازید و یک درآمد اضافی داشته باشید و عصرها به دورهی خود محتوا اضافه کنید. این میتواند شروع خوبی برای ایجاد کسبوکار آموزشی باشد.
اگر با اینترنت آشنایی چندانی ندارید، شاگردان حضوری بگیرید. اگر در زمینهی خاصی هم تخصص ندارید، میتوانید به بچههای دبستانی یا متوسطهی همسایه و فامیل در درسهایشان کمک کنید.
۳. سرگرم کنید و آموزش بدهید.
پادکست درست کردن یک راه عالی دیگر برای استفاده از اوقات فراغت برای ساختن محتوای صوتی برای مخاطبان معمولی در مورد یک موضوع یا صنعت خاص است. به اندازهی کافی برای مخاطبان پادکست تولید کنید و بعد خواهید توانست دنبال اسپانسری بگردید که برای محصول شما پول پرداخت کند تا افراد بیشتری از دانش شما استفاده کنند.
۴. مدیریت شبکههای اجتماعی را برعهده بگیرید.
به احتمال قوی، زمان زیادی را در شبکههای اجتماعی میگذرانید. پس حالا که به هر حال آنجا هستید، چرا از این تخصص استفاده نکنید و حقوق نگیرید؟ خیلی از شرکتها، به خصوص استارتاپها، میخواهند حضوری قوی در شبکههای اجتماعی داشته باشند و برای انجام این کار به مردم نیاز دارند.
قسمت جالب اینجاست که میتوانید از پلتفرمهایی مثل هوت سوت برای مدیریت چند حساب به صورت همزمان استفاده کنید و برای پستها برنامهریزی کنید. ممکن است فقط عصرها کار کنید، اما میتوانید ۲۴ ساعته پست بگذارید و محتوا تولید کنید.
۵. وبلاگ بنویسید.
وبلاگنویسی یک راه عالی برای داشتن درآمد دوم است. دهها هزار وبلاگنویس هر روز در مورد سفر، آشپزی، تربیت فرزندان، هنر، انیمیشن، سبک زندگی و موضوعات دیگر مینویسند. آنها به خاطر بازاریابی در بین خوانندهها، فروش رابطهای، درآمد تبلیغات و اسپانسرها هر روز در حال رشد هستند.
نکتهی مهمتر این است که توانایی نوشتن شما بیشتر میشود و دانش بیشتری در مورد بازاریابی محتوا بهدست میآورید. بعد میتوانید خودتان بازاریابیِ کسبوکار خودتان را شروع کنید که این هم لازمهی یک نویسندهی ماهر است.
کار سختی نیست، وبلاگنویسی را هر وقت و هرجا که بخواهید میتوانید انجام دهید.
۶. طراحی گرافیکی یاد بگیرید.
داشتن پیشزمینه یا دانش در مورد طراحی گرافیکی خیلی به دردتان میخورد. یاد گرفتن اصول آن به صورت خودآموز هم کار چندان سختی نیست. با داشتن نرمافزارهای ادوبی و وبسایتهایی مثل Canva و Visme، فقط به کمی پشتکار، خلاقیت و شور و شوق برای طراحی نیاز دارید تا کارتان را شروع کنید. حتی اگر نتوانید خیلی سریع از این راه پول دربیاورید، حتما در کار فعلیتان به شما کمک خواهد کرد.
۷. اپلیکیشن بسازید.
ممکن است بهنظر برسد برای هر کاری اپلیکیشنی وجود دارد، اما بعد کسی میآید و روش انجام یک کار را متحول میکند. ساختن اپلیکیشن یک صنعت جدید و در حال رشد است و همیشه نیازی وجود دارد که میتوان آن را برآورده کرد. در سال ۲۰۱۴، بازار اپلیکیشن آیفون به تنهایی ۴۰۰۰ موقعیت کاری ایجاد کرد.
یاد گرفتن کدنویسی ممکن است کمی طول بکشد، اما وقتی شروع به برنامهنویسی کردید، میتوانید به راحتی اپلیکیشن بنویسید و به فروش برسانید. کدنویسی میتواند دروازهای باشد برای ساختن کسبوکارهای بزرگتر.
برگرفته از: entrepreneur
جدیترین دیدگاهها