Select Page

۲۰ ایده‌ جذاب برای راه اندازی یک کسب‌وکار جدید( استارتاپ)

۲۰ ایده‌ جذاب برای راه اندازی یک کسب‌وکار جدید( استارتاپ)

برای هر کسب‌وکار جدید و استارتاپی، همه چیز از یک ایده شروع می‌شود. ایده‌ای ناب و کاربردی که شرایط زندگی را بهتر کند، قطعا با استقبال بالایی روبه‌رو خواهد شد. اما یک ایده هر چه قدر هم که پتانسیل داشته باشد، بازهم در ابتدای کار نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. بهتر است با بررسی و شناخت ذهن و علاقه‌مندی‌های سرمایه‌گذاران، چیزی را به شانس واگذار نکنیم و شروع کار خود را با داشتن سرمایه‌گذار هر چه قوی‌تر رقم بزنیم. ما در اینجا ۲۰ ایده برای شروع یک کسب‌وکار جدید به شما معرفی می‌کنیم که برای سرمایه‌گذاران جذاب است.

اگر به دنبال کسب‌وکارهای مورد علاقه‌ی سرمایه‌گذاران هستید، شاید بهتر است بدانید چندین ایده‌ی کاربردی برای شروع وجود دارد. حال سوالی که مطرح می‌شود، این است: چرا مردم، سریع دست به کار نمی‌شوند؟

پاسخ این است که این ایده‌ها در کنار کاربردی بودنشان، بسیار چالش برانگیزند اما دست‌یابی به آنها، غیرممکن نیست.

۱. انرژی

انرژیِ کم‌هزینه، به طور مستقیم باعث بهبود کیفیت زندگی می‌شود. به طور کلی باید گفت که هر دستاوردی که تولید انرژی از منابع انرژی حال حاضر را کم‌هزینه‌تر کند، دستاوردی انقلابی خواهد بود و این مسئله در مورد استخراج انرژی از منابع انرژی امروزه نیز صدق می‌کند. شکل‌های جدیدتر منابع انرژی شامل انرژی خورشیدی، انرژی بادی، سوخت زیستی اتانول و دیگر سوخت‌های زیستی می‌شوند؛ مثل هیدروژن، توریم و… .

۲. هوش مصنوعی

هوش مصنوعی

این ایده به همان اندازه که دست بالا گرفته می‌شود، ایده‌ای انقلابی محسوب می‌شود. باید خاطر نشان کرد که تاکنون موفقیت بزرگی در این زمینه حاصل نشده‌ است و همچنین تا کنون ماشینی با هوش مصنوعی کامل ساخته نشده است. هر محصولی که با هوش مصنوعی از خود، خلاقیت یا منطق نشان دهد به‌شدت مورد استقبال قرار می‌گیرد.

۳. روبات‌ها

روبات‌ها

هم اکنون از روبات‌ها در بخش تولید کارخانه‌ها و تجهیزات نظامی استفاده می‌شود. با این حال برای مصرف‌کنندگان، تنها تعداد محدودی روبات ساخته شده است. اگرچه برخی از افراد استفاده از روبات‌ها را به منزله‌ی اخراج نیروی انسانی می‌دانند، اما ربات‌ها در بهبود و پیشرفت زندگی بشر به شدت تاثیرگذارند و نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت.

در زمینه‌ی روبات‌ها امکان خلاقیت بسیار بالاست. به عنوان مثال، همانطور که در مورد فناوری جی‌پی‌اس شرکت گارمین (Garmin) رخ داد، در سایر زمینه‌ها نیز، به جای اینکه لازم باشد یک نرم‌افزار یا سخت‌افزار روباتیک را از صفر طراحی و تولید کرد، می‌توان با تطبیق دادن فناوری‌های نظامی برای نیازهای مصرف‌کنندگان عادی به پیشرفت‌ها و نوآوری‌های جدید دست یافت.

در ایران، صنعت روباتیک و بومی‌سازی روبات‌های دارای کاربرد در کارخانه‌ها در وضعیت چندان مناسبی نیست و بسیاری از روبات‌های مورد استفاده در خطوط تولید، از دیگر کشورها وارد می‌شوند. با توجه به رشد فعلی این صنعت در کشورمان و برگزاری مسابقات و دوره‌های آموزش روباتیک، به نظر می‌رسد موقعیت مناسبی برای علاقه‌مندان ایجاد شده تا خلاقیت و نوآوری خود را به نمایش بگذارند.

۴. زیست‌فناوری

هدف نهایی زیست‌فناوری، ریشه‌کن کردن بیماری‌ها و جوانی ابدی است که به نظر می‌رسد این هدف کم‌کم دارد محقق می‌شود. پروژه‌ی ژنوم انسان تمام شده‌ و حالا تلاش ها برای دستیابی به چگونگی دستکاری موثر ژن‌ها است که نیاز به رعایت برخی نکات اخلاقی دارد. هر استارتاپی که بتواند با هر کدام از قسمت‌های ذکر شده ارتباط برقرار کند و آن را توسعه دهد، انقلابی در زندگی نسل بشر ایجاد خواهد کرد.

۵. مراقبت‌های سلامتی

مراقبت‌های سلامتی

مراقبت‌های بهداشتی چه در کشورهای توسعه‌یافته و چه در کشور‌های در حال توسعه بسیار گران است و آنطور که باید، تاثیرگذار نیست و این معضل در کشورهای عقب‌مانده، فاجعه‌آمیز است. در چنین شرایطی هر استارتاپی که بتواند بیمه‌های پزشکی را کم‌هزینه‌تر کند یا یک سیستم پیشگیری در برابر بیماری‌ها ایجاد کند، ارزش سرمایه‌گذاری خواهد داشت.

۶. نرم‌افزارهای سازمانی

نرم‌افزارهایی که امروزه در بسیاری از شرکت‌های بزرگ استفاده می‌شوند، برای مدت‌ها است که در بازار مصرف‌کنندگان عملکرد خوبی نداشته‌اند و مشکلات متعددی دارند. این مسئله باید تغییر کند. به عنوان مثال، هیچ دلیلی وجود ندارد که جهت استرداد پولتان از خرده‌فروش‌های بزرگ، مجبور باشید نامه بفرستیدیا رسید خرید خود را فکس کنید و وقت‌تان را بیهوده صرف کنید، می‌شود این کارها را بر بستر اینترنت انجام داد.

۷. آب و غذا

ببین سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ به خصوص بعد از جنگ جهانی دوم، نورمن بورلاگ، انقلاب سبز را رهبری کرد که باعث نجات ۱۱ میلیارد انسان از قحطی و گرسنگی شد. در انقلاب سبز، استفاده‌های جدید از آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و کود‌ها و همچنین کاشت گونه‌‌های گیاهیِ جدید و پرمحصول که تحت دستکاری ژنتیکی قرار گرفته بودند، میزان تولید جهانی غذا را افزایش داد. اما در حال حاضر با در نظر گرفتن افزایش دائمی جمعیت جهان، بحران جدید آب و غذا غیرقابل اجتناب است. هر استارتاپی که بتواند منابع غذایی جدید کشف کند یا منابع غذایی موجود را بهینه‌سازی کند، جان میلیون‌ها نفر را نجات خواهد داد. این موضوع در مورد آب نیز صدق می‌کند. شیرین کردن آب دریا که به لحاظ تجاری به‌صرفه و قابل اجرا باشد، یک موفقیت تجاری بی‌نظیر خواهد بود.

۸. ارتباط از راه دور

به جز اسکایپ و واتساپ، راه ارتباطی نوآورانه‌ی دیگری برای برقراری ارتباط هنگامی که از هم دور هستیم معرفی نشده است. برقراری ارتباط با استفاده‌ی بهتر از پهنای باند می‌تواند ساده‌تر، سریع‌تر و البته همراه با تبلیغات کمتری صورت بگیرد.

۹. زیرساخت اینترنت

اینترنت هنوز در برابر جاسوسی کشورها، بلایای طبیعی، هک و حجم وسیع خودش آسیب‌پذیر است. فناوری‌هایی که باعث ایمن‌شدن سرورها، افزایش امنیت کاربر و یا ایجاد راه‌هایی برای بارگذاری اطلاعات با حجم بسیار بالا بر روی اینترنت شوند، به شدت مورد استقبال قرار خواهند گرفت.

۱۰. دولت‌ها

دولت‌ها مشتری‌های بزرگ و پرسودی هستند. نرم‌افزارهای دولتی اغلب تاریخ گذشته‌اند یا زیرساخت و پشتیبانی مناسبی ندارند که این مسئله آنها را از جوانب گوناگون در خطر رخنه‌های امنیتی مختلف قرار می‌دهد. هر استارتاپی که بتواند سیستم‌های امنیتی و به‌روزی برای جلوگیری از این رخنه‌ها در دستگاه‌های حکومتی ایجاد کند، همواره و برای هر دولتی مورد نیاز است.

۱۱. واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

به نظر می‌رسد همینجاست اما در واقع اینجا نیست! واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) هنوز برای مردم آنقدر ترسناک به نظر می‌رسد که به عنوان یک محصول روزمره از آن استفاده نمی‌کنند. شاید همه‌ی ما چند باری افرادی را دیده‌ایم که در حال تجربه این فناوری بوده‌اند و صدای فریادشان را شنیده‌ایم یا بر زمین افتادن‌شان را شاهد بوده‌ایم و اینها فقط بخش کوچکی از این فناوری را در بر می‌گیرند. هر استارتاپی که بتواند ترس مردم از این فناوری را بریزد و آن را بیشتر کاربردی جلوه دهد، ارزش سرمایه‌گذاری دارد.

۱۲. علم

امروزه فقط دانشگاه‌ها و کمپانی‌های بزرگ می‌توانند پژوهش‌های بزرگ علمی را متقبل شوند که گاه هم با شکست روبه‌رو می‌شوند. چرا مراکز تحقیقاتی مستقلی وجود نداشته باشد؟ مثلا مراکزی که بودجه‌ی آنها به شکل یک سرمایه‌گذاری جمعی و از طرف مردم تامین شود!

۱۳. کشورهای در حال توسعه

بسیاری از خدمات و محصولات در کشورهای در حال توسعه نه به دلیل کمبود تقاضا، بلکه به خاطر ضعف امکانات لجستیکی در دسترس نیستند. هر استارتاپی که بتواند سیستم صادرات و واردات را بهینه‌سازی و کم‌هزینه‌تر کند، ارزش سرمایه‌گذاری دارد.

۱۴. میلیون‌ها شغل

طی سال‌های آینده بسیاری از کارها به شکل غیرقابل اجتنابی به روبات‌ها و کامپیوتر‌ها واگذار خواهد شد. البته این به معنی بیکار ماندن انسان‌ها نیست. انسان‌ها در نهایت حرفه‌های جدیدی را برعهده خواهند گرفت. بنابراین به فردی برای تعلیم دیگران برای شغل‌های آینده‌شان و به فردی دیگر برای ساخت روبات‌ها نیاز است.

۱۵. برنامه‌نویسی

حتی با وجود تقاضا و نیاز شدید شرکت‌ها به برنامه‌نویسی، هنوز هم جای خالی بسیار زیادی برای برنامه‌نویسان وجود دارد. از ۲۰ سال پیش تاکنون تغییر چندانی ایجاد نشده است. برنامه‌نویسان هنوز به همان روش قبلی تعلیم داده می‌شوند و با همان مسائل فنی قبل سروکار دارند. ابزار و روش‌های جدید آموزش برنامه‌نویسی می‌تواند این قضیه را تغییر دهد. کاری که زبان‌های برنامه‌نویسی جدید سعی بر آن دارند.

۱۶. تنوع‌بخشی

به نظر می‌رسد برخی جوامع و گروه‌های جمعیتی در طول تاریخ از دستاوردهای مالی و اجتماعی کمتری بهره‌مند شده‌اند، اما واقعا چرا باید چنین باشد؟ نظام آموزش‌وپرورش و شرایط کاری باید به گونه‌ای تغییر کند که هر فردی از هر نژاد، قومیت و از هر جنسیتی در بالاترین سطحِ توانایی‌‌اش عمل کند.

۱۷. رفت‌وآمد

هیچ کس رفت‌و‌آمد و طی مسافت‌های طولانی برای رسیدن به محل کارش را دوست ندارد؛ معضلی که امروزه برای بسیاری از جمله ساکنان پایتخت، خستگی و ترافیک شدیدی را به همراه آورده است. وسایل حمل‌ونقل شخصی کوچک که با استفاده از انرژی پاک حرکت کنند و یا راه‌های کاربردی دیگر به منظور کاهش آلودگی و ترافیک می‌تواند بسیار مورد استقبال قرار بگیرد.

۱۸. داروسازی

تولید و توسعه‌ی داروها باید سریع‌تر و با هزینه‌ی کمتر انجام شود. داروهای پیشگیری و داروهایی که واقعا سلامت انسان را بهبود دهند نه اینکه صرفا راه‌حلی موضعی و موقت برای سلامت باشند، مورد علاقه‌ی سرمایه‌گذاران خواهد بود.

۱۹. خدمات مالی

جز در حالتی که خیلی ثروتمند باشید، خدمات مالی کارآمدی تقریبا وجود ندارد که به شما کمک کند پول محدودی را که دارید بیشتر کنید. استارتاپی که بتواند راه‌های جدید و موفق سرمایه‌گذاری برای افراد با دارایی محدود ارائه دهد، به شدت مورد نیاز است.

۲۰. آموزش و پرورش

قرار دادن دانش‌آموزان در یک نظام آموزشی مناسب، با اصول درست و با معلمانی خوب و کارآمد، جمعیت جهان را به افرادی باهوش‌تر تبدیل می‌کند. اگرچه نمی‌توان معلمان قابل و خوب را به صورت حضوری در خدمت دانش‌آموزان خیلی زیادی قرار داد، اما می‌توان دسترسی به آنها را به صورت اینترنتی و حتی در قالب تدریس نفر به نفر از راه دور، فراهم کرد. با توجه به اینکه آموزش‌وپرورش کلید اصلی برای همه‌ی مواردی است که در این لیست گفته شده است، این مورد می‌تواند نقطه‌ی شروع خوبی برای کسانی باشد که نمی‌دانند از کجا شروع کنند.

برگرفته از:‌ Businessinsider.com

درباره نویسنده

هادی نعمتی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پربازدیدترین مطالب اخیر

محبوبترین ها