Select Page

۱۱ روش اعتماد کردن

۱۱ روش اعتماد کردن

احتمالا تا به حال برای‌تان پیش آمده که از اعتماد کردن به دیگران پشیمان شده باشید. بعضی مواقع این موضوع روابط شما با دیگران را به چالش می‌کشد و اعتمادتان را سلب می‌کند،‌ در چنین وضعیتی دیگر مشکل می‌توانید به بقیه اعتماد کنید. شما هم مثل بقیه در این موارد حالت دفاعی به خود می‌گیرید تا دیگر کسی نتواند به شما ضربه بزند. اما در این صورت دیگر می‌توانید راحت زندگی کنید؟ مسلما نه. برای همین در این مقاله می‌خواهیم ببینیم که چگونه اعتماد کنیم.

اعتماد

حتما با خودتان می‌گویید بعد از یک تجربه‌ی ناخوشایند دیگر چگونه اعتماد کنیم، اما در چنین موقعیتی باید به خودتان مسلط شوید، گذشته را از ذهن‌تان پاک کنید و به استقبال آینده بروید. برای اینکه بتوانید از بقیه‌ی روزهای زندگی به خوبی استفاده کنید و رشد و تعالی داشته باشید، باید از تجربیات گذشته درس بگیرید و اجازه ندهید گذشته‌ی شما، آینده‌ را تباه کند.

به نقل از میشائیل پایوا (Michele Paiva) متخصص روان درمانی و استراتژیست بازاریابی عصبی، افراد اغلب به این دلیل نمی‌توانند به بقیه اعتماد کنند که در گذشته به آنها خیانت شده یا تصور می‌کنند که به آنها خیانت شده و حتی برخی از دوران کودکی چنین حسی دارند، بدون اینکه بدانند واقعا چه اتفاقی رخ داده است. تمام اینها به طور ناخودآگاه است و دلیل اصلی بی اعتمادی این است که ما به خودمان اعتماد نداریم، وقتی ما احساس حماقت یا طرد شدن داشته باشیم، در واقع رادار اعتماد ما متوقف می‌شود. با اینکه ما باید نسبت به دیگران هوشیار باشیم اما نمی‌توانیم در یک حباب زندگی کنیم. اینکه فکر می‌کنید که خیلی سخت می‌توانید به دیگران اجازه دهید که به زندگی‌تان وارد شوند، به این معناست که شما در اعتماد کردن دچار مشکل هستید، با ما همراه باشید تا روش اعتماد کردن به دیگران را یاد بگیرید.

١. به یاد داشته باشید که آدمهای خوب زیاد هستند.

وقتی کسی از اعتمادتان سوء استفاده می‌کند، صداقت و وجدان او زیر سوال می‌رود، اما سعی کنید به جای اینکه حالت تهاجمی بگیرید، با خودتان فکر کنید که او نیز یک انسان است و ممکن است اشتباه کند. به یاد داشته باشید که بیشتر آدمها خوب هستند و نیات خوبی دارند. به هر حال ممکن است آدمهای خوب هم مرتکب اشتباهاتی شوند که باعث سلب اعتماد شود. اگر شما این موضوع را بپذیرید، باز هم می‌توانید به دیگران اعتماد کنید.

٢. بدانید که اعتماد، انواع و درجات متفاوتی دارد.

در پاسخ به این سوال که چگونه اعتماد کنیم، باید گفت که فراموش نکنید که اعتماد کردن شدت و درجات متفاوتی دارد و قرار نیست نسبت به همه اعتماد کامل داشته باشیم. ما در طول زندگی به مرور درمی‌یابیم که چه کسانی قابل اعتماد هستند و چه کسانی نیستند. دقت داشته باشید که هر موضوعی را با هر کسی مطرح نکنید تا از اعتمادتان سوءاستفاده نشود. شما بعضی افراد را در این حد قبول دارید که توصیه‌های‌شان را می‌پذیرید و به برخی دیگر اعتماد دارید و می‌دانید که رازتان را فاش نمی‌کنند.

٣. عادت‌های افراد را در نظر بگیرید.

اعتماد

مسلما شما قصد ندارید سدی بین خودتان و دیگران قرار دهید، اما می‌خواهید بدانید که چطور می‌توانید به دیگران اعتماد کنید، وقتی شما در یک مورد خاص به کسی اعتماد می‌کنید، باید مطمئن شوید که او به اعتماد شما پاسخ مناسبی می‌دهد و از راز شما سوء استفاده نمی‌کند. به توصیه‌ی یک روانشناس:‌ «وقتی می‌خواهید به کسی اعتماد کنید به دنبال الگوهای رفتاری او باشید، ببینید که او ارزش اعتماد کردن را دارد یا نه.»

۴. ریشه‌ی مشکل‌تان را بیابید.

اگر در اعتماد کردن مشکل دارید، باید ببینید اولین بار کِی دچار این مشکل شدید، می‌توانید با یک دوست یا یک درمانگر صحبت کنید، راه‌های مختلفی برای یافتن ریشه‌ی مشکل‌تان دارید تا بتوانید دوباره اعتماد کنید. به توصیه‌ی روانشناسان: «ممکن است شما در خانواده‌‌‌ای بزرگ شده باشید که بتوانید به دیگران اعتماد کنید یا بر عکس، به هر حال این الگوی رفتاری در اعتماد، تا بزرگسالی ادامه می‌یابد.»

۵. به ندای درون‌تان گوش دهید.

با خودتان رو راست باشید، شما نباید به افرادی که پشت سر دیگران بدگویی می‌کنند اعتماد کنید، زیرا چنین افرادی مسلما نزد دیگران از شما نیز بدگویی خواهند کرد. اگر در درون‌تان حس می‌کنید که دارید اشتباه می‌کنید به این حس توجه کنید و ببینید کسی که می‌خواهید به او اعتماد کنید، درباره‌ی دیگران چطور صحبت می‌کند.

۶. برای خودتان حد و مرزی قائل شوید.

اگرچه نباید نسبت به دیگران گارد بگیرید اما باید نسبت به افرادی که وارد زندگی‌تان می‌شوند، هوشیار باشید. سعی کنید حد و مرزهایی داشته باشید که افراد نامناسب نتوانند به شما نزدیک شوند. به توصیه‌ی روانشناسان، صفاتی را که در نظرتان ارزشمند هستند، در نظر بگیرید و بر اساس آنها به دیگران اعتماد کنید و با چنین افرادی معاشرت داشته باشید.

٧. باید بدانید که کی جلوی یک اتفاق را بگیرید.

یکی از بهترین راه‌ها برای یادگیری نحوه‌ی اعتماد به دیگران این است که با افرادی که دائما اعتمادمان را سلب می‌کنند قطع مراوده کنیم. یک دکتر روانشناس می‌گوید: «اگر کسی همیشه بر خلاف گفته‌هایش عمل می‌کند، بدانید که چنین فردی قابل اعتماد نیست، حتی اگر برای کارهایش بهانه‌های زیادی بیاورد.»

٨. صادق باشید.

یک راه دیگر در پاسخ به این سوال که چگونه اعتماد کنیم، این است که بگوییم صادق باشید. مثلا اگر کسی دوباره اعتمادتان را نقض کرد، از او دلیل کارش را بپرسید، ممکن است آن شخص نداند که واقعا چه کار کرده و بعد از صحبت با شما، کارش را جبران کند. یک روانشناس توصیه می‌کند که: «با افرادی که اعتمادتان را سلب می‌کنند رو راست باشید و به آنها بگویید که چه انتظاری داشتید، اگر آنها متوجه اشتباه خود نشدند، دیگر نباید به آنها اعتماد کنید.»

٩. آرام آرام به دیگران اعتماد کنید.

اگر به تازگی کسی از اعتمادتان سوءاستفاده کرده، نیاز به زمان دارید تا حال‌تان بهبود یابد و به آرامش برسید و بتوانید دوباره به دیگران اعتماد کنید. هر فردی در این مورد متفاوت است و این کاملا طبیعی است. به توصیه‌ی یک روانشناس: «نباید یک‌باره به افراد اعتماد کرد، زیرا آدم‌ها در طول زمان شخصیت خود را نشان می‌دهند.»

۱۰. ویژگی‌هایی را که در افراد دوست دارید در نظر بگیرید.

اطراف‌تان را از آدم‌هایی پر کنید که می‌توانید به آنها اعتماد کنید، مجبور نیستید با کسانی مراوده داشته باشید که دائما از حرف‌ها و قضاوت‌های آنها در مورد خودتان بترسید. روانشناسان توصیه می‌کنند با افرادی معاشرت کنید که ویژگی‌های مناسب و ارزشمندی داشته باشند.

۱۱. به خودتان اعتماد داشته باشید.

شما بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید قدرت دارید، ممکن است اوضاع خوب به نظر نرسد ولی همه چیز درست می‌شود. در چنین شرایطی ممکن است احساس ناامنی داشته باشید یا غمگین شوید ولی بدانید که بالاخره اوضاع روبراه می‌شود و می‌توانید بر مشکلات غلبه کنید.

روانشناسان می‌گویند: «‌همه‌ی ما تاکنون در شرایطی بوده‌ایم که اعتمادمان از بین رفته است، چالش اصلی زندگی ما این است که چطور از این اتفاق‌ها درس بگیریم و تجربه کسب کنیم تا بتوانیم آدم‌ها را بشناسیم و در چنین شرایطی بر خودمان مسلط شویم.»

اگر به اعتمادتان لطمه‌ای وارد شده، نگران نباشید. اگر‌ صبور باشید، برای خودتان حد و مرز قائل شوید و به ندای درونی‌تان گوش دهید، می‌توانید بر شرایط ناگوار غلبه کنید. می‌توانید دوباره با دیگران معاشرت کنید و به آنها اجازه دهید به زندگی‌تان وارد شوند،‌ مطمئن باشید که افراد زودتر از آنچه که فکر می‌کنید درون‌شان را نشان می‌دهند.

برگرفته از :bustle.com

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پربازدیدترین مطالب اخیر

محبوبترین ها