Select Page

کریس گاردنر؛۱۰ درس موفقیت برای کارآفرینان

کریس گاردنر؛۱۰ درس موفقیت برای کارآفرینان

فیلم «در جست‌وجوی خوشبختی» با بازی «ویل اسمیت» را دیده‌اید؟ داستان پدر بی‌خانمانی که برای فروش محصول، پسر خردسالش را در خیابان با خود به این‌سو و آن‌سوی شهر می‌برد، داستان «کریس گاردنر» است: بی‌خانمانی که میلیاردر شد! در این مطلب با ۱۰ درس موفقیت از کریس گاردنر آشنا می‌شوید.

کریس گاردنر، کارآفرین و سخنران انگیزشی، در آغاز دهه ۱۹۸۰ بی‌خانمان بود. در آن سال‌ها او پدری مجرد در سانفرانسیسکو بود که بدون منبع درآمدی قابل‌توجه مسئولیت پسر کوچکش را به عهده داشت. گاردنر با تلاش و پایداری موانع را پشت سر گذاشت. ابتدا به معامله‌گری سهام روی آورد و سرانجام در سال ۱۹۸۷ موفق شد شرکت کارگزاری خودش را راه‌اندازی کند. او نویسنده بیوگرافی «در جست‌وجوی خوشبختی» و کتاب «از همین جا شروع کن؛ درس‌هایی برای رسیدن به آنچه می‌خواهی» است. این کارآفرین موفق امروزه نقش پررنگی در فعالیت‌های خیرخواهانه دارد. این ۱۰ درس موفقیت از کریس گاردنر برای همه، به‌ویژه کارآفرینان، سودمند است.

موفقیت

۱. خود را ارزیابی کنید.

حتی با ویژگی‌ها و مهارت‌های معمولی می‌توانید کارهای شگفت‌انگیز انجام دهید. فرقی نمی‌کند مهارت‌ در پرورش فرزند باشد یا دلسوزی و مهربانی‌کردن. شاید هم حس کنجکاوی یا تجسم‌کردن باشد یا سبکی خاص در مد. هرچند ساده و پیش‌پاافتاده به نظر می‌رسد، گاهی فراموش می‌کنیم که هریک از ما استعدادها و توانمندی‌های بی‌مانندی داریم.


حتما بخوانید: اهمیت سخت‌کوشی بیشتر است یا داشتن استعداد؟


۲. از فرد موردستایش‌تان الگو بگیرید.

اگر روزگار دشواری را می‌گذرانید، به داشته‌هایتان فکر کنید. آدم‌هایی را که به‌نظرتان موفق‌اند، به یاد بیاورید. قدرتی که از تماشای این افراد به دست می‌آورید، مایه شگفتی‌تان خواهد شد.

۳. هر خواسته‌ای مسیری برای دستیابی دارد.

چیزهایی را که در دستیابی به اهداف پیشین شما مؤثر بودند، در نظر بیاورید. به خودتان و به منابع سرشاری که همین حالا در اختیارتان است، باور داشته باشید.

۴. آرام اما پرشور و پیوسته درحال یادگیری باشید.

شما باید کاری را که انجام می‌دهید، دوست داشته باشید. اگر درباره کاری که انجام می‌دهید، شور و اشتیاقی نداشته باشید، هر روز چیزی از شما کم می‌شود! باید حرکت پیوسته و یکنواخت خود را حفظ کنید، آرام باشید و متمرکز بر هدف. تا زمانی که درحال پیشروی هستید، گام‌های کوچک هم مهم‌اند. نکته آخر این است که همیشه باید مشتاق یادگیری باشید. آدم هرگز برای یادگرفتن چیزهای جدید پیر نیست.


حتما بخوانید: ۹ گام سریع که در یادگیری هر چیزی به ما کمک می‌کنند!


۵. هیجان‌زده شوید.

۵. هیجان‌زده شوید.

باید عاشق کارتان باشید. با اشتیاق و علاقۀ بسیار از هر مانعی می‌گذرید. گاردنر تأیید می‌کند که در روزهای آغازین دوران حرفه‌ای‌اش، اصلی‌ترین انگیزه اش برای یافتن کار، پول بود. او برای پرداخت هزینه‌های زندگی و مراقبت از فرزندش پول نیاز داشت. گاردنر فقط با تمرکز بر کاری که به‌راستی مایه شور و هیجانش می‌شد، توانست در حرفه‌اش به اوج برسد. او سرانجام کاری پیدا کرد که هیجان‌زده‌اش می‌کرد و این فرصت را از دست نداد.

۶. بهترین خودتان باشید.

گاردنر موفقیتش را مدیون مادرش و گرایش معنوی او می‌داند: کسی که او را تشویق کرد رؤیاهای بزرگی داشته باشد و برای بهترین‌شدن تلاش کند. مادر گاردنر آموزگاری ذاتی بود. او عاشق این کار بود؛ اما پس از آنکه شوهرش او را ترک کرد، مسئولیت بزرگ‌کردن دوازده بچه به‌کلی بر دوش او افتاد. او مجبور شد از رؤیای معلم‌شدن بگذرد تا با شغل‌های پاره‌وقت متعددی خانواده‌اش را تأمین کند؛ بااین‌حال همیشه گاردنر را تشویق می‌کرد که در هر کاری که انجام می‌دهد، بهترینِ خود باشد. تعهد به بهترین‌بودن چیزی بود که گاردنر هرگز فراموش نکرد.

۷. ریشه‌تان را فراموش نکنید.

هرچه گاردنر در مسیر موفقیت پیش‌تر می‌رفت، آنچه او را ازنظر حرفه‌ای متمایزتر می‌کرد، کمک به دیگران بود. او قول‌هایی را که داده بود، فراموش نکرد. گاردنر همیشه سعی می‌کند دردسترس و دراختیار باشد. او می‌گوید: «هرقدر که سرم شلوغ باشد، سعی می‌کنم بیرون بروم و در خیابان قدم بزنم. این‌گونه به یاد می‌آورم که چه مسیری را پشت سر گذاشته‌ام و قدردان همه گام‌های کوچک خواهم بود. بهترین اتفاق دنیا این است که درحال قدم‌زدن در شیکاگو، نیویورک یا سانفرانسیسکو کسی صدایتان بزند و بگوید: “شاید من رو یادت نیاد؛ ولی ممنون که کمکم کردی کار پیدا کنم.” به‌نظرم بهترین راه برای ادای احترام به مادرم، کمک به معلمان و آموزگاران است.»

۸. از رؤیاهایتان محافظت کنید.

۸. از رؤیاهایتان محافظت کنید.

در روزهای سخت، گاردنر هم می‌توانست کنار بکشد و وضعیت، مردم، همسرش یا رنگ پوستش را بهانه کند! اما او چنین نکرد. اگر رؤیایی دارید، باید آنچه برای دستیابی به آن لازم است، انجام دهید.

۹. فرز باشید.

زمانی که گاردنر کارش را شروع کرد، چالش‌های زیادی پیش رو داشت؛ اما چون تر و فرز بود، همه آنها را پشت سر گذاشت. گاردنر می‌گوید: «کسب‌وکارم را با ده‌هزار دلار در خانه‌ام شروع کردم. نمی‌دانستم که نمی‌شود چنین کاری کرد؛ بنابراین انجامش دادم. من هم مدیر بازاریابی، هم مدیر فروش، هم مدیرعامل بودم و آخر وقت هم خودم دفتر را تمیز می‌کردم.»

۱۰. برنامه داشته باشید.

برای شروع کسب و کار، امید و آرزو کافی نیست! شما به طرحی روشن، دقیق، پایدار و قانع‌کننده نیاز دارید. فراتر از آن باید به کارتان متعهد باشید.

به‌نظر شما این ۱۰ درس موفقیت از کریس گاردنر چقدر می‌توانند راهگشا باشند؟ شما چه تجربه‌ای از دشواری‌های موفقیت حرفه‌ای یا راه اندازی کسب و کار دارید؟


در ادامه بخوانید: راه‌های افزایش انگیزه برای رسیدن به اهداف‌مان در زندگی


برگرفته از: knowstartup

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.