Select Page

تاثیر رنگ محل کار در افزایش بهروری کارکنان

تاثیر رنگ محل کار در افزایش بهروری کارکنان

اگر در و دیوار محل کار شما با رنگ خاکستری کسالت باری رنگ‌آمیزی شده است وقتش رسیده که یک دگرگونی در آن ایجاد کنید. پژوهش‌های اخیر دانشگاه تگزاس حاکی است رنگ دفتر کار به رنگ‌ های خاکستری، بژ و سفید، احساس غم، اندوه و افسردگی را به کارکنان به ویژه زنان القا می‌کند. از سوی دیگر، مردان، مشابه این احساسات منفی را با رنگ‌های بنفش و نارنجی تجربه می کنند. پس در این مقاله با بازده همراه باشید تا ۴ رنگ مناسب برای دفتر کار که بهره‌وری را افزایش می‌دهند را بشناسید.

مطالعات علمی مشابه نشان داده‌اند رنگ‌ها نه تنها حالات روحی ما را تغییر می‌دهند، بلکه به شدت روی بهره‌وری ما به جهت بهتر یا بدتر شدن تاثیر دارند. به همین دلیل بهتر است محل کار خود را با آمیزهای از رنگ‌های مهیج تزیین کنیدکه نتیجه و بازده‌ی خوب کاری و خلاقیت را افزایش می‌دهند.


حتما بخوانید :آیا استفاده از رنگ‌ها، بر شادی ما را تأثیر دارد؟


تاثیر رنگ های شاد در بهره وری محل کار

برای اینکه از تاثیر رنگ‌های شاد در میزان بهره‌وری محل کارتان بیشتر بدانید، به تصاویری که در ادامه آمده است توجه کنید. از طراحی کف‌پوش اتاق محل کار گرفته تا اتاق جلسه و فراتر از آن، شما می‌توانید با قدرت رنگ‌ها به تقویت خلاقیت و نتیجه ی  کار کارکنان کمک کنید.

همان‌گونه که گفته شد رنگ‌آمیزی و طراحی دکوراسیون یک دفتر کار با برخی رنگ‌ها می‌تواند در بهبود بهره‌وری کار موثر باشد. رنگ‌هایی که بهره‌وری را افزایش می‌دهند به نوع کاری که هر شخص هم انجام می‌دهد بستگی دارند. بنابراین برای این افزایش بهره‌وری ابتدا لازم است ترکیبی از رنگ‌ها برای سرتاسر طراحی و دکوراسیون دفتر کار انتخاب شود و سپس هر شخصی می‌تواند با استفاده از آن رنگ مخصوص و مناسب خودش میزکار و پیرامون‌اش را سر و سامان دهد به طوری که بیشتری الهام را از محیط بگیرد و سطوح کارامدی از بهره‌وری دست یابد.

۱. آبی آسمانی : بهبود تمرکز ذهن

رنگ‌ها با طول موج کم، مانند سبز روشن و ملایم و آبی آسمانی – دو مورد از رایج‌ترین رنگ‌های موجود در بطن طبیعت – بهره‌وری و تمرکز ذهن را بهبود می‌بخشند. هم‌چنین یک حس عمومی آسودگی خیال و آسایش را با خود به همراه می‌آورند.

۱. آبی آسمانی : بهبود تمرکز ذهن

به طور عمومی آبی یک رنگ بسیار خوب برای بهره‌وری است. آبی آرامش‌بخش و باثبات است که به کارکنان برای تمرکز روی وظایف‌شان کمک می‌کند. آبی رنگ خوبی برای رنگ‌آمیزی سرتاسر دفتر کار است و بعد از آن می‌توان برای طراحی از سایر رنگ‌ها به عنوان رنگ‌های فرعی هر بخش و هر فردی استفاده کرد.


در ادامه بخوانید :روانشناسی رنگ و استفاده آن در بازاریابی


۲. سبز روشن : بهره وری در کار

۲. سبز روشن : بهره وری در کار

سبز برای کارکنانی که ساعت‌های طولانی مشغول کار هستند بسیار خوب است. این رنگ باعث می‌شود چشم خسته نشود و به شما کمک می‌کند تا آرامش داشته باشید و در ساعات کاری کارامد باشید.

توصیه: اگر شما می‌خواهید کارکنان شادمان‌تر و موثرتری داشته باشید، رنگ سبز و آبی ملایم انتخاب عاقلانه‌ای است.


حتما بخوانید: چند نکته برای بالا بردن بازدهی در محل کار


۳. قرمز : الهام بخش و شورانگیز

قرمز رنگ مناسب برای دفتر کار است و  رنگی با طول موج بالا، یک رنگ فعال، پرتنش و هشداردهنده در زمان است. یک رنگ پرشور الهام‌بخش، که رنگ عشق، کپسول‌های آتش‌نشانی و کامیون‌های آتش نشانی است، و باعث افزایش ضربان قلب و جریان خون می‌شود. با این توصیف، می‌توان گفت اگر می‌خواهید در دفتر کارتان چیزی باشد که خیلی سریع توجه کارکنان‌تان را جلب کنید، بهترین ایده رنگ کردن آن با قرمز است.

۳. قرمز : الهام بخش و شورانگیز

اگر شغل یا وظایف کاری دفترکار شما شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌های بدنی است قرمز، رنگ بسیار مناسبی است. رنگ قرمز ضربان قلب، جریان خون، و شور و اشتیاق را افزایش می‌دهد. اگر می‌خواهید چیزی در دفتر کارتان دارید جلب توجه کند و جذابیت داشته باشد، آن را با قرمز رنگ‌آمیزی کنید.


حتما بخوانید: رنگ لباس ها چه تاثیری روی حال و هوای شما دارد؟


۴. زرد : خوش بینی و شادابی

اغلب روانشناسان رنگ‌شناس، رنگ زرد خوشرنگ را به عنوان نمادی از خوش‌بینی می‌دانند، که پرانرژی و شاداب است. اعتقاد بر این است اگر در محل کار به دنبال شکوفایی خلاقیت باشید و در محیطی کار می‌کنید که هنرمندان، نویسندگان، طراحان، توسعه‌دهندگان و دیگر متخصصان خلاق حضور دارند انتخاب رنگ زرد بهترین گزینه است.

۴. زرد : خوش بینی و شادابی

زرد رنگ مناسب برای دفتر کار است و یک حس خوش‌بینی با خود به همراه دارد و کمک می‌کند تا کارکنان به خلاقیت تحریک شوند. بنابراین طراحان و افرادی که نیاز دارند تا برای شغل‌شان خلاق باشند می‌توانند از این رنگ در فضاهای دفتر کارشان استفاده کنند.

برگرفته از : entrepreneur

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پربازدیدترین مطالب اخیر

محبوبترین ها