Select Page

۲۰ نکته برای داشتن شخصیت قوی و بهتر

۲۰ نکته برای داشتن شخصیت قوی و بهتر

شخصیت‌ شما شامل تفاوت‌های فردی‌تان با سایر آدم‌ها در زمینه‌ی نحوه‌ی تفکر، احساس و رفتار می‌شود. اگر تازه به مدرسه/دانشگاه جدید منتقل شده باشید، شغل جدیدی به دست آورده باشید، یا صرفا به خاطر آنکه می‌خواهید بهترین نسخه‌ی خودتان باشید احتمالا دلتان می‌خواهد شخصیت‌تان را بهبود ببخشید. می‌توانید با ایجاد ارتباطات خوب با سایرین، یادگیری چیزهای جدید و داشتن کمی سرگرمی شخصیت قوی و بهتر و گرم‌تری پیدا کنید.

روش های داشتن شخصیت قوی و بهتر

الف. ایجاد تاثیر خوب

روش های داشتن شخصیت قوی و بهتر

۱. به هرکس می‌رسید با لبخند سلام و احوالپرسی کنید.

اولین و ساده‌ترین قدمی که می‌توانید برای بهبود شخصیت‌تان بردارید آن است که با همه کس صمیمیانه احوالپرسی کنید. اگر موقع دیدن آدم ها لبخند بزنید در نظر آن‌ها صمیمی و مهربان خواهید آمد. خجالت را کنار بگذارید و با آن‌ها دست بدهید یا حتی بغل‌شان کنید.

۲. رفتار خوبی داشته باشید.

ادب نشانگر احترام و صداقت نسبت به دیگران است. از القاب درست مانند دکتر، آقا، مهندس و … ، موقع احوالپرسی با افراد استفاده کنید. نسبت به بزرگترها احترام ویژه‌ای نشان بدهید و همیشه اسم آن‌ها را همراه با آقا/خانم خطاب کنید.

– سر میز غذا هم رفتار خوبی داشته باشید. صاف بنشینید، آرنج‌های‌تان را روی میز قرار بدهید و قوز نکنید.


حتما بخوانید: نظریه های اصلی شخصیت؛ آزمون‌های مرتبط به آن


۳. سوال‌های باز بپرسید.

وقتی با کسی ملاقات می‌کنید، هی مدام درباره‌ی خودتان حرف نزنید؛ بلکه سعی کنید بیشتر آن‌ها را بشناسید! از آن‌ها سوالاتی درباره‌ی خودشان بپرسید که نیاز به جوابی بیش از بله و خیر دارد.

– می‌توانید چنین چیزی بگویید: «خب، شنیدم عشق موسیقی هستین. هنرمندای مورد علاقتون چه کسانی هستن؟»

۴. سر قول‌هایی که می دهید بمانید.

کسانی که شخصیت قوی و خوبی دارند اغلب بسیار قابل اعتماد و مطمئن هستند. اگر به کسی می‌گویید کاری انجام خواهید داد، بهانه نیاورید! حتما آن کار را انجام دهید تا باورشان شود می‌توانند به شما اعتماد کنند.

– به عنوان مثال، اگر ساعت ۱۰ صبح قرار ملاقات گذاشته‌اید، چند دقیقه‌ای زودتر حاضر شوید. این کار نشان می‌دهد شما برای وقت دیگران ارزش قائل هستید. اگر به مادرتان می‌گویید برای تولدش او را شام بیرون می‌برید، این کار را انجام دهید! برای‌اش یک کارت پستال هم هدیه بخرید!

۵. به کسانی که نیازمند کمک هستند یاری برسانید.

همیشه به دنبال فرصت‌های کوچکی برای کمک به دیگران باشید. آیا می‌بینید کسی می‌خواهد کتابی را از قفسه‌های بالایی کتابخانه بردارد و نمی‌تواند؟ اگر می‌توانید پیشقدم شوید. یا شاید در اتوبوس هستید و زنی با عصا وارد می‌شود. پس صندلی‌تان را به او تعارف کنید! بخشی از شخصیت توسط تمام مهربانی‌هایی که نسبت به دیگران نشان می‌دهید ساخته می‌شود، پس همین امروز شروع کنید!


حتما بخوانید: چگونه می‌توانیم شخصیت‌مان را تغییر دهیم؟


۶. به انجام این کارها ادامه دهید حتی اگر طبیعی نباشند.

یادتان باشد برای آنکه تغییرات به عادت تبدیل شوند زمان لازم است، یا حتی برای عادی شدن و احساس راحتی داشتن با رفتارهای جدید. اگر متوجه شدید که عادت کردن به رفتارهای جدید برای‌تان سخت است، پس بر ادای آن را درآوردن تمرکز کنید تا زمانی که برای‌تان راحت‌تر شود.

– به عنوان مثال، اگر لبخند زدن برای‌تان راحت نیست، پس مرتبا لبخند زدن احتمالا کمی از این احساس ناراحتی را کم خواهد کرد و نهایتا این کار برای‌تان آسان خواهد شد.

ب: خلق مهارت‌های گفتگو

ب: خلق مهارت‌های گفتگو

۱. هر روز چیزی بخوانید.

مولفه‌ی دیگر شخصیت قوی و خوب گسترش سطح دانش است. خودتان را با خواندن مقالاتی روی گوشی تلفن همراه یا باز کردن یک رمان و خواند فصلی از آن در جریان اخبار روز قرار دهید. این کار کمک می‌کند ذهن‌تان را تحریک کنید و چیزهایی داشته باشید برای بحث کردن با دیگران.

۲. درباره‌ی مسائل مهم نظراتی داشته باشید.

از روی خوانده‌ها، شروع کنید به ایجاد عقاید خودتان درباره‌ی رویدهای جاری روز. متوجه خواهید شد دیگران هم خیلی زود دورتان جمع می‌شوند تا در بحث مشارکت کنند، پس چیزی برای ادامه دادن خواهید داشت. حتما دیدگاه‌های‌تان را با منطق و رافت بیان کنید.

– می‌توانید چیزی شبیه به این بگویید: «هرچند می‌توانم مباحث علیه اقدام مثبت را درک کنم، اما به شدت باور دارم این کشور کارهای وحشتناکی انجام داده است تا اقلیت‌ها را محدود کند و ما برای مقابله با آن مسئولیتی داریم.»


حتما بخوانید: ۱۰ راه برای ارتقاء شخصیت خود


۳. شنونده‌ی خوبی باشید.

وقتی دیگران صحبت می‌کنند، خوب گوش کنید تا آن‌ها را بفهمید. منتظر نمانید تا حرف‌شان تمام شود و بتوانید پاسخ دهید، بلکه به واقع بر آنچه می‌گویند تمرکز کنید. سعی کنید آنچه را به شما گفته‌اند هر دقیقه تکرار کنید تا بتوانید نشان بدهید که حرف‌شان را می‌شنوید.

می‌توانید چنین چیزی بگویید: «ببین رضا، به نظر می‌آد از اینکه رئیست به جای تو به همکارت ارتقاء شغلی داده ناراحتی. می‌تونم بفهمم این موضوع چقدر ناراحت کننده‌ست.»

۴. گوشی تلفن همراه‌تان را زمین بگذارید.

برای ایجاد روابط عمیق‌تر با سایرین و بهبود شخصیت‌تان، گاه گاهی وسایل الکتریکی را کنار بگذارید. اگر با کسی گرم گفتگو هستید به جای ور رفتن با گوشی سعی کنید به او گوش بدهید چون قطعا نتایج بهتری نصیب‌تان خواهد شد.

پ. لذت بردن از زندگی

پ. لذت بردن از زندگی

۱. با آدم‌های جدید آشنا شوید.

برقراری ارتباطات جدید می‌تواند کمک کند درباره‌ی سایرین بیشتر بیاموزید و بتوانید مهارت‌های اجتماعی‌تان را افزایش دهید. به دنبال دوستی با آدم‌های مختلفی از بین دوستان جدیدتان باشید تا بتوانید به یک آدم خونگرم و اجتماعی‌تر تبدیل شوید.

– می‌توانید به یک باشگاه در مدرسه یا دانشگاه ملحق شوید تا در آنجا با افراد جدید آشنا شوید.

۲. یک سرگرمی لذت بخش را تمرین کنید.

جالب ترین و سرگرم کننده‌ترین آدم‌ها کسانی نیستند که تمام روز را پای تلویزیون به قهوه خوردن صرف می‌کنند! آن‌ها بیرون می‌روند و کارهای پرثمر و جالب انجام می‌دهند. چیزی پیدا کنید که برای‌تان لذت بخش است و می‌تواند شما را با سایرین ارتباط بدهد و در عین حال نیاز علایق و سلایق‌تان را نیز برآورده سازد.

۳. روزانه یک کار را فقط برای خودتان انجام بدهید.

آدم‌های دارای بهترین شخصیت‌ها معمولا کسانی هستند که شادترین‌اند. با کمی وقت صرف کردن در روز خودتان را شاد کنید، حتی اگر فقط ۱۵ دقیقه و انجام کاری باشد که برای‌تان لذت بخش است.

– می‌توانید بسکتبال بازی کردن را انتخاب کنید، خوردن بستنی، تماشای تلویزیون، یا شام با یک دوست بیرون رفتن.

– وقتی احساس می‌کنید در طول روز وقت‌تان تنگ است، با تماشای ویدیوهای خنده دار یا جستجوی مطالب جالب روحیه‌ی خود را بهتر کنید .

۴. یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید.

با خوردن خوراکی‌های سالم شخصیت و اخلاق خود را بهتر کنید. میوه‌ها به خصوص اثبات شده است که به افزایش انگیزه کمک می‌کنند پس روزانه سیب، پرتقال و موز مصرف کنید!

۵. هر روز مراقبه کنید.

گاهی، زندگی می‌تواند خیلی آشفته بشود و به آشفتگی ذهنی‌تان هم دامن بزند. بدون تمرکز صحیح، ممکن است متوجه شوید نسبت به دیگران پرخاشگرانه یا گستاخانه رفتار می‌کنید، حضور ذهن ندارید، یا بدخلق شده‌اید. هر روز کمی زمان بگذارید تا ذهن‌تان را پاکسازی کنید و با مراقبه کردن سلامت ذهن‌تان را بهبود ببخشید.

– اگر قبلا هرگز مراقبه نکرده‌اید، سغی کنید از یک اپلیکیشن موبایل استفاده کنید.

۶. هر روز روی چیزهای تفکر کنید که به خاطرشان قدردان هستید.

هر روز، چه صبح یا پیش از خواب، کمی وقت بگذارید و به چیزهایی فکر کنید که به خاطرشان شکرگزار و قدردان هستید. این کار به شما کمک خواهد کرد فردی مثبت‌تر بشوید و اطمینان حاصل کنید چیزی را سرسری نمی‌گیرید.

۷. با اعضای خانواده و دوستان وقت بگذرانید.

بهترین دوستان و اقوام باعث می‌شوند شخصیت‌تان بهبود پیدا کند و به همین خاطر از همه به شما نزدیک‌تر هستند. هر هفته زمانی را برای ارتباط برقرار کردن با آن‌ها بگذرانید. به مادرتان سر بزنید و برای او گل ببرید، یا برای دوستی که مریض است سوپ ببرید. آن‌ها قدر این صداقت شما را خواهند دانست و محبت‌تان را جبران می‌کنند. حالا شروع کنید و به همه نشان بدهید چه آدم بی نظیری هستید!

ت. هدف گذاری

ت. هدف گذاری

۱. برای خودتان هدف تعیین کنید.

آدم‌های دارای شخصیت قوی و عالی انگیزه‌ی زیادی دارند که به بهترینِ خودشان تبدیل شوند. برای خودتان هدف تعیین کنید، هم شخصی و هم حرفه‌ای، تا اینکه بتوانید به تمام پتانسیل‌های خودتان دست پیدا کنید.

– به عنوان مثال، ممکن است هدف‌ کوتاه مدت سه بار ورزش کردن در هفته‌ی جاری را تعیین کنید. هدف بلند مدت‌تان هم می‌تواند ارتقاء شغلی یافتن ظرف یک سال باشد.

– حتما سعی کنید هدف‌هایی که تعیین می‌کنید باعث شوند از منطقه‌ی امن و آرامش خود خارج شوید. در غیر این صورت شاهد هیچ رشدی نخواهید بود.

۲. یک طرح اقدام درست کنید.

به منظور دستیابی به اهداف‌تان، به طرح و برنامه نیاز دارید. آنچه را می‌خواهید انجام دهید بنویسید و همین طور هر مرحله و اقدامی که برای دستیابی به آن ها لازم است. در هر قدم که پیش می‌روید جشن بگیرید و از خودتان تشکر کنید.

۳. مهارتی جدید را بیاموزید.

امتحان کردن چیزی جدید به شما کمک می‌کند روی پشتکار تان و بهبود اخلاق کاری تمرین کنید، که هر دوی آن‌ها برای بهسازی شخصیت ضروری هستند. چیزهایی را که می‌خواهید یاد بگیرید یا در آن‌ها بهتر شوید مشخص کنید و خیلی زود دست به کار شوید.

– می‌توانید چیزی مثل آشپزی یا یاد گرفتن زبانی جدید را امتحان کنید و از همین حالا تلاش برای رسیدن به آن‌ ها را با جدیت آغاز کنید.

برگرفته از: wikihow

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.