Select Page

آزمون مثلث تاریک; خودشیفتگی، جامعه‌ستیزی و ماکیاولیسم

آزمون مثلث تاریک; خودشیفتگی، جامعه‌ستیزی و ماکیاولیسم
ترس یا شجاعت

با بخش تاریک شخصیت خود چقدر آشنا هستید. اضلاع این مثلث تاریک عبارتند از خودشیفتگی، جامعه‌ستیزی و ماکیاولیسم. سه صفت شخصیتی که در زیر سطح تشخیص بالینی، نه آن قدر شدید هستند که نیازمند توجه درمانی باشند و نه آن قدر مطلوب هستند که بشود به آن ها بی توجه بود. از انتخاب همسر گرفته تا کارکنان تحقیقات نشان داده اند که این صفات در برخورد اول و کوتاه تاثیر بسیار مثبتی در جلب توجه طرف مقابل دارند.

در سطحی دیگر متغییرهای محیطی حتی می توانند به شکوفایی این صفات در حالاتی جامعه پسندانه هم بیانجامند به عنوان مثال می توان از آن ها در مشاغلی که برای دیگران سخت و طاقت فرسا هستند استفاده نمود.

توضیحاتی کوتاه از صفات شخصیتی مثلث تاریک

ماکیاولیسم

ماکیاولیست ها برای شهرت خود (چه مثبت و چه منفی) بسیار ارزش قایل هستند و برای حفظ آن تلاش می کنند. همچنین برای رسیدن به اهداف بلند مدت برنامه چینی می کنند و در راه رسیدن به اهدافشان بسیار سنگدل هستند.

خودشیفتگی

افراد خودشیفته به صورت بیمارگونه ای احساس بزرگی و بزرگ منشی می کنند و آن قدر بر خودشان متمرکز هستند که به دیگران و خواسته های آن ها کاملا بی توجه هستند. این افراد معمولا خودشان به خودشان به عنوان رهبران بزرگ و توانا اسناد می کنند. افراد خودشیفته احساس می کنند خیلی مهم و ارزشمندتر از دیگران هستند. اگر کسی ایشان و ارزش هایشان را زیر سوال ببرد معمولا با پرخاشگری واکنش نشان می دهند.

جامعه‌ستیزی

یک عبارت آسیب شناسانه روانشناسی است که با دو نشانه مشخص می شود، ناتوانی در همدلی و درک هیجانات دیگران و دوم فقدان خودکنترلی.
فقدان خودکنترلی محور اصلی بسیاری از جرایم و جنایات است. افراد جامعه ستیز نمی توانند خواسته های کوتاه مدت خود را کنترل کنند و برای رسیدن به اهداف بلند مدت نمی توانند از آن ها بگذرند.

نتایج و تفسیر آن ها

مطالعات پالهوس (Paulhus) در دانشگاه بریتیش کولومبیا طی دهه اخیر بر این موضوع متمرکز بوده است. انواع ابزارهای سایکومتریک و مطالعات متعددی در این زمینه نیز منتشر شده اند. نسخه حاضر فرم کوتاه مثلث تاریک Short Dark Triad (SD3) است که ترجمه و در اختیار شما قرار داده شده است. مشخصات روانسنجی پایایی و روایی ابزار مطلوب ارزیابی شده است و نسخه حاضر نیز از فرآیند ترجمه و بازترجمه گذشته است و روایی و پایی فرم آن نیز محاسبه خواهد گردید.

درباره نویسنده

پریسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس ارشد روان‌شناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پربازدیدترین مطالب اخیر

محبوبترین ها