Select Page

۸ عبارتی که نباید هرگز به کودکان خود بگویید

۸ عبارتی که نباید هرگز به کودکان خود بگویید

برخی از کودکان می خواهند وقتی که بزرگ می­شوند یک بازیکن بسکتبال حرفه­ای یا یک فضانورد شوند و یا حتی دختر من می­خواهد وقتی که بزرگ شد یک اسب تک شاخ بشود.هنوز بسیاری از والدین گاهی اوقات به فرزندان خود می­گویند انها می­توانند وقتی که بزرگ شدند هرچه می­خواهند بشوند.همه این سخنان خوب و به­جاست مگر اینکه دختر شما بخواهد یک اسب تک شاخ بشود یا اینکه پسر ۱۶ ساله شما که فقط ۵.۵″ قد دارد برای شیکاگو بولز بازی کند.

شما به عنوان والدین نباید واقعیتها و پندهایی را که در دنیای واقعی صرفا حقیقت ندارند به کار ببرید بلکه می­‌بایست همراه با نصایح خود واقعیت و حقیقت را نیز به انها انتقال دهید. نصیحتی را که به فرزند خود می­کنید مورد ارزیابی قرار دهید و از خود بپرسید ایا این پند واقعی و عینی است؟ ایا در بلند مدت برای کودکان من مفید است یا زیان‌­اور خواهد بود؟ اکنون زمان آن رسیده است که از به کاربردن نصیحتهای قدیمی به فرزندان خود دست برداریم چراکه این نصایح بیش از انکه سودمند باشند زیان آورند. سعی کنید این عبارتهای قدیمی را با نصایح، ایده­‌ها و نگرشهایی که می‌توانند در دنیای واقعی کارساز باشند و به فرزندان شما کمک کنند جایگزین نمایید.

در زیر برخی از عبارتهای نصیحت­‌گونه­‌ای که والدین همچنان انها را به کار می­‌برند و می­‌بایست از گفتن انها دست بردارند و همچنین عبارتهای جایگزین اشاره می­گردد.

۱.آنطور که می­گویم انجام بده نه آنطور که رفتار می­کنم

این یکی از بدترین توصیه­‌هایی است که والدین می­توانند در اختیار فرزندان خود قرار دهند.در واقع کودکان بیشتر از مدلهای رفتاری والدین خود پیروی می­کنند تا آنچه آنها به فرزندان خود می­گویند. اگر والدین رفتارهای نامناسبی از خود نشان دهند و این رفتار ها را الگوی فرزندان خود قرار دهند و سپس بگویند انچه را که می­گویم انجام بده و نه انچه را که انجام می­دهم ، کلمات شما کوچکترین تاثیری بر روی کودکان شما نخواهد داشت. اگر والدین مجبور شوند که یک چنین عبارتی را در مورد فرزندان خود به کاربرند شاید زمان آن باشد که عادت­های خودشان را نیز مورد ارزیابی قرار دهند. اگر شما به عنوان والدین نتوانید الگوی رفتاری خوتان را تغییر دهید نباید انتظار داشته باشید که می­توانید در رفتار فرزندان خود تغییری ایجاد کنید. از آنجایی که شما موثرترین الگو در زندگی فرزندان خود هستید تلاش کنید تا الگویی باشید از انچه می ­خواهید فرزندان شما عمل کنند.

۲.همه چیز درست خواهد شد

والدین از کجا می­دانند که همه چیز درست خواهد شد. والدین پیش­گو نیستند، بنابراین بهتر است که گاهی اوقات از این عبارت درست استفاده کنیم به ویژه زمانی که کاربرد این عبارت چندان سودی ندارد.

اگر بهترین دوست فرزند شما به خاطر نوعی سرطان خون در حال مرگ باشد گفتن این جمله که «همه چیز درست خواهد شد»غیر واقعی و برای فرزند شما زیان­آور خواهد بود. غالباً برای یک کودک این جمله تداعی کننده این فهوم است که همه چیز به نفع و خواست او تغییر خواهد کرد. بنابراین از نظر کودک شما، دوست او به زودی شفا خواهد یافت و به مدرسه باز خواهد گشت.

به فرزند خود امیدهای واهی ندهید. چرا که در مدت اندکی به یک دروغگوی بزرگ تبدیل خواهید شد.همچنین این کار مانعی است برای توانمند­سازی انها در پردازش موقعیتهای دشوار. واقع بین باشید و به فرزندان خود اجازه دهید تا به آرامی و با ظرافت واقعیت انچه را که امکان وقوع دارد یا احتمالاً در حال رخ دادن است را دریابد. اگر چه شما می­توانید امید را در دل انها زنده نگه دارید. هرگز تلاش نکنید که با گفتن عبارت «همه چیز درست خواهد شد» از اهمیت موقعیت پیش رو بکاهید در حالی که در واقعیت اینگونه نیست.

۳. مرد که گریه نمی­کند

گریه

من نمی­دانم که سازنده این دروغ بزرگ کیست؟ والدین با گفتن این جمله به پسران خود در واقع احساسات انها را نادیده می­گیرند. این پیام را به آنها منتقل می­کنند که می­بایست احساسات خود را انکار نمایند و در این صورت جامعه با تعداد زیادی از مردانی مواجه می­شود که احساسات و عواطف خود را سرکوب می­کنند. سرکوب احساساتتان در بلند مدت از لحاظ عاطفی نه تنها مفید نیست بلکه ممکن است در برقراری رابطه نیز مشکل ایجاد کند.به فرزندان پسر خود اجازه دهید تا به مردانی تبدیل شوند که می­توانند احساسات خود را به نحوی شایسته نشان دهند،ازجمله گریه­‌ کردن.

۴.درد را تحمل کن

این دروغ می­تواند سبب وارد امدن صدمات فیزیکی به فرزند شما شود. من در کودکی یک دونده بودم و مربی من عادت داشت به من بگوید «حتی اگر درد داشتی به دویدن ادامه بده».من ده ساله بودم اما این حرف مربی خود را جدی گرفتم و مسابقه نیمه­نهایی را با هشت شکستگی که داشتم به پایان بردم و در عوض فینال مسابقات ایالتی را به دلیل همین جراحت­ها از دست دادم.

درد راهی است تا بدن از طریق آن هشداری مبنی بر اینکه «چیزی درست نیست» برای ما بفرستد. رنج و ناراحتی یک چیز است؛ اما انجام دادن یک کار همراه با درد زیاد موضوعی دیگر. در عوض به کودکان خود یاد دهید تا به نشانه‌­های بدن خود توجه کنند. آیا این یک ناراحتی گذرا است که آنها احساس می­کنند یا یک درد واقعی است. به آنها یاد دهید تا فرق بین این دو مورد را تشخیص دهند و اگر واقعاً اسیب دیده­‌اند درخواست کمک نمایند.

۵.تو می­توانی هر چیزی باشی که می­خواهی

سوپرمن

این موضوعی است که در مقدمه این مقاله مورد بحث قرار گرفت. به عنوان پدر و مادر به فرزندان خود کمک کنید تا زندگی خود را برپایه واقعیت استوار سازند. بنابراین انها می­توانند اهداف و ارزوهای خود را برپایه قابلیت دستیابی انها بنا کنند. رویاهای فرزندان خود را سرکوب نکنید. اما به آنها کمک کنید تا درباره واقعیت دست­یافتنی تامل کنند حتی اگر مجبور باشید ایده­ای به عنوان یک برنامه پشتیبانی به انه ارایه کنید. حداقل این کار مجبورشان می­کند که درباره گزینه­های واقعی­تر و متنوع­تر فکر کنند به جای اینکه صرفاً به اهداف جاه­‌طلبانه­ای که احتمال وقوع آن کمتر از یک درصد است بیندیشند.

۶.فقط خودت باش و همه چیز مرتب خواهد شد.

به کاربردن این نصیحت می­تواند به ویژه در روابط اجتماعی فرزندان مشکل­آفرین باشد. گاهی اوقات رفتار یا کنش­های فرزندان از لحاظ اجتماعی یا از طرف دوستان پذیرفته شده نیست. اگر دختر شما این عادت را دارد که هر مرتبه که دوستانش او را مورد ازار قرار می­دهند به آنها زخم زبان بزند به این دلیل که او فقط می­خواهد خودش باشد، بنابراین شاید زمان آن باشد در رفتار خود اصلاحاتی صورت دهد. فقط خودت باش همیشه بهترین نتیجه را در بر نخواهد داشت. گاهی اوقات این کار نتایج منفی در بر خواهد داشت. اگر دختر شما به طور مستمر به رک­گویی بپردازد ممکن است دوستان خود را از دست بدهد.

همه ویژگی­های گرایشی ما خوب نیستند. گاهی اوقات ما نیازمند این هستیم که مدیریت گرایشهای بد خود را فرا بگیریم. اگر دختر شما به خاطر این رفتار و ویژگی خود منزوی شود چرخه روابط اجتماعی دختر شما بیشتر در معرض اسیب خواهد بود. به فرزندان خود اجازه دهید که بدانند خوب است خودشان باشند مگر اینکه بخواهند کارهای غیر­قانونی،غیر­اخلاقی،غیر انسانی یا خطر ساز برای دیگران انجام دهند.

خودمان بودن همیشه از نظر دیگران پذیرفته شده نیست و این ره‌آوردی است که به ما کمک می­کند در مورد ایجاد تغییر در خودمان یا پیدا کردن دوستانی جدید تصمیم­گیری نماییم. فرصت تغییر برای هر شخصی وجود دارد.

۷.بر آینده تمرکز کن و تو شخص موفقی خواهی شد

چه اتفاقی باید بیفتد تا به یک کودک اجازه دهیم تا یک کودک باشد. این که والدین فرزندان خود را از طریق تمرکز بر روی آینده به سوی موفقیت هل دهند، بیش از انکه مفید باشد زیان اور است. کودکان در مقطع ابتدایی به این نیاز ندارند که درباره ورزشها و فعالیتهای فوق برنامه­ای که به راهیابی انها به یک مدرسه عالی کمک خواهد کرد بیندیشند. بنابراین این رفتار باعث می­شود تا بسیاری از جوانان و نوجوانان به خود­درمانی با الکل و مواد مخدر روی بیاورند فقط به خاطر اینکه آنها از زمانی که کودکی خردسال بوده­اند در اظطراب و نگرانی در مورد اینده به سر می­بردند.

همیشه اینده­ای وجود خواهد داشت، اظطراب در مورد اینده در دوران کودکی احتمالا به فرسودگی زود هنگام منجر خواهد شد. به احتمال زیاد این کار کودکان را به سمت عادتهای بد و انتخابهای نادرست به خاطر خوددرمانی  سوق می­دهد.

روان­شناسی امروز(نام یک مجله) تحقیقی را مورد بحث قرار می­دهد که نشان می­دهد مردم شاد در زندگی خود موفق­ترند. همچنین این تحقیق بیان می­­کند که مردم شادتر بهتر می­توانند از عهده شرایط استرس­زا برایند.با زندگی کردن در زمان حال و لذت بردن از ان شادی را به زندگی آنها وارد کنید.

کودکان و مردمان شاد در زمان حال زندگی می­کنند نه در آینده.

۸.انچه ­شما برای موفقیت در زندگی نیاز دارید این است که سخت تلاش کنید.

درس خواندن

این پند نمایش مضحکی است که بعضی از خانواده­ها برای نسلهای متوالی به آن ایمان داشته­اند. اینکه یرخی افراد روزی ۱۶ ساعت به خوبی کار می­کنند به این معنی نیست که آنها به سوی موفقیت گام برمی­دارند.کار هوشمندانه در کسب و کار به جای کار سخت صرف شانس بهتری در دستیابی به موفقیت به شما می­دهد. سخت کار کردن یک ویژگی خوب است، اما نیازمند این است که با کار هوشمندانه همراه شود.

همه مشاغل یا حرفه­ها به مهارتهای خاص یا مدرک دانشگاهی نیاز ندارند، اما می­بایست به فرزند خود کمک کنید تا دیدگاه خود در رابطه با موفقیت در زمینه شغلی مورد علاقه­اش را مشخص کند. هوشمندانه عمل کنید تاموفق شوید و خود را با کار بی­ثمر از پا نیندازید.

بیشتر والدین خواهان این هستند که وقتی فرزندانشان بزرگ شدند شاد و موفق باشند. شما اکنون متوجه شدید که برخی از توصیه­هایی که والدین در زندگی به کار می­برند نیازمند تغییر است. تشخیص مساله اولین گام به سوی تغییر است و گام بعدی تهیه یک برنامه از انچه که می­خواهید در زمان وقوع این اتفاق بگویید می­باشد. داشتن برنامه برای انچه که می­خواهید بگویید به شما کمک خواهد کرد تا امادگی لازم برای دادن پندهای موثرتری که در در طولانی مدت به نفع فرزند شماست را داشته باشید.

برگرفته از: lifehack

درباره نویسنده

خاطره نیکخو

عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس ارشد علوم اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.