۱۲ کار اشتباهی در زندگی روزمره
تا به حال با خود اندیشیدهاید که ممکن است برخی کارهایی که به شکل روزمره انجام میدهید اشتباه باشد و صرفا به دلیل اینکه روزانه آنها را تکرار میکنید دلیل بر عدم مشکل آنها نیست؟ در این نوشته میخواهیم شمارا با تعدادی از کارهایی که در ظاهر انجام آنها مشکلی ندارند، آشنا میکنیم.با ما همراه باشید.
حتما بخوانید:
کارهای آسان را اول انجام میدهیم
اول کارهای سخت را انجام دهید
برخی افراد به این استراتژی «قورتدادن قورباغه» میگویند. این عبارت از یکی از داستانهای مارک تواین آمده است. «اول صبح یک قورباغه زنده را قورت بده؛ تا شب هیچ اتفاقی بدتری برایت نخواهد افتاد».
برخی محققان میگویند اراده در طول روز کاهش پیدا میکند. بنابراین عاقلانهتر این است که کارهایی را که تمرکز زیادی میخواهند اول صبح انجام دهید.
بقیهی محققان اعتقاد دارند اراده محدودیت زمانی ندارد.
بههرحال عاقلانهتر این است که اول کارهای سخت را انجام دهید. چون ممکن است بعدا کارهایی پیش بیایند که مزاحم برنامهی شما شوند.
مدام ایمیلهای خود را چک میکنیم
وقتی زنگ ایمیل جدید به گوش میرسد سخت میتوانید مقاومت کنید.
ولی تحقیقات نشان میدهند، وقتی انجام کارهای مختلف را همزمان انجام میدهید، کارهایتان ۴۰ درصد از نظر زمانی بیشتر طول میکشند.
اگر فکر میکنید با انجام همزمان کارها کارایی بهتری پیدا میکنید، اشتباه میکنید.
ران فریدمن (Ron Friedman) روانشناس میگوید بهترین کار این است که گوشی خود را بیصدا کنید یا میتوانید وقتی کار مهمی انجام میدهید، صفحهی ایمیلهای خود را ببندید.
زمانهای خاصی را برای چککردن و پاسخدادن به ایمیلهای خود اختصاص دهید.
تلفن همراه خود را روی میز کار خود نگه میداریم
کافی نیست که تلفن خود را روی «ویبره» نگه دارید. حتی اگر آن را خاموشکنید هم کافی نیست.
مجلهی انجمن تحقیقات مصرفکنندگان تحقیقی را در این مورد منتشر کرده است. طبق این تحقیق، حتی حضور تلفن همراه در نزدیکی شما میتواند روی عملکرد شناختی شما تأثیر بگذارد.
حتی اگر شما از این تأثیر آگاه نباشید.
بهترین راهحل این است که تلفن همراه را در اتاقی دیگر جا بگذارید.
همهی روز یکجا مینشینیم
کار در اداره اجازهی فعالیت فیزیکی زیادی به شما نمیدهد.
لازم نیست هر بار ساعتها از کار خود جدا شوید و نرمش کنید. تحقیقات زیادی در این مورد انجام شدهاند. در این تحقیقات چند دقیقه نرمش کردن در روز میتواند سلامتی شما را بهبود ببخشد.
تحقیقی در همین مورد در مجلهی انجمن قلب آمریکا منتشر شده است. این تحقیق در مجلهی نیویورک تایمز هم منتشر شده است. طبق این تحقیق افرادی که کلا یک ساعت در روز فعالیت فیزیکی داشتهاند، ۵۰ درصد کمتر در خطر مرگ هستند؛ البته فرقی نمیکند که این فعالیت یکسره باشد یا در بخشهای پنچدقیقهای انجام شده باشد.
ساعتها به صفحهی لپتاپ خیره میشویم
ارین برودوین (Erin Brodwin) گزارشگر بخش تجاری سایت Insider است. او در گزارش خود نوشته ساعتها خیرهشدن به صفحهی کامپیوتر میتواند به خستگی دیجیتالی چشم منجر شود. خستگی دیجیتالی چشم باعث خشکی چشم و تاری دید میشود.
راهول کورانا (Rahul Khurana) پزشک سخنگوی انجمن چشمپزشکان آمریکا است. او در گفتوگویی با بخش تجاری سایت Insider شرکت کرده است. او میگوید: «از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ پیروی کنید. هر ۲۰ دقیقه برای ۲۰ ثانیه به چیزی نگاه کنید که ۲۰ فوت (۶متر) از شما دور است».
اواخر بعدازظهر استراحت میکنیم
بهجای بعدازظهر اواسط ظهر استراحت کنید.
تحقیقی در همین مورد در سال ۲۰۱۵ در مجلهی روانشناسی عملی منتشر شده است. این تحقیق میگوید هر چه از ابتدای روز کاری میگذرد استراحت کردن بیفایدهتر میشود.
وقتی اوایل روز استراحت میکنید انرژی، تمرکز و انگیزهی شما احتمالا بهتر بهبود پیدا میکنند.
جالب اینجاست که همین تحقیق به این نتیجه رسید حتما لازم نیست در طول مدت استراحت کارهای غیرمرتبط به کار انجام دهید. کاری که موقع استراحت انجام میدهید، حتما باید کار موردعلاقهتان باشد.
بهعبارتدیگر، وقتی در پروژهای که خیلی دوست دارید پیشرفت میکنید، بیشتر از وقتی که در رسانههای اجتماعی پرسه میزنید، انرژی کسب میکنید.
موقع کار به موسیقی گوش میدهیم
ممکن است با گوشدادن به موسیقی هنگام انجام کار حس بهرهوری بیشتری داشته باشید، ولی این حس بهاحتمال زیاد واقعی نیست.
درسال ۲۰۱۵ مصاحبهای با عصبشناس و موسیقیدان دانیل لویتین (Daniel Levitin) در این مورد انجام شد. او گفت که تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده است. تقریبا در تمام این تحقیقات اگر کارهای ذهنی (مانند خواندن و نوشتن) را همزمان با گوشدادن به موسیقی انجام دهید، عملکرد شما تا حد چشمگیری پایین میآید.
ولی وقتی کارهای یکنواخت و تکراری هستند، این قانون صدق نمیکند. مثلا وقتی در بخش مونتاژ کارخانه کار میکنید، یا وقتی برای مدت طولانی مشغول رانندگی هستید، در این موارد، گوشدادن به موسیقی شما را سرحال میکند.
لویتین میگوید بهتراست ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از شروع کار به موسیقی گوش دهید. در این حالت، موسیقی به شما آرامش میدهد و حالتان را بهتر میکند.
غذاهایی را انتخاب میکنیم که بهنظر مغذی میآیند، ولی درواقع سالم نیستند
حرف مردم را باور نکنید. حقایق را درمورد غذای خود بدانید.
ارین برودوین در بخش تجاری Insider فهرستی از غذاهایی تهیه کرده است که فکر میکنید غذاهای مفیدی هستند؛ ولی درواقع غذاهای مفیدی نیستند.
برای مثال آبمیوهها و اسموتیهای آماده ممکن است مغذی بهنظر برسند، ولی درواقع این نوشیدنیها پر از قند و کالری هستند. همچنین خیلی از افراد فکر میکنند، تخممرغ کلسترول زیادی دارد؛ درصوتیکه ممکن است برای خیلی از افراد مفید نباشد.
منفعلانه رسانههای اجتماعی را چک میکنیم
دانشمندان میگویند دو روش برای استفاده از فیسبوک وجود دارد: فعالانه و منفعلانه.
استفادهی فعالانه شامل ارتباط مستقیم با افراد میشود. مثلا گذاشتن مطالبی در فیسبوک یا نظردادن درمورد پستهای بقیه استفادهی فعالانه هستند.
استفادهی منفعلانه یعنی دریافت اطلاعات و خواندن مطالب دیگران. اکثر اوقات افراد بهصورت منفعلانه از فیسبوک استفاده میکنند.
تحقیقی در این مورد در مجلهی روانشناسی تجربی منتشر شده است. این تحقیق میگوید استفادهی منفعلانه از فیسبوک میتواند احساس بدی در شما بهوجود آورد.
این احتمالا به این خاطر است که به زندگی به ظاهر پرزرقوبرق دیگران که درمعرض دید همگان گذاشتهاند، حسادت میکنید.
بنابراین بهجای اینکه فقط نظارهگر باشید، برای دوستی قدیمی پیغامی بفرستید یا روی عکس خانوادگی دوستتان «کامنت» بگذارید.
با همکار خود مشاجره میکنیم
وقتی همکارتان به شما کنایه میزند، آسانترین کار این است که جواب او را با حرفی توهینآمیز بدهید، ولی سعی کنید جلوی خود را بگیرید.
هال رانکل (Hal Runkel) رواندرمانگر ازدواج و خانواده است. او میگوید: قدرتمندترین کلمه برای ازبینبردن تنش میان افراد «آخ» است. با گفتن این کلمه بهجای اینکه از خود دفاع کنید، آسیبپذیری خود را بیان کردهاید. همچنین با ادای این کلمه همکار خود را تشویق میکنید همین کار را انجام دهد.
استر پرل (Esther Perel) مشاور زوجین است. او میگوید یکی از بهترین روشهای برای ازبینبردن تنش این است که به حرفهای همکار خود فکر کنید. همچنین بهتر است نسبتبه او دلسوزی داشته باشید و به او بگویید او را درک میکنید.
با افراد زیادی در دنیای مجازی جور میشویم، ولی به هیچکدام پیام نمیدهیم
دوستیابی مجازی مسابقهی سرعت نیست. لازم نیست در کوتاهترین زمان ممکن بیشترین دوستان ممکن را پیدا کنید.
هلن فیشر (Helen Fisher) زیستشناس و انسانشناس است. او همچنین مدیر بخش علمی سایت Match.com است. او میگوید یکی از بزرگترین مشکلات وبسایتها و برنامههای دوستیابی «اضافهبار شناختی» است.
فیشر میگوید: «مغز برای انتخاب کردن بین صدها هزار گزینه انتخاب نشده است». او توصیه میکند وقتی ۹ مورد برای آنها پیدا شد صبر کنند و درمورد این موارد فکر کنند.
شب دیر میخوابیم
دانشمندان اخیرا پدیدهای به نام «بهتأخیر انداختن زمان خواب» را معرفی کردهاند. این یعنی «در زمان مناسب نمیخوابید، ولی هیچ دلیلی هم برای نخوابیدن ندارید».
برای مثال بیدار ماندهاید که چند قسمت از سریال نهچندان جالبی را که اصلا دوست ندارید ببینید.
این کار نهتنها احمقانه است، بلکه میتواند خطرناک هم باشد. خیلی از دانشمندان بارها گفتهاند کمخوابی میتواند به اندازهی سیگار کشیدن خطرناک باشد.
بنابراین تلویزیون را خاموش کنید و برای خوابیدن آماده شوید. فردا و سالها بعد از خودتان برای این کار تشکر میکنید.
برگرفته: thisisinsider
جدیترین دیدگاهها