Select Page

۵ اشتباه رایجی که سلامتی چشم ها را به خطر می‌اندازد.

۵ اشتباه رایجی که سلامتی چشم ها را به خطر می‌اندازد.

همهٔ ما دوست داریم چشمانی قوی و تیزبین داشته باشیم. اما اگر به سلامت چشم هایمان اهمیت ندهیم ممکن است مشکلات متعددی رخ دهد. در این مقاله دربارهٔ اشتباهات رایجی که سلامتی چشم ها را به خطر می‌اندازد و روش‌های اصلاح آنها صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

۱. نخوردن مقدار مناسب ماهی‌های چرب

مصرف هفتگی ماهی‌هایی مثل سالمون، ساردین، آنچوی و ماهی تن حداقل دو بار در هفته برای حفظ سلامت چشم‌ها ضروری است.
خوردن ماهی‌های چرب بدن را در برابر دژنراسیون وابسته‌به‌سن ماکولا مصون نگه می‌دارد (macular degeneration؛ یک وضعیت پزشکی که ممکن است موجب تاری دید یا از دست دادن بینایی در مرکز دید شود).

۲. مصرف نکردن آجیل

آجیل

تنها مصرف مقداری بادام،‌ بادام هندی یا بادام برزیلی در هفته می‌تواند به سلامتی چشم‌ها کمک شایانی کند. مغزهای آجیل چرب نیز مثل مصرف ماهی‌، از بروز دژنراسیون وابسته به سن ماکولا جلوگیری می‌کند. فراموش نکنید که هر روز از سبزیجات برگ‌دار سبز و میوه‌های تازه نیز استفاده کنید.

۳. مصرف بیش‌ازحد نمک و شکر

ما اغلب به کم کردن مصرف نمک و شکر به‌عنوان راهی برای حفظ سلامت قلب یا کاهش وزن فکر می‌کنیم. اما افراد دیابتی باید توجه ویژه‌ای به حفظ سلامتی چشم هایشان داشته باشند و مصرف هله‌هوله‌ها را کنترل کنند. با این کار نه‌تنها به سلامت چشمان‌شان کمک می‌کنند، بلکه از بروز دیگر بیماری‌ها (مثل کوری) نیز جلوگیری می‌کنند.

کلسترول بالا و فشار خون بالا برای بیماری‌های چشمی افراد دیابتی و دژنراسیون بسیار پرخطر هستند. بنابراین مصرف کمتر نمک بسیار ضروری است.

۴. خیره شدن به مانیتورها و پلک نزدن

۴. خیره شدن به مانیتورها و پلک نزدن

پلک زدن به عنوان یک کار غیرارادی راحت به‌نظر می‌رسد. با این حال، اگر فاصلهٔ پلک زدن‌ها زیاد شود، منجر به خشکی چشم خواهد شد.

این مسئله بدین معنی نیست که پلک زدن را به صورت افراطی انجام دهیم. یک راه خوب این است که پلک‌زدن‌هایمان را رصد کنیم. به‌طورکلی در هر دقیقه ۱۲ الی ۱۵ بار پلک زدن، به حفظ رطوبت چشم‌ها کمک می‌کند. اما معمولا در ابتدا این پلک‌زدن‌ها تنها ۲ تا ۳ بار در دقیقه صورت می‌گیرد. وقتی به تلفن همراه، تبلت‌ یا تلویزیون نگاه می‌کنید، معمولا کمتر پلک می‌زنید. اگر رطوبت چشم‌هایتان به مقدار کافی نباشد، موجب درد، ریزش اشک، سردرد و تاری دید خواهد شد. گاهی این علامت‌ها به غلط با مواردی مثل تومور مغزی اشتباه گرفته می‌شود.

۵. استفاده از عینک آفتابی بی‌کیفیت

عینک‌های آفتابی فقط برای خوش‌تیپی نیستند؛ اگر یک عینک باکیفیت نداشته باشید، احتمالا اشعهٔ UV به چشم‌هایتان آسیب خواهد رساند.

عینک‌های بی‌کیفیت که فیلتر UV ندارند، بیش از نزدن عینک به چشم‌ها آسیب می‌رسانند. عینک‌های بی‌کیفیت تاریک‌تر از حدمعمول هستند و در نتیجه مردمک چشم برای بهتر دیدن، گشادتر می‌شود و اشعه‌های مضر بیشتری، که موجب سرطان می‌شوند، وارد چشم‌ها می‌شود.

بهتر است از عینک‌هایی که تمام ناحیهٔ اطراف چشم را می‌پوشانند و کیفیت مناسبی دارند استفاده کنید. در نوزادان تا کودکان ۲ سال بیش‌ترین مقدار نفوذ UV از طریق چشم‌ها رخ می‌دهد. شما بچه‌ها را بدون استفاده از کرم ضدآفتاب به محیط بیرون نمی‌برید، پس فراموش نکنید که استفاده از عینک‌های آفتابی نیز به همان اندازه مهم است.

برگرفته از: coach.nine

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.