Select Page

هرم موفقیت جان وودن

هرم موفقیت جان وودن

اگر از قبل با جان وودن آشنایی داشته باشید، می دانید که او به عنوان سرمربی تیم بسکتبال  UCLA ده بار برنده ی جام ملی NCAA  شده است؛ او کسی ست که بیش ترین تعداد قهرمانی را به خود اختصاص داده است.

John Woodenکه به عنوان یک مربی در همه جای دنیا شناخته شده است، تیم بسکتبال UCLA را طوری هدایت کرد که هنوز هم رکورد آن توسط دیگران شکسته نشده است. وی در طول عمر خود سعی بر نشر طرز پرورش بازیکنان خود داشت با این شعار که موفقیت بسیار مهمتر برنده شدن است.

او در سال ۱۹۱۰ متولد شد و اولین کسی بود که هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی شناخته شد و این در حالیست که  ESPNدر رتبه بندی مربی ها، او را بزرگترین مربی تاریخ ورزش میداند. در طول ۴۰ سالی که وی در UCLA بود ستارگانی چون Bill Walton و Kareem Abdul-Jabbar را پرورش داد.

جان وودن به عنوان یکی از سخنرانان در سایت TED توضیح می دهد که او از بازیکنان خود می خواست که همیشه و در تمام مراحل زندگی به دنبال پیروزی باشند و نه فقط در زمین بازی. وودن همیشه با آن ها مثل اعضای خانواده ی خود رفتار می کرد و همواره بر پیروزی تاکید بیشتری نسبت به نتیجه ی بهتر داشت. در واقع، او اکثر تئوری های خود را از صحبت با پدرش الهام گرفته بود. یک از این تئوری ها که طرز فکر و ایدئولوژی او را کاملاً در خود خلاصه کرده است، تعریفی است که اغلب او از موفقیت ارائه می دهد:

موفقیت یعنی آرامش خاطر. چیزی که نتیجه مستقیم رضایت شما از خودتان بابت این امر است که شما بیشترین تلاشتان را برای تبدیل شدن به بهترین چیزی که می توانستید باشید انجام داده اید.

برای مربی وودن، موضوع نه به امتیاز نهایی برمی گشت و نه به مساله ی برد و باخت. موضوع این بود که چگونه با کار سخت و تلاش بی وقفه در مسیر خود پیش برویم تا نتیجه نهایی را بدست آوریم.

در کتاب wooden on leadership این مربی “هرم موفقیت” خود را که نزدیک به ۱۵ سال بر روی آن کار کرده را نشان داده است. این هرم از ۱۴ بلوک که با ویژگی های انسانی پر شده، ساخته شده است. همه ی بلوک ها به راسی با عنوان “عظمت رقابتی” منتهی می شوند.

خصوصیات هر سطح، مکمل یکدیگر هستند اما دو سنگ بنای هرم که رئوس بنیادی آن را تشکیل می دهند، یعنی سخت کوشی و اشتیاق که موجب هم افزایی یکدیگر نیز می شوند، نقاط شروعی برای تمام کارهایی هستند که پیش رو داریم. این هرم، بازیکنان وودن را قادر ساخت تا با همان شور و شوقی که به کار خود دارند، هر زمانی که اراده کنند بهترین عملکرد را از خود نشان دهند.

 

سخت کوشی (Industrious)

 سخت کوشی یکی از سنگ بنای هرم است. سخت کوشی یعنی سخت کوشی. کار بسیار سخت. وقتی صحبت از موفقیت به میان می آید، هیچ جایگزینی برای کار بسیار سخت وجود ندارد.

 

دوستی  (Friendship)

دو جنبه دوستی احترام و رفاقت است. دوستی ایجاد یک جامعه در اطراف شماست. احساس تعلق برای همه انسان ها لازم است تا احساس رضایت کنند. با مردم با احترام رفتار کنید و دائماً به دنبال خوبی در دیگران باشید.

 

وفاداری (Loyalty)

 اعتماد کلید وفاداری است. وقتی تیم شما به شما اعتماد می کند، به شما و سازمان شما وفادارتر است.

 

همکاری  (Cooperation)

به اشتراک گذاری ایده ها، اطلاعات، مسئولیت ها، خلاقیت و وظیفه ها از اولویت های رهبری خوب و تیم های بزرگ است. این همان معنی همکاری استهمکاری الویت رهبری خوب و تیم های بزرگ است.

 

اشتیاق  (Enthusiasm)

شور و اشتیاق بر تمام افرادی که با آنها در تماس هستید تأثیر می‌گذارد. شما باید واقعاً از کاری که انجام می‌دهید لذت ببرید.

 

خودکنترلی  (Self Control)

 در سطح بعدی هرم با وظایف متفاوتی آشنا خواهیم شد که چالش های منحصر بفرد و بسیار خوبی را به شما ارائه می دهند. برای هر کدام از این چالش ها، نیاز به خودکنترلی یک نیاز اساسی است. این خصوصیت در هرم موفقیت، اهمیت کنترل خود در تمام حوزه ها را بیان می کند. دوری از وسوسه، اجتناب از گرایش بیش از حد به احساسات و دوری از فراز و نشیب های تلاش و کار مداوم، نوعی خودکنترلی محسوب می شوند.

 

هوشیاری (Alertness)

هوشیاری به این معناست که از محیط اطراف خود آگاه باشید و همیشه مایل باشید از آنها بیاموزید. مهمتر از آن، باز بودن چشمانتان به سمت فرصت‌های جدید، شما را قادر می‌سازد تا از آنها استفاده کنید.

 

پیش قدم بودن  (Initiative)

توانایی قدرت تصمیم گیری خود را بهبود بخشید تا بتوانید مستقل فکر کنید. از شکست نترسید و از آن درس بگیرید.

 

مصمم بودن  (Intentness)

این ویژگی شخصی می تواند به اندازه ی تمام بلوک های هرم مهم باشد. این ویژگی عبارت است از توانایی این که بتوانید در مسیر خود باقی بمانید. حتی اگر مسیر بسیار سختی در پیش داشته باشید و یا اینکه موانع موجود، غیرقابل عبور به نظر برسند. شما نباید دست بکشید: مصمم و با اراده باشید.

 

شرایط  (Condition)

منظور شرایط روحی،اخلاقی و جسمانی است. شما باید در شرایط جسمی خوبی به سر ببرید، ولی شرایط روحی و روانی شما نیز بسیار مهم است. هر سه این شرایط، مؤلفه های این بلوک از هرم هستند زیرا بدون یکی از آن ها، مطمئناً شما از داشتن دو مؤلفه ی دیگر نیز محرومید.

 

مهارت  ‌(Skill)

 این ویژگی در قلب هرم موفقیت واقع شده است. شما باید توانایی های خود را بشناسید و بر جزئیات آن ها تسلط پیدا کنید.

 

روحیه تیمی  (Team Spirit)

 روحیه تیم خود گذشتگی است که در مقابل خودخواهی است. روحیه تیمی به این معنی است که فرد مشتاق است که شکوه یا منفعت شخصی خود را برای خیر بزرگتر، یعنی رفاه و موفقیت سازمان، تیم و گروه شما قربانی کند.

 

برقراری تعادل  (Poise)

تنها کافیست خودتان باشید. به آنچه که نیستید وانمود نکنید. لازم نیست سروصدای زیادی کنید تا خود را نشان دهید و یا اینکه اعمالی انجام دهید که صرفنظر از شرایط یا وضعیت، به گونه ای نامتعادل به نظر برسند. رهبران باثبات و متعادل حتی تحت فشار هم آرامش خود را حفظ کرده و عصبی نمی شوند

 

اعتماد به نفس (Confidence)

هیچ حسی قوی تر از یک ایمان قوی به خودتان نمی تواند به شما کمک کند. دانستن اینکه آماده سازی شما به طور کامل انجام شده و آماده ی رقابت هستید، حس اعتماد قوی در شما ایجاد خواهد کرد.

 

شکوه و عظمت (Competitive Greatness)

 یعنی زمانی که علاقه ای شدید برای یک نبرد سخت دارید که می دانید این نبرد می تواند فرصت هایی را در اختیار شما قرار دهد که بهترین عملکرد خود را نشان دهید، آن هم درست در زمانی که بهترین عملکرد شما موردنیاز است.

 

در ادامه بخوانید: ۱۰ درس از سریال تد لاسو

 

 

وودن تمام طول زندگی خود را صرف این کرد که بفهمد چه کاری باید انجام دهد، نه فقط در دنیای بسکتبال، بلکه در تمام مراحل زندگی. کسب و کار و بسکتبال تا حدودی در یک سری ویژگی ها با هم مشترک اند. هر دو آن ها، به نوعی شامل یک عملکرد تیمی و ارتباطی هستند که به رهبران قوی نیاز دارند. همچنین واکنش های سریعی را در مراحل مختلف خود می طلبند.

بنابراین، اکنون شما با داشتن رمز موفقیت جان وودن در دنیای بسکتبال، می توانید آن را در نمام حوزه ها به کار گیرید.

 

برگرفته ازthefivecoatconsultinggroup :

 

درباره نویسنده

پریسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس ارشد روان‌شناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.