Select Page

کارآفرین های برتر جهان و داستان موفقیت آنها

کارآفرین های برتر جهان و داستان موفقیت آنها

هدف همه انسان‌ها در زندگی رسیدن به موفقیت است. دست‌یابی به این هدف آسان‌تر می‌شود اگر بدانیم مشهورترین کارآفرینان برتر جهان هم از ابتدا «مشهورترین» نبوده‌اند! بلکه انسان‌هایی عادی بودند و در میان مردم عادی دیگر زندگی می‌کردند. اما چرا امروز، ما آن‌ها را «مشهورترین» و «موفق‌ترین» می‌نامیم؟

در تلاش برای یافتن جواب این سوال، لیستی ۱۱ نفره، از کارآفرینان برتر جهان را گردآوری کردیم تا ببینیم واقعا چه ویژگی‌هایی موجب این اندازه از شهرت و موفقیت آن‌ها شده است.


حتما بخوانید: عادت روزانه کارآفرین‌های میلیاردر و موفق که همه میتوانید انجام دهند


۱. اپرا وینفری

اپرا وینفری یکی از افرادی است که توانسته از زندگی فقیرانه خود در کودکی، به ثروتمندترین آفریقایی-آمریکایی قرن بیستم تبدیل شود. «ملکه‌ی میزگرد روزها» که ثروت او را بیش از ۳ میلیارد دلار تخمین می‌زنند را می‌توان بانفوذترین زن در جهان نامید؛ چرا که قدرت و نفوذش می‌تواند باعث موفقیت یک کتاب یا رئیس‌ جمهور شود!

موفقیت باورنکردنی او را می‌توان متاثر از تربیت خاص وی و انظباط فردی دانست. مادرش خدمتکار بود و به همین خاطر کودکی‌اش را در فقر واقعی و پر از فراز و نشیب سپری می‌کرد. او همیشه در مدرسه به خاطر پوشیدن لباس‌های کهنه‌ای که از کیسه‌های سیب‌زمینی دوخته شده بود، مورد تمسخر همکلاسی‌ها و اطرافیان قرار می‌گرفت.

اولین موفقیت کاری او، استخدام در رادیوی محلی سیاه‌پوستان بود. حمایت و تشویق‌های مدیران رادیو، باعث شد اپرا همه تلاش خود را برای ارتقای سطح شغلی خود بکند، تلاشی که در نهایت منجر به حضور خانم وینفری در تلویزیون شد.

رابرت ایبرت (Robert Ebert)، خانم وینفری را برای اجرا در برنامه‌ی «شوی تلویزیونی اپرا» تشویق کرد. برنامه‌ای که در مدت کوتاه به یکی از موفق‌ترین و پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیونی آمریکا تبدیل شد.

۲. والت دیزنی

والت دیزنی علاقه زیادی به نقاشی داشت و در کودکی معمولاً با کشیدن نقاشی اسب‌های مزرعه، خود را سرگرم می‌کرد. وقتی بزرگتر شد، به عنوان یک کارتونیست در دفتر روزنامه استخدام شد؛ ولی نتوانست به موفقیت چشمگیری دست یابد. وی در نهایت وارد بخش آگهی‌های بازرگانی تلویزیون شد و کم‌کم به انیمیشن علاقه پیدا کرد و توانست استودیوی شخصی خود را در زمینه‌ی تولید انیمیشن راه‌اندازی کند.

اسوالد خرگوش خوش‌شانس، اولین کاراکتری بود که دیزنی در کمپانی خودش آن را ساخت؛ اما تمام حقوق این شخصیت کارتونی و حق تولید آن به طور کامل در اختیار کمپانی یونیورسال بود. به همین‌خاطر وقتی والت از کمپانی یونیورسال جدا شد، تلاش کرد تا شخصیت کارتونی جدیدی را خلق کند که همه حقوقش متعلق به کمپانی دیزنی باشد و این، نقطه‌ی آغاز تولد میکی‌موس شد.

خلق این شخصیت کارتونی جدید، سکوی پرش خوبی برای کمپانی دیزنی شد؛ اما این هم نتوانست والت را راضی کند، به همین خاطر تصمیم به ساخت بزرگترین و باشکوه‌ترین پارک تفریحی دنیا گرفت؛ «دیزنی‌لند» پارک بی‌نظیری که مشابه‌اش در دنیا وجود ندارد.

اکنون کمپانی والت دیزنی یکی از بزرگترین غول‌های سرگرمی در دنیا به شمار می‌رود و بدون شک، دیزنی را هم می‌توان نمونه‌ی یک کارآفرین موفق، فوق‌العاده و خلاق در دنیا دانست.


حتما بخوانید: ۱۱ فیلم سینمایی برتر جهان که دیدنشان برای هر کارآفرینی واجب است


۳. جی.کی. رولینگ

جی.کی. رولینگ نام خالق داستان‌های مشهور و خواندنی هری‌پاتر است. تا قبل از نگارش داستان‌های هری‌پاتر، به عنوان یک زن معمولی تلاش می‌کرد تا زندگی‌اش را اداره کند. او بعد از فروش مجموعه داستان‌های هری‌پاتر شهرت زیادی به دست آورد و توانست به یکی از زنان ثروتمند جهان تبدیل شود. در حال حاضر ثروت او را در حدود یک میلیارد دلار تخمین می‌زنند.

شاید همین موفقیت چشمگیر و باورنکردنی باعث شد شایعاتی مبنی بر اینکه رولینگ برای نگارش مجموعه کتاب‌های هری‌پاتر روح خود را به شیطان فروخته است، بر سر زبان‌ها بیفتد. درست شدن این شایعات و دهان به دهان شدن آن نشان از موفقیت چشمگیر و باورنکردنی وی دارد.

۴. جان پاول دیجوریا

امروزه جان پاول بیشتر به خاطر محصولات پل‌میچل و پترون تکیلا شناخته می‌شود. جان پاول دیجوریا همه چیز را از صفر شروع کرد. وی از والدینی آلمانی و ایتالیایی متولد شد و کودکی خود را در پرورشگاه و در میان گروه‌های خیابانی گذراند.

وقتی برای اولین بار سیستم پاول ویچل را راه‌اندازی کرد، برای فروش محصولاتش به در خانه‌ها مراجعه می‌کرد و مجبور بود شب‌ها را در اتومبیلش صبح کند. برای رسیدن به موفقیت، هزینه‌های زیادی پرداخت کرد. در حال حاضر درآمد سالانه‌ی وی را در حدود ۹۰۰ میلیون دلار تخمین می‌زنند.

جان پاول دیجوریا ثابت کرد که برای بهتر شدن در هر چیزی باید سختی‌ها را تحمل کرد و از تلاش دست نکشید.


حتما بخوانید: توصیه‌های مارک زاکربرگ برای کارآفرینی


۵. مادام سی.جی والکر

سارا بردلاو مشهور به سی.جی والکر را می‌توان یک زن اُعجوبه دانست. او به عنوان اولین سیاه و سفید میلیونر آمریکایی شناخته می‌شود. وی در سال ۱۸۶۷ متولد شد. والدین، خواهر و برادرش در مزارع لوئیزیانا به عنوان برده کار می‌کردند. او اولین فرد از اعضای خانواده بود که شانس با او همراه شده و در آزادی کامل متولد شد.

مادام سی.جی والکر زمانی که مشاهده کرد موهایش به دلیل کار در رخت‌شو خانه و تماس با مواد شوینده شروع به ریختن کرده‌است، تصمیم گرفت دارویی برای ترمیم موهایش درست‌ کند. ریختن مو، مساله ای بود که بسیاری از زنان کارگر در رخت‌و خانه در آن زمان درگیرش شده بودند و خانم والکر، به جای کنار آمدن با این مساله تصمیم گرفت به دنبال راه حل آن باشد؛ و این آغاز کار حرفه‌ای او در زمینه‌ی تولید محصولات مو و زیبایی برای زنان سیاه‌پوست بود.

همانطور که انتظار می‌رفت، وی برای رسیدن به هدفش با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد. خانم والکر یک زن باهوش، خلاق و کارآفرین است که کاملاً می‌توان او را در این زمینه موفق دانست.

۶. استیو جابز

وقتی تصمیم می‌گیرید در مورد افراد کارآفرین مطلبی بخوانید و یا بنویسید، نمی‌توانید خیلی راحت از کنار اسم استیو جابز، یکی از مشهورترین کارآفرینان برتر جهان، رد شوید. استیو جابز به دلیل مشکلات مالی و عدم توانایی والدینش در پرداخت هزینه‌های تحصیل مجبور به ترک دانشگاه شد. هرچند به طور غیررسمی در برخی از کلاس‌ها از جمله کلاس خوشنویسی شرکت می‌کرد. حضور وی در این کلاس‌ها و یادگیری خطاطی بعدها به او کمک کرد تا انقلابی را در طراحی خط و انواع آن پدید آورد (می‌توان گفت اگر جابز در آن کلاس‌های خوشنویسی شرکت نمی‌کرد، شاید امروزه این همه تنوع فونت در دنیای دیجیتال نداشتیم!).

در ادامه‌ی مسیر زندگی برای رسیدن به موفقیت، کمپانی اپل را با یکی از دوستان دوران کودکی‌اش به نام استیو زنیاک که متخصص الکترونیک بود، راه‌اندازی کرد. اغلب از او با نام پدربزرگ دنیای دیجیتال یاد می‌شود. در واقع کار استیو یک تغییر بزرگ و شگرف در دنیای الکترونیک به وجود آورد. در زمان مرگش ثروت خالص وی را در حدود ۸.۳ میلیارد دلار تخمین زدند و اعتبار و نام او صرف بسیاری از محصولات رایانه‌ای نسل بعدش هم شد.


حتما بخوانید: ۱۰ کتابی که میلیاردرها درباره روش‌های میلیاردر شدن می‌گویند


۷. اندرو کارنگی

اندرو کارنگی دانش آموزی بود که در تمام دوران مدرسه، همیشه سر کلاس چُرت می‌زد و یا حواسش پرت بود. خودش هیچ‌گاه از دوران مدرسه به خوبی یاد نمی‌کرد و می‌گفت هیچوقت دوست ندارم دوباره به آن روزها برگردم؛ هرچند امروزه، تاریخ از او به عنوان یک کارآفرین موفق یاد می‌کند.

اندرو کارنگی زندگی بسیاری سختی داشت و در خانواده‌ای فقیر بزرگ شد. در کودکی مجبور بود در کارخانه کار کند و بیشتر شب‌ها برای فرار از احساس گرسنگی خودش را به زور می‌خواباند.

کارنگی قبل از اینکه شرکت خود (شرکت فولاد ایالات متحده یا یو. اس. استیل) را راه‌اندازی کند، مدتی را به عنوان کارمند شرکت راه‌آهن پنسیلوانیا مشغول به کار بود و در این کار نیز بسیار موفق بود. علیرغم اینکه او را می‌توان یکی از ثروتمندان آمریکایی دانست، ولی دست سخاوت خوبی داشت و سعی می‌کرد بیشتر ثروت خود را صرف امور خیریه کند.

معتقد بود مردی که ثروتمند بمیرد، بی‌آبرو مرده است. بیش از ۹۰ درصد از ثروت خود را صرف خیریه‌ها و بنیادهای مربوطه کرد.


حتما بخوانید: ۳ کلیدی که برای موفقیت در زندگی باید همراه داشته باشید


۸. بنجامین فرانکلین

تنها یک کارآفرین قادر است که برخی از آزمایشات خاص بنی را تکرار کند. بیشترین شهرت فرانکلین به واسطه‌ی کشف و طرح نظریاتی چون میله‌ی برق‌گیر، عینک دو کانونی، اجاق چوبسوز فرانکلین، و هارمونیکای شیشه‌ای شهرت یافت.

مانند خیلی از کارآفرینان برتر جهان که قبل و یا بعد از وی می‌زیسته‌اند، فرانکلین را می‌توان مرد هزار شغل دانست. دانشمند، چاپگر، سیاستمدار، مخترع، نویسنده، دیپلمات، و تاجر فقط تعداد انگشت‌شماری از شغل‌ها و حرفه‌هایی است که او در طول عمرش آن را انجام داده است.

۹. جان دیویس راکفلر

حتی اگر جان دیویس راکفلر را ثروتمندترین مرد تاریخ آمریکا بدانیم، نمی‌توانیم بگوییم که تنها بخت و اقبال خوب باعث رشد و پیشرفتش شده است. راکفلر یکی از ثروتمندترین مردانی است که تا به حال می‌زیسته است. پدرش فروشنده‌ی دوره‌گرد بود و زندگی فقیرانه‌ای داشتند. در خردسالی با فروش شکلات و انجام کارهای پیش و پا افتاده همسایگان، سعی می‌کرد درآمد مختصری داشته باشد تا اینکه تلاش و پشتکارش بالاخره نتیجه داد و کمپانی استاندارد اویل را بنیان نهاد. هیچ شغل و کسب و کاری مثل تجارت نفت نیست و همین عامل رشد و افزایش ثروت راکفلر شد.

هر چند در دوره‌ای وی متهم به انجام کسب‌وکارهای پشت پرده برای خارج کردن رقبای اصلیش از این حرفه شد، با این حال بیش از ۵۰۰ میلیون دلار از ثروت خود را صرف کارهای عام المنفعه و خیریه کرد.

۱۰. هانس کریستین اندرسون

عزم و اراده‌ی هانس کریستین اندرسون او را تبدیل به یکی از مشهورترین و موفق‌ترین کارآفرینان جهان کرد.

کودکی اندرسون در فقر گذشت، در چهارده سالگی به کپنهاگ رفت و یک فالگیر به او نوید یک زندگی خوب را داد و به او گفت علیرغم درد و مشقت‌های زیاد در کودکی، فرد مشهوری خواهد شد.

پیش‌بینی‌ای که در نهایت به حقیقت پیوست. اندرسون تلاش کرد تا بازیگر و خواننده شود، ولی در این کار نتوانست موفقیت چندانی به دست بیاورد. مدیر تئاتر سلطنتی دانمارک از اندرسون خوشش آمد و زیر بال و پرش را گرفت، تا اندرسون بتواند به تحصیلاتش ادامه دهد. در مدرسه به شدت از سوی دانش آموزان و مدیر مورد تمسخر و آزار و اذیت قرار می‌گرفت، به همین خاطر همیشه از آن دوران به عنوان یکی از بدترین روزهای زندگیش یاد می‌کرد.

بعد از ترک مدرسه، اندرسون شروع به انتشار نوشته‌هایش کرد. داستان‌هایش به سرعت مشهور شد و به همین واسطه شهرتی که آن پیشگو در کودکی به او وعده داده بود، محقق گشت. او هرگز دوران سخت زندگی‌اش را فراموش نکرد. داستان دخترک کبریت فروش، الهام گرفته از داستان زندگی مادرش بود که مجبور بود در کودکی برای گدایی به خیابان برود. هم‌چنین خود اندرسون، داستان جوجه اردک زشت را به عنوان زندگی‌نامه‌اش معرفی کرده است.

هانس کریستین اندرسون شخصیت محبوبی در جهان است و هنوز هم داستان‌هایش مورد استقبال مردم زیادی در جهان است، بسیاری از داستان‌هایش الهام گرفته از شخصیت‌های انیمیشنی دیزنی بود.

۱۱. بیل گیتس

بیل گیتس یکی از کارآفرینان برتر جهان در عصر حاضر است. ثروتمندترین مرد در جهان، که ثروتش بیش از ۷۹ میلیارد دلار تخمین زده میشود. لقب ثروتمندترین مرد دنیا در ۲۱ سال گذشته، ۱۶ بار به بیل گیتس تعلق گرفته است.

بیل گیس یکی از بنیانگذاران بزرگترین شرکت نرم‌افزاری در دنیاست. شرکت مایکروسافت که انقلاب بزرگی را در صنعت رایانه‌های خانگی ایجاد کرد.

گیتس در خردسالی هم علاقه‌ی زیادی به برنامه‌های رایانه داشت و معمولاً در اوقات فراغت به خلق برنامه‌هایی بر روی ترمینال تله‌تایپ رایانه مدرسه می‌پرداخت. بعدها تمام تلاش خود را برای ساخت نرم‌افزاری که بتواند بر روی رایانه‌های شخصی نصب شود، انجام داد و با تولید نرم افزار ویندوز به شهرت شگرفی رسید.

بیل گیتس مانند بسیاری از کارآفرینان برتر جهان، بیشتر به خاطر فعالیت‌های عام المنفعه‌اش شهرت پیدا کرد و مقدار زیادی از ثروتش را صرف سازمان‌های خیریه و گسترش تلاش‌های علمی کرد. گیتس در سال ۲۰۰۰، موسسه گیتس و مالیندا را بنیان‌گذاری کرد، موسسه‌ای خصوصی که هدفش کاهش فقر، افزایش بهداشت عمومی، بهبود سطح سواد جامعه و دسترسی بیشتر جامعه به تکنولوژی بود. گیتس بیش از ۲۸ میلیارد دلار برای بنیان‌گذاری این موسسه هزینه کرد و خودش نیز در آنجا مشغول به کار شد.

ما همیشه دربارهٔ اتفاقاتی که در دو سال آینده رخ خواهد داد، اغراق می‌کنیم؛ اما آنچه که در ۱۰ سال آینده رخ خواهد داد را خیلی کم تخمین می‌زنیم. هرگز اجازه ندهید که رکود و سکون به سراغتان بیاید. (بیل گیتس)

برگرفته از:inc.com

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.