Select Page

۱۰ سرگرمی برای کسانی که استرس بالایی دارند!

۱۰ سرگرمی برای کسانی که استرس بالایی دارند!

در زندگی پراسترس امروز، باید زمانی را به انجام کارهایی اختصاص داد که هدف از انجامشان، تنها لذت‌ بردن باشد. سرگرمی‌های فراوانی وجود دارند، اما اینجا ۱۰ سرگرمی موثر ارائه کرده‌ایم که در عمل برای کاهش استرس بسیار مفید هستند. این نوشته را درباره‌ی این سرگرمی‌ها و مزیت‌های هر یک از آنها بخوانید و بعد هم با شروع یک سرگرمیِ جالب و جدید، استرس رو از خودتون دور کند!

اینها سرگرمی‌هایی هستند که آثار بسیار خوبی بر سلامت انسان دارند:

۱. باغبانی

باغبانی می‌تواند مُسکن فوق‌العاده‌ای برای استرس باشد و دلیل‌های زیادی هم برای این ادعا وجود دارند. برای مثال، حین باغبانی، زیر نور خورشید و در هوای تازه کار می‌کنید؛ با باغبانی، محیط زیباتری برای خود درست می‌کنید تا هر روز که به خانه می‌آیید از آن لذت ببرید و البته دلیل‌های دیگر. پیشنهاد ما این است که وسیله‌های مورد نیاز را تهیه کرده و باغبانی را شروع کنید!

۲. عکاسی

۲. عکاسی

شاید تنها هدفتان از یادگیری عکاسی، گرفتن عکس‌های بهتر از دوستان و خانواده باشد، شاید هم می‌خواهید وارد دنیای حرفه‌ایِ هنر عکاسی شوید، در هر صورت، عکاسی می‌تواند سرگرمیِ فوق‌العاده‌ای باشد. از آنجایی که در هنگام عکاسی تمرین می‌کنید تا دنیا را از چشم یک عکاس ببینید، شاید کم‌کم دید متفاوتی نسبت به محیط پیرامون پیدا کنید. نتیجه‌ی نهایی چیست؟ نه‌تنها سرگرمی‌ای دارید که استرس را از شما دور می‌کند و فعالیتی انجام می‌دهید که به ندای درونی‌تان پاسخ می‌دهد، بلکه دنیا را هم زیباتر می‌بینید و از زندگیِ روزمره لذت می‌برید.

۳. اسکرپ‌بوک

چه عکس‌های کمی داشته باشید و چه چند جعبه عکس در انباری گذاشته باشید، ساخت اسکرپ‌بوک (scrapbook) سرگرمی فوق‌العاده‌ای است. اسکرپ‌بوک، خاطره‌نویسی را با هنر ترکیب می‌کند تا وسیله‌ای منحصربه‌فرد برای نمایش خاطره‌های شما ایجاد کند و آنها را به نسل‌های آینده هم انتقال دهد. ساخت اسکرپ‌بوک به‌طور معمول از سرگرمی‌های مورد علاقه‌ی خانم‌ها است و فرصت‌های زیادی هم برای مشارکت اجتماعی (در قالب کلاس و دورهمی و انجمن) برای آنها به وجود می‌آورد و البته شما را از چیزهای استرس‌زا دور می‌کند و در نهایت محصول زیبایی هم به وجود می‌آورید که دیگران هم می‌توانند از تماشای آن لذت ببرند.

۴. آکواریوم

ثابت شده که تماشای ماهی‌های زینتی آکواریومی، فایده‌های درمانیِ زیادی، مانند کاهش فشار خون و از بین‌ بردن استرس دارد. داشتن یک آکواریوم با ماهی‌های زیبا می‌تواند سرگرمیِ مفیدی باشد، زیرا نیاز به توجه منظم (اما نه خسته‌کننده) دارد و این فرصت را فراهم می‌کند که با دیگر علاقه‌مندان ماهی و آکواریوم هم ارتباط برقرار کنید و در عین حال چیزهای منحصربه‌فردِ خودتان را درست کنید. برای مثال، ترکیبی اختصاصی از ماهی‌های مختلف و سنگ و گیاهان دریایی خواهید داشت.

۵. پازل

درگیری ذهنی با پازل، تمرکز شما را از آنچه برایتان استرس‌زا است دور کرده و همزمان تواناییِ مغزیِ شما را نیز افزایش می‌دهد. نتیجه‌ی نهایی این است که از استرس دور شده‌اید و مقداری تُچان تجربه کرده‌اید و بعد هم با ذهنی بازتر و تازه‌تر برمی‌گردید سر کارتان. این فرآیند می‌تواند به شما کمک کند کنترل عوامل استرس‌زای زندگی را بهتر در دست بگیرید.

۶. طراحی

با هنرمندِ درون خود ارتباط برقرار کنید و از نقاشی به‌عنوان راهی برای مسیردهی به احساسات و پرت کردن حواس و بهره‌مندی از فایده‌های کنترل استرس استفاده کنید. نتیجه‌ی نهایی، محصولی زیبا و منحصر به شما است که می‌توانید از آن لذت برده و با دیگران هم به اشتراک بگذارید.

۷. نقاشی

نقاشی هم مانند طراحی، فایده‌های مشابهی در کنترل استرس دارد، اما در قالبی متفاوت.

۸. بافتنی

بافتنی

بافتنی جدای از اینکه به شما کمک می‌کند چیزهای زیبایی برای خودتان و دیگران درست کنید، استرس را هم دور می‌کند. تکرار یک حرکت خاص در هنگام بافتن، می‌تواند تجربه‌ی تچان را در وجودِ شما جاری کرده یا حداقل یک خروجی برای انرژی عصبی ایجاد کند. اگر می‌خواهید با سایر فایده‌های بافتنی آشنا شوید، دیدن این مطلب خالی از لطف نخواهد بود.

۹. نواختن پیانو

موسیقی فایده‌های درمانی و استرس‌زداییِ فراوانی دارد. گوش‌کردن به موسیقی هم می‌تواند سرگرمی محسوب شود، اما نواختن موسیقی سرگرمیِ استرس‌زدای قوی‌تری است؛ چرا که می‌تواند توجه کامل شما را جذب خود کرده و وسیله‌ای شود برای بیان خلاقانه‌ی احساسات. با یادگیریِ نواختن سازی همچون پیانو، ضمن اینکه هنر خود را با دیگران اشتراک می‌گذارید، می‌تواند هم برای شما و هم برای کسانی که اطرافتان هستند مُسکن استرس باشد.

۱۰. نوشتن

بسیاری افراد خاطره‌نویسی را مُسکنی فوق‌العاده برای استرس می‌دانند و ثابت شده که ممارست در آن هم، فایده‌های بسیاری برای کنترل استرس و سلامتی دارد. نوشتن، خواه به‌عنوان نویسنده‌ای تازه‌کار در دفتر خاطرات شخصی و خواه به‌عنوان نویسنده‌ای حرفه‌ای، سرگرمی‌ای است که می‌تواند پا‌ک‌کننده‌ی روان و آرامش‌بخش باشد و در نهایت محصول فوق‌العاده‌ای خلق می‌شود که می‌توانیم با دیگران هم به‌اشتراک بگذاریم.

برگرفته از: verywell.com

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.