Select Page

افراد موفق در برخورد با عدم اعتمادبه‌نفس چگونه رفتار میکنند؟

افراد موفق در برخورد با عدم اعتمادبه‌نفس چگونه رفتار میکنند؟

در برخورد با بسیاری از اطرافیان‌تان یا هنگام گشت‌وگذار در شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی، شاید گاهی احساس کنید که همه اعتماد به نفس دارند به‌غیراز شما. اما این احساس درست نیست. حتی موفق‌ترین افراد هم ممکن است گاهی با کمبود اعتماد به نفس دست‌و‌پنجه نرم کنند. در چنین مواردی، وجه تمایز افراد موفق آن است که آنها با مشکلات مربوط به اعتمادبه‌نفس آشنا هستند و در برخورد با چنین وضعیت‌هایی راهکارهای مناسبی را در پیش می‌گیرند. همراه ما باشید. در این مطلب می‌خواهیم با این راهکارها بیشتر آشنا شویم.

افراد موفق از علت عدم اعتمادبه‌نفس خود آگاه هستند و به‌سرعت آن را شناسایی می‌کنند. افراد موفق از خود واقعی‌شان فراری نیستند و یکی از عادت‌های رفتاری آنها اعتمادبه‌نفس است.

احساس عدم اعتمادبه‌نفس از شایع‌ترین احساساتی است که ممکن است به شما دست بدهد. همه افراد این احساس را تجربه می‌کنند و هیچ‌کس از این احساس در امان نیست. مشکل عدم اعتمادبه‌نفس گاهی چنان حاد و شدید می‌شود که فرد همواره درگیر ایجاد اعتماد به نفس در خود است و این رفتار به‌هیچ‌وجه نشانه خوبی نیست.

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که پر از تبلیغات پرزرق‌و‌برق اما دروغین است و شبکه‌های اجتماعی آن پر از تصاویر لحظات شاد و بی‌دردسر دیگران است، این احساس که همه به‌جز شما اعتمادبه‌نفس دارند کاملا قابل‌ توجیه است. زمانی که به زندگی افراد موفق فکر کنید، این تبلیغات دروغین بیشتر نمایان می‌شوند. تصور بسیاری از ما این است که اعتمادبه‌نفس، خودبه‌خود، با رسیدن به سطح معینی از پول و ثروت، قدرت و اعتبار به وجود می‌آید. این باور اشتباه است. افراد موفق نیز به اندازه افراد عادی با مشکلات مربوط به اعتمابه‌نفس روبه‌رو می‌شوند. چون وقتی شما واقعا موفق هستید از دایره آسایش خود خارج می‌شوید و کارهایی انجام می‌دهید که ممکن است موجب هراس شما شوند و تمام این مسائل به‌تدریج در شما عدم اعتمادبه‌نفس به وجود می‌آورند.

۱. از علل عدم اعتمادبه‌نفس خود آگاه هستند و خیلی سریع می‌توانند علت اصلی را شناسایی کنند.

این است که آنها عادت دارند با مشکل عدم اعتمادبه‌نفس روبه‌رو شوند و به همین دلیل، برای غلبه بر این مشکل، آمادگی بیشتری در مدیریت اوضاع و به‌کارگیری ابزار‌های در دسترس دارند. در این مقاله، برخی از این استراتژی‌ها و ابزارها را معرفی می‌کنیم. شما هم می‌توانید در مواقعی که اعتمادبه‌نفس ندارید، با الگوبرداری از افراد موفق، از این راهکارها کمک بگیرید.

۱. از علل عدم اعتمادبه‌نفس خود آگاه هستند و خیلی سریع می‌توانند علت اصلی را شناسایی کنند.

بسیاری از افراد هنگامی که دچار کمبود اعتمادبه‌نفس می‌شوند نمی‌توانند تشخیص دهند که دقیقا چه‌چیز باعث بروز این احساس در آنها شده است. اما افراد موفق به‌خوبی علل کمبود یا عدم اعتمادبه‌نفس خود را می‌شناسند و زمانی که در چنین موقعیت‌هایی قرار می‌گیرند خیلی سریع علت را تشخیص می‌دهند. به‌عنوان‌مثال، شخصی به‌خوبی می‌داند زمانی که دیگران منظورش را به‌درستی متوجه نمی‌شوند او ناراحت می‌شود. بنابراین، به‌جای اینکه اجازه دهد احساسات منفی ساعت‌ها یا حتی روزها او را رنج دهند، به‌سرعت علت را تشخیص می‌دهد و به این نتیجه می‌رسد که بی‌توجهی بقیه چیزی از ارزش واقعی او کم نخواهد کرد. پس در عرض ۱۰ دقیقه اعتمادبه‌نفس و انرژی خود را بازمی‌یابد و به حالت عادی برمی‌گردد.

راهکار

برای شناخت هرچه بهتر احساسات خود و راهکارهای رویارویی با آن از یک فرد متخصص کمک بگیرید.


حتما بخوانید: ۳ اشتباه رایجی که باعث می‌شود در هنگام صحبت کردن فردی بدون اعتماد به نفس جلوه کنید!


۲. در موقعیتی که آداب‌ورسوم آنها را وادار می‌کند که خودشان نباشند، مقاومت می‌کنند.

زمان‌هایی که موقعیت شما را مجبور می‌کند خودتان نباشید، اعتمادبه‌نفس شما کم می‌شود و خودتان را گم می‌کنید. افراد موفق به این آسانی‌ها تابع موقعیت و رسوم رایج نمی‌شوند. به‌عنوان‌مثال، گاهی برای پذیرفته‌شدن در یک جمع، مجبور می‌شوید کارهایی را انجام دهید که از خود واقعی شما فاصله دارد. شاید بسیاری از شما این احساس ناخوشایند را تجربه کرده باشید. هرچه بیشتر خودتان را بشناسید و به آنچه هستید ایمان داشته باشید، با اعتمادبه‌نفس بیشتری از گروه‌ها یا موقعیت‌هایی که خود واقعی شما را نمی‌خواهند و آن را بی‌ارزش می‌شمارند فاصله می‌گیرید.

راهکار

منطقه نبوغ خود را با کمک یک فرد متخصص شناسایی کنید. منطقه نبوغ همان ذات اصلی و خود واقعی شماست: رفتارهایی که از درون شما سرچشمه می‌گیرند، نه آنچه به شما آموزش داده شده است. برای شناخت هرچه بهتر خود مقاله و کتاب بخوانید یا از کسی کمک بگیرید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا خودتان باشید و از افراد، مکان‌ها یا موقعیت‌های شغلی که خود واقعی شما را نمی‌خواهند دوری کنید. شناخت صحیح از خودتان، سریع‌ترین راه برای موفق‌شدن در این مسیر است.

۳. اعتمادبه‌نفس عادت آنهاست.

۳. اعتمادبه‌نفس عادت آنهاست.

افراد موفق خوب می‌دانند که نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود و تنها راه رسیدن به آنچه می‌خواهند تلاش مداوم است. به‌دست‌آوردن اعتمادبه‌نفس هم از این قاعده مستثنی نیست. برای به‌دست‌آوردن اعتمادبه‌نفس باید آن را به جزئی از زندگی خود تبدیل کنید. اعتمادبه‌نفس را کسی به شما آموزش نمی‌دهد. با داشتن اعتمادبه‌نفس، به‌جای اینکه به ترس اجازه دهید سکان زندگی‌تان را در اختیار بگیرد خود شما موانع سخت زندگی را کنار خواهید زد. اعتمادبه‌نفس یعنی به خودتان، هرکه باشید، ایمان داشته باشید و باور کنید که خود شما از پس هر مشکل و مانعی برمی‌آیید.

راهکار

از همین لحظه تمرین کنید که خودتان را باور داشته باشید (خودباوری). پیام‌های منفی را که دائم به خود القا می‌کنید پیدا کنید. یک یا دو مورد از این پیام‌ها را پیدا کنید و خلاف آن را روی کاغذ بنویسید. از همین لحظه، پیام‌های مثبت روی کاغذ را هرروز با خودتان تکرار کنید. تکرار این کار باعث می‌شود که این پیام‌ها به باور شما تبدیل شوند. ابن تمرین اساس ایجاد اعتمادبه‌نفس است. نادیده‌گرفتن پیام‌های منفی و تکرار شکل مثبت این پیام‌ها را فراموش نکنید. هر فردی باارزش است و اگر شما ارزش واقعی خود را باور کنید اعتماد‌به‌نفس نیز به‌دنبال آن خواهد آمد.


در ادامه بخوانید: ۷ قدم برای دستیابی به خودباوری


برگرفته از: businessinsider

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پربازدیدترین مطالب اخیر

محبوبترین ها