Select Page

۶۳ روش برای تقویت اعتماد به نفس

۶۳ روش برای تقویت اعتماد به نفس

اعتماد به نفس ابزاری است که ‌می‌توانید در زندگی روزمره برای هر کاری مثل افزایش اطمینان به خود، مدیریت ترس‌ها و انجام کارهایی که واقعا برایتان مهم هستند، از آن استفاده کنید، اما تعداد کمی از افراد می‌دانند اعتماد به نفس مثل یک عضله است و برای تقویتش باید همیشه از آن استفاده کرد، یعنی اگر آن را به کار نبرید، تحلیل خواهد رفت.


حتما بخوانید: ۸ راه موثر در افزایش اعتماد به نفس; تغییری از حال بد به حال خوب


۱. یادگیری کار مفیدی است، پس در یک کلاس ثبت نام کنید و از آن لذت ببرید.

۲. برای اینکه از خودتان بیرون بیایید، از همسر یا دوستی صمیمی‌ بپرسید امروز چه کاری می‌توانید برایش انجام دهید.

۳. به باشگاه بروید. اثرات روانی ورزش باعث ایجاد حس خوبی در شما می‌شود.

۴. به یک رویداد اجتماعی بروید و به جای نگرانی در مورد مسائل خودتان، روی اینکه چطور می‌توانید به دیگران کمک کنید، تمرکز کنید.

۵. دقیقا مشخص کنید چه چیزهایی واقعا برایتان مهم است. اگر این چیزها در زندگی‌ان وجود ندارند، باید آنها را وارد زندگیتان کنید.

۶. فهرستی از چیزهایی که در زندگیتان با آنها کنار می‌آیید، تهیه کنید و بنویسید که چطور می‌توانید هر کدام را حذف کرده یا به حداقل برسانید.

۷. یک پیروزی یا موفقیتی را که تجربه کردیه‌اید به یاد بیاورید و بابت آن به خودتان افتخار کنید. ارزش قائل شدن برای دستاوردهایتان نه تنها خودستایی نیست، بلکه برای سلامت‌ شما لازم است.

۸. دفعه‌ی بعد که در یک رویداد اجتماعی حضور یافتید، فقط در کنار آشنایان نمانید. سعی کنید سر صحبت را با غریبه‌ها باز کنید تا تجربیات جدیدی به دست آورید.

۹. دفعه‌ی بعد که در حال طفره رفتن از انجام کاری بودید (دعوت شدن به یک مهمانی، یک پروژه‌ی چالشی یا هر چیز دیگر)، بگویید «به جهنم» و هر طور شده آن را انجام دهید.

۱۰. هر روز کاری انجام دهید که باعث شادی درونی یا لبخندی بر لبتان شود.


حتما بخوانید: ۹ تله‌ای که خوشحالی شما را محدود می‌کند!


اعتماد به نفس

۱۱. الگوهای فکری را که باعث می‌شوند به خودتان شک کنید یا بیش از حد به خودتان سخت بگیرید پیدا کنید. حالا تصور کنید دوست صمیمیتان دقیقا چنین مسیری را رفته و اکنون پا پس کشیده است. به وی چه خواهید گفت؟

۱۲. اگر مجرد هستید،‌ دختر یا پسر مورد علاقه‌تان را به بیرون دعوت کنید.

۱۳. همیشه باید ذهنتان را تغذیه کنید، پس فهرستی تهیه کیند از ۲۰ چیزی که ذهنتان را بیدار و هوشیار نگه می‌دارد و حتما از آنها در زندگیتان استفاده کنید.

۱۴. از بازی کردن چند نقش مختلف و قرار دادن خودتان در موقعیتی‌هایی که فکر می‌کنید دیگران از شما انتظار دارند، دست بردارید.

۱۵. سعی کنید هر بار که به خودتان می‌گویید، نمی‌توانید چیزی را داشته باشید یا چیزی را به دست نخواهید آورد یا به اندازه‌ی کافی برای به دست آوردن خواسته‌هایتان خوب نیستید، جلوی این افکار را بگیرید.

۱۶. از تصمیم‌های بدون اراده اجتناب کنید. بر اساس آنچه واقعا برایتان اهمیت دارد، تصمیمات سنجیده بگیرید.

۱۷. دفعه‌ی بعد که در مقابل یک ریسک یا چالش مقاوت کردید، به صدای درونیتان گوش دهید و به دنبال راهی برای اصلاح آن باشید. از خودتان بپرسید «چه چیز این را آسان‌تر می‌کند؟»

۱۸. از احمق به نظر رسیدن می‌ترسید؟ همه همین‌طور هستند، اما چیز مهمی نیست، پس اجازه ندهید مانع شما شود. با خودتان تکرار کنید: «اهمیتی ندارد».

۱۹. حتی برای یک لحظه فکر نکنید، نمی‌توانید با اعتماد به نفس باشید. همین حالا مسئولیت چیزهای زیادی بر دوش شماست که با اعتماد به نفس انجامشان می‌دهید. کافی است آنها را شناسایی کنید تا احساس خوبی در شما ایجاد شود. به کارهایی فکر کنید که آنها را بدون به وجود آمدن سؤال از اعتماد به نفس کافی برای انجام آنها انجام می‌دهید.

۲۰. به شک و تردیدهایتان گوش دهید، اما آماده باشید پس از شنیدن‌شان، تصمیم‌های آگاهانه و سنجیده بگیرید. گاهی شک‌هایتان به شما اجازه می‌دهد تا بفهمید باید برای چه چیز آماده باشید، پس می‌توانید در حرکت رو به جلویتان از آنها استفاده کنید.


حتما بخوانید: “۱۷ نکته طلایی” چگونه با خودتان مهربان‌ تر باشید.


اعتماد به نفس

۲۱. به زمانی فکر کنید که احساس می‌کردید انبوهی از راه‌های مختلف برای یک موقعیت در ذهنتان وجود دارد و شما بر روی همه‌شان کار می‌کردید. چطور این کار را می‌کردید و دلیل اینکه احساس بسیار خوبی داشتید، چه بوده است؟

۲۲. تعداد زیادی قوانین تاریخ گذشته‌ای برای شما وجود دارند که تعیین می‌کنند چه کار کنید و چه کار نکنید، چه کار باید انجام دهید و چه کاری نباید انجام دهید. این قوانین تفکر و رفتار شما را محدود می‌کنند. آنها را دور بریزید و ببینید تا چه اندزه از تصمیم‌گیری‌های بی‌پروایانه، احساس آزادی می‌کنید.

۲۳. آیا وقتی کاری را به بهترین نحو انجام نمی‌دهید یا فرصتی را از دست می‌دهید، از دست خودتان عصبی می‌شوید؟ خودتان را سرزنش نکنید، چون باعث می‌شود احساس بدتری داشته باشید. در عوض کاملا با خودتان روراست باشید و پرسید که چه چیز از موقعیت به دست آورده و چه چیزهایی از دست داد‌ه‌اید. بر اساس این موازنه‌ی برد/باخت، دفعه‌ی بعد می‌توانید چه انتخاب متفاوتی داشته باشید؟

۲۴. اگر همه کار در زندگی انجام داده بودید، دیگر نیازی نبود که بترسید. پس هرگز فکر نکنید که ترسیدن به معنای بی‌اعتماد به نفس بودن است، بلکه به معنای این است که شما در حال طی کردن مسیر جدیدی هستید.

۲۵. اگر افرادی در زندگیتان حضور دارند که باعث دلسردی‌ شده یا شما را کوچک می‌شمارند، باید به آنها بگویید که انتظار رفتاری دیگر از ایشان دارید. لیاقت شما بهتر از این است.

۲۶. با همه خوش و بش کنید. این کار راحتی برای ایجاد ارتباط با دیگران و خوشگذرانی است.

۲۷. در رابطه‌ای که ظاهرا کمی کسل‌کننده شده، کمی بیشتر خود واقعیتان را بروز دهید.

۲۸. برای همه‌ی تجربیات‌ خود، چه خوب و چه بد، ارزش قائل شوید. این تجربیات به‌طور مساوی درست هستند و پنهان کردن بعضی چیزها، فقط به دلیل اینکه دوستشان ندارید، باعث ایجاد تضاد و تناقض می‌شود.

۲۹. همیشه بدانید وقتی در موقعیتی قرار می‌گیرید، بهترین گزینه برای آن هستید، صرف‌نظر از اینکه همه چیز چقدر سخت شود.

۳۰. بیش از حد درگیر ماجراهای موجود در زندگیتان نشوید و به دنبال راه‌های کاربردی‌تری برای کنار آمدن با آن باشید.


حتما بخوانید: تفاوت بین اعتماد به‌ نفس و اعتماد به‌ نفس کاذب کجاست؟


۳۱. دائما در حال جبران لطف دیگران نباشید، چون اغلب بدین معناست که ارزش خودتان را دست کم می‌گیرید.

۳۲. اگر می‌خواهید پایتان را به زمین بکوبید و فریاد بزنید «من لایق بهتر از این هستم!»، گامی به عقب برداشته و بگویید «من می‌توانم بهتر از این باشم.»

۳۳. اعتماد به نفس گاهی به معنای تأیید این است که شما اشتباه کرده‌اید. همیشه آماده باشید که اشتباه‌ خود را بپذیرید و ذهنیت‌ خودتان را تغییر دهید.

۳۴. به غرایزتان اعتماد کنید، چون معمولا درست هستند.

۳۵. ترس راهی است برای اینکه بدانید قرار است رشد کنید و اعتماد به نفستان را بالا ببرید. ترس چیز خوبی است، پس از آن برای جلو رفتن و نه فرار کردن، استفاده کنید.

۳۶. تصور کنید با خودِ موفق، با اعتماد به نفس، جذاب و پر شور و نشاط‌تان در آینده ملاقات می‌کنید، خودی که دوست دارید دقیقا به آن شکل باشید. این خود به شما چه خواهد گفت؟

۳۷. احساس نکنید همه‌ی کارها را باید خودتان انجام دهید. گاهی رفتار با اعتماد به نفس‌ به معنای درخواست کمک است.

۳۸. فردا از یک فرصت استفاده کنید. هر فرصتی، بزرگ یا کوچک، فقط از آن استفاده کنید.

۳۹. در کنار افرادی باشید که به شما احساس خودتان بودن می‌دهند، پس بیشتر زمان خود را با افرادی که حامی و مشوقتان هستند سپری کنید و کمترین زمان ممکن را به کسانی اختصاص دهید که شما را دست کم می‌گیرند.

۴۰. از تقلا و کشمکش با امور ناخوشایند در زندگیتان دست بردارید؛ محیطی بدون تناقض در اطرافتان ایجاد کنید تا بتوانید خودتان باشید.


حتما بخوانید: با ۱۲ تمرین خودشناسی به موفقیت برسید!


۴۱. هیچ کس مستقل نیست و شما هم نیاز دارید تا بخشی از جهان اطرافتان باشید که به شما احساس اعتماد به نفس بدهد. چه چیزی برایتان مهم است که می‌توانید در آن شرکت کنید؟

۴۲. سود و زیان را فراموش کنید. در مواجهه با چالش‌ها و ترس‌هایتان کاری شجاعانه انجام دهید.

۴۳. روی مهارت‌هایی کار کنید که برای برنده شدن در چیزهایی که برایتان اهمیت دارد، به آنها نیاز دارید. روی چه چیزی می‌توانید تمرین کنید تا شانس بردن شما را بالا ببرد؟

۴۴. بدن آینه‌ی ذهن است، پس تغییر بدنتان به یک حالت با اعتماد به نفس، نتایج شگفت‌انگیزی خواهد داشت.

۴۵. وقتی به ۹۰درصد از چیزی می‌رسید در حال کار کردن روی آن هستید، دلسرد یا بی‌انگیزه نشوید. به تلاشتان ادامه دهید و خواهید دید که در ۱۰درصد باقیمانده معجزه رخ می‌دهد.

۴۶. همچنان خودتان را با دیگران مقایسه می‌کنید؟ دست از این کار بردارید، آن وقت مجبور نخواهید بود با مقایسه، به خودتان اعتبار ببخشید. شما به همان اندازه‌ی کافی جذاب هستید.

۴۷. سرتان را در محل کار بالا بگیرید و اگر فکر می‌کنید چیزی باید اصلاح شود یا ایده‌ای دارید که به نظرتان جذاب است، حرفتان را بزنید.

۴۸. اگر مدتی است که در تلاش برای فهم چیزی هستید، دست از تقلا برای فهمش بردارید. آن را همانطور که فهمیده‌اید، قبول کنید.

۴۹. در برخورد با افراد تازه، خجالتی هستید؟ مشکلی نیست، اصلا خجالتی بودن بد نیست و بدین معنا نیست که اعتماد به نفس ندارید. بیش از حد به خودتان سخت نگیرید، با خودتان درگیر نشوید و فکر نکنید کمتر از آنچه باید هستید. با این طرز فکر، خجالتی بودنتان بدتر می‌شود.

۵۰. محیط اطراف شما مستقیما بر درکتان از خود تأثیر می‌گذارد، پس اگر اطرافتان بهم‌ریخته و پر از کاغذ و آت و آشغال است، یک روز را به مرتب کردن وسایلتان اختصاص دهید و منظم شوید.


حتما بخوانید: برای چه آدم‌های موفق، باز هم ناراحتند؟


اعتماد به نفس

۵۱. فهرستی از چیزهای جالبی که دوست دارید در زندگیتان انجام دهید، آماده کنید و با اولین چیزی که شما را سر شوق می‌آورد، آغاز کنید.

۵۲. خوشحالی یا ارزشتان را به بودن در یک رابطه یا تأیید شدن توسط فردی دیگر وابسته نکنید. ابتدا ارزش ذاتی خود را پیدا کنید، در نتیجه روابط و اعتماد به نفستان به اندازه‌ی کافی بهتر می‌شود.

۵۳. می‌توانید از نقاط قوت‌ خود برای غلبه بر هر نقطه ضعفی استفاده کنید. همه‌ی ما نقطه ضعف‌هایی داریم، اما فقط اگر به آنها اجازه دهید، باعث کم شدن اعتماد به نفستان می‌شوند.

۵۴. هر چه انجام کار بزرگ در فهرست کارهایتان را بیشتر به تعویق بندازید، انرژی بیشتری از شما می‌گیرد و بزرگ‌تر به نظر می‌رسد. آن را انجام دهید و خودتان را خلاص کنید.

۵۵. چه چیزها، موضوعات و مشوق‌های طلایی همیشه در زندگی شما بوده است؟ اگر چنین چیزهایی اکنون در زندگیتان وجود ندارند، باید اولویت‌هایتان را تغییر دهید.

۵۶. تصویر ذهنی شما از بدنتان اهمیت دارد، چون اگر رابطه‌ی بدی با آن داشته باشید، از درون احساس اعتماد به نفس نخواهید داشت. به بدنتان رسیدگی کنید تا با هم در یک راستا قرار بگیرید.

۵۷. با اعتماد به نفس بودن، فرآیندی مداوم است. یک هدف یا نقطه‌ی مقصد نیست که به آن برسید و سپس متوقف شوید. وقتی به بهترین نحو عمل کنید، اعتماد به نفس‌ همیشه شما را حمایت‌ می‌کند.

۵۸. مسیر جدیدی امتحان کنید. آشنا بودن با مسیرهای پر رفت‌و‌آمد زندگیتان به سادگی می‌تواند به بی‌علاقگی و عدم ارتباط تبدیل شود. راه جدید شما را هوشیار نگه می‌دارد.

۵۹. به سادگی برای انجام یک تکلیف و فقط به خاطر اینکه طرف مقابل ناراحت نشود، «بله» نگویید. می‌توانید مؤدبانه به درخواست‌هایی که برایتان ممکن نیست، جواب رد بدهید و حتی نیاز به دلیل‌تراشی ندارید.

۶۰. به افرادی که برایشان احترام قائل هستید و به نظرتان با اعتماد به نفس هستند، نگاه کنید. از آنها تقلید نکنید، اما آنچه را باعث تمایزشان در داشتن اعتماد به نفس می‌شود، شناسایی کنید و یاد بگیرید.

۶۱. برنامه‌ای برای انجام همه‌ی کارها‌یتان بچینید و انتخاب‌هایی آگاهانه برای دنبال‌ کردن این برنامه داشته باشید. مشاهده‌ی پیشرفتتان، باعث تقویت خودتان می‌شود.

۶۲. زمانی که احساس می‌کنید کل تمرکزتان به درونتان است و از شک و ترس فلج شده‌اید، توجه‌تان را به بیرون و به آنچه می‌توانید با آن تعامل داشته باشید، معطوف کنید.

۶۳. همچنان خودتان را برای شکست یا اشتباهات‌ سرزنش می‌کنید؟ شاید این کار مانع از شادی در زندگیتان نشود، اما به شما کمک نمی‌کند تا از این مسیر عبور کنید. بهتر است با قبول هر چیز خوب یا بد، تمرین کنید که زندگی غنی داشته باشید.

برگرفته از: lifehack

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.