۱۰ روش بسیار ساده و کاربردی برای اینکه صبح ها راحت بیدار شویم
برای برخی، صبح زود بیدار شدن کاری دشوار است، بهویژه آنهایی که دوست دارند روزهای تعطیل تا لنگ ظهر بخوابند. بسیار معتقدند در هر حالتی، غیرممکن است که صبحها با حال خوب بیدار شد. البته بسیاری هم معتقدند صبح زود بیدار شدن کار سختی است اما نه غیرممکن. فرقی نمیکند در کدام دسته قرار دارید، چراکه در این مطلب میخواهیم ۱۰ روش بسیار ساده و کاربردی را به شما بیاموزیم تا بتوانید تبدیل به یک انسان سحرخیز شوید. کافی است این روشها را بهمدت دو هفته انجام دهید تا به آنها عادت کنید.
۱- برای زود بیدار شدن یک دلیل خوب پیدا کنید.
پیش از آنکه به رختخواب بروید، کارهای فردا خود را یک بار دیگر چک کنید. برنامههای خود را بهگونهای بچینید که سختترین و مهمترین کارهای شما تا پیش از ظهر انجام شوند. در این حالت برای انجام این کارهای مهم صبح باید زود بیدار شوید. با این شیوه، متوجه تغییرات مثبتی در مهارتهای مربوط به زمانبندی خود میشوید، چراکه صبح بهترین زمان برای پربازدهتر بودن و موفق بودن در کار است.
۲- وجود دکمهای «Snooze» (چرت کوتاه) یا چیزی به نام «۱۰ دقیقه دیگر بخوابم» را فراموش کنید .
بسیاری از ما برای صبح بیدار شدن ساعت میگذاریم. اما یادتان باشد وقتی صدای گوشی یا ساعتتان سر ساعت مقرر درآمد، سریعا از تختخواب خارج شوید. بدترین کار در آن لحظه فکر کردن به این موضوع است که «به جای خوردن صبحانه یک ربع دیگر میخوابم». همین خواب کوتاه، تبدیل به یک خواب عمیق بلند شده و در این حالت نه تنها به کار خود نمیرسید، بلکه بیدار شدن دوباره شما بسیار مشکل میشود.
۳- ۴ ساعت کافب نیست; چرخه خواب خود را کامل کنید.
بدیهی است که بسیاری از ما وقتی صبح از خواب بیدار میشویم، حال خوشی نداریم. برای به حداقل رساندن این حس، لازم است هر روز یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و یک ساعت مشخص از خواب بیدار شوید. همچنین، حتما باید در شب به اندازه کافی بخوابید که به اندازه کافی یعنی بین ۶ تا ۸ ساعت در شب. و یک نکته دیگر؛ این قانون در روزهای تعطیل آخر هفته هم باید رعایت شود. درست است که خیلی از ما دلمان میخواهد آخر هفتهها بیشتر بخوابیم. اما نگران نباشید؛ کافی است دو هفته از این قانون پیروی کنید تا در هفته سوم روزهای آخر هفته به صورت خودکار صبح زود بیدار شوید.
۴- اگر کمی زودتر از ساعت مقرر بیدار شدید، سریعا از تختخواب خارج شوید.
اگر ساعت گوشی خود را روی ۶ صبح تنظیم کردید اما چشمانتان در ساعت ۵:۴۰ باز شد، اصلا حسرت این ۲۰ دقیقه را نخورید. به تختخواب بازنگردید چون این ۲۰ دقیقه مشکلی از شما حل نخواهد کرد. در عوض، مثبت فکر کنید؛ با خود بگویید: «خیلی خوبه، ۲۰ دقیقه بیشتر وقت دارم. میتونم یه صبحونه خوب درست کنم، موهام رو مرتب کنم و کمی مطالعه کنم».
۵- در روزهای تعطیلی آخر هفته و تعطیلات رسمی (مثل عید) یک ساعت مشخص از خواب بیدار شوید.
شاید در نگاه اول این کار سخت به نظر برسد اما بدن و از آن مهمتر مغز شما بهسرعت به این روش عادت میکند. حتی متوجه فرایند این تغییرات مثبت نخواهید شد. علاوه بر این، ساعات زیادی ذخیره میشود، که در این ساعات میتوانید کارهای مثبت فراوانی انجام دهید.
۶- به محض بیدار شدن، چند حرکت پرشی انجام دهید.
درست وقتی از خواب بیدار میشوید، چند پرش انجام دهید. پریدن به بدن شما انرژی میدهد. اگر میتوانید، بعد از بیدار شدن از خواب کمی طناب بزنید. این کار به سیستم لنفاوی شما کمک میکند تا با مواد سمی آسیبزایی که در شب در بدن شما تولید شده، مبارزه کند.
۷- حرکات کششی انجام دهید.
میتوانید همان زمانی که روی تختخواب دراز کشیدهاید، حرکات کششی انجام دهید. از حرکات سریع و ناگهانی خودداری کنید و حرکات کششی را خیلی آرام و بهدقت انجام دهید. هر صبح ۵ تا ۱۰ دقیقه حرکات کششی انجام دهید. پس از چند روز احساس خوبی از این کار به شما دست میدهد که قبلا وجود نداشته؛ یک احساس خوب و مثبت.
۸- پنجره را باز کنید.
گاهی حتی پس از انجام کارهای بالا، همچنان مغز شما در خواب عمیق قرار دارد. در این حالت پنجره را باز کنید یا اگر هوا خوب است به تراس خانه خود بروید. با یک نفس عمیق، همه چیز در چشمان شما واضح و شفاف میشود.
۹- یک لیوان آب بنوشید.
صبحها برای سر حال شدن یک لیوان آب بنوشید. البته اگر میخواهید نوشیدنی خود را تبدیل به یک مایع ضدخواب تمامعیار کنید، مقداری آب لیمو و یک قاشق چایخوری عسل به آب اضافه کنید. این معجون صبحگاهی را بنوشید و دنیا را فتح کنید.
۱۰- یک صبحانه کامل بخورید.
صبحها، از خوردن غذاها و نوشیدنیهایی که شکر و چربی بالایی دارند خودداری کنید. چراکه خوردن این نوع صبحانهها، باعث پر شدن معده شما شده و احساس خوابآلودگی به شما دست میدهد. صبحانه شما در عین سالم بودن، باید خوشمزه هم باشد. چنین صبحانهای بهترین نقطه آغاز برای یک روز خوب و پرثمر است.
منبع: brightside
جدیترین دیدگاهها