بهترین کتاب های روانشناسی در جهان برای بهبود زندگی
اگر به دنبال بهترین کتاب های روانشناسی جهان مخصوصاً در زمینهی روابط و شخصیت هستید، این مطلب برای شماست. در اینجا لیستی از بهترین کتاب های روانشناسی بالینی و شخصیت به انتخاب سوزان وینشک (Susan Weinschenk)، دانشمند علوم رفتاری، نویسنده و استاد دانشگاه را فراهم کردهایم که میتواند به ویژه برای بهبود زندگی فردی و شغلی سودمند باشد.
۱. «تفکر سریع و آهسته» نوشته دنیل کانمن
اگر به دنبال فهمیدن این هستید که مردم چگونه فکر میکنند و میخواهید از چگونگی و چرایی واکنشهای رفتاری آنها سر در بیاورید، خواندن این کتاب از واجبات است. این کتاب یکی از بهترین کتاب های روانشناسی جهان است.
دنیل کانمن (Daniel Kahneman) برنده جایزه نوبل اقتصاد است، اما او این کتاب را دربارهی نحوهی تفکر و واکنشهای مردم نوشته است. کتاب نثر بسیار جذابی دارد اما خواندن آن آسان نیست. برای خواندن این کتاب باید برنامهریزی و زمان مفیدی را صرف کنید؛ اما در نهایت ارزشش را دارد. چرا که با خواندن آن به چرایی کارهایی که انجام میدهیم پی خواهید برد.
۲. «تغییر مسیر» نوشته تیموتی ویلسون، یکی از بهترین کتاب های روانشناسی
چگونه تغییری دائمی و پایدار در رفتار خود یا افرادی که میشناسیم ایجاد کنیم؟ اگر به دنبال پاسخ این پرسش هستید، خواندن این کتاب که یکی از بهترین کتاب های روانشناسی است به شما توصیه میشود.
تیموتی ویلسون (Timothy Wilson) در این کتاب به تحقیقات جدید و شگفتانگیزی میپردازد که نشان میدهد چگونه مداخلات و درمانها منجر به تغییر واقعی افراد میشود. ایجاد یک تغییر پایدار در طرز رفتار مشکل است. این کتاب بر اساس تحقیقات به شما میگوید که چه کارهایی در مسیر تغییر جواب میدهد و چه کارهایی بیاثر است.
۳. «انگیزه» نوشته دنیل پینک
چه چیزی واقعا مردم را ترغیب و در آنها انگیزه ایجاد میکند؟ این کتاب نوشته دنیل پینک (Daniel Pink) جزو بهترین کتاب های روانشناسی است و دربارهی تحقیقاتی که در چند سال اخیر بر روی انگیزههای انسانی انجام شدهاست، صحبت میکند. این کتاب به علت نثر گیرا بهراحتی خوانده میشود و برخی از باورهای دیرینه ما را درباره ابعاد مختلف زندگی دگرگون خواهد کرد.
۴. «گوریل نامرئی» نوشته چابریس و سایمون
چابریس و سایمون (Chabris and Simon) در تحقیقات خود توضیح میدهند که چگونه آنچه ما فکر میکنیم، میبینیم و تجربه میکنیم، چیزی نیست که واقعا در محیط بیرون وجود داشته باشد. در این کتاب جالب به چگونگی روندی اشاره شدهاست که طی آن خود را فریب میدهیم.
۵. «چگونه تصمیم میگیریم» نوشته جونا لرر، یکی از بهترین کتاب های روانشناسی
به تازگی جنجال بزرگی پیرامون جونا لرر (Jonah Lehrer) وجود داشته است. اما کتاب اخیرش شایعات را کاملا از بین برد. مهم نیست مردم در مورد جونا لرر چه میگویند و چه مینویسند، کتاب چگونه تصمیم میگیریم، کتاب فوقالعادهای است. این اثر، از بهترین کتابها در حوزهی تصمیم گیری به حساب میآید. کتاب چگونه تصمیم میگیریم کوچک و کمحجم است اما تحقیقات زیادی در آن گنجانده شده و کاملا ارزش خواندن را دارد. اگر میخواهید دربارهی چگونگی و چرایی تصمیمگیری انسانها بدانید، خواندن این کتاب بسیار توصیه میشود.
۶. «غریبه با خودمان: ناخودآگاه تطبیقی» نوشته تیموتی ویلسون
این دومین اثر از تیموتی ویلسون در این فهرست است و دربارهی ناخودآگاه نوشته شده است. این کتاب، بهخصوص در چند فصل اول، کمی آکادمیکتر و روانشناسانهتر میشود اما در مجموع، یک کتاب عالی با بینشهای جالبتوجه و تحقیقات پرمایه است.
۷. «شیرجه در خوشبختی» نوشته دن گیلبرت، یکی از بهترین کتاب های روانشناسی جهان
این کتاب از دن گیلبرت (Dan Gilbert) یکی دیگر از بهترین کتاب های روانشناسی است و خواندن آن شمارا سرگرم میکند. موضوعات عمده در این کتاب عبارتاند از خاطرات گذشته، پیش بینی آینده و تحقیق در مورد اینکه چقدر در مورد گذشته و آینده دقیق یا غیردقیق هستیم. این کتاب مملو از تحقیقات خیرهکننده است، اما میتوانید آن را راحت بخوانید چون نثر بسیار روان و گیرایی دارد.
۸. «تأثیر: روانشناسی متقاعدسازی» نوشته رابرت سیالدینی
این نسخه، ویرایش جدیدتری از کتاب اصلی است که چندین سال قبل منتشر شدهبود. این کتاب از بهترین کتاب های روانشناسی است و پیشینهی همهی کتابهای دیگر با موضوع متقاعد سازی است. خواندن این کتاب بسیار ارزشمند و جالب است؛ چون زمانی که رابرت سیالدینی (Robert Cialdini) برای اولین بار این کتاب را نوشت، در هر فصل کتاب بخشی وجود داشت که درخصوص چگونگی مقاومت در برابر تکنیکهای متقاعدکننده صحبت میکرد. او استفاده از آنها را پیشنهاد نمیکرد. در واقع قصد داشت خواننده را درخصوص این تکنیکها آگاه کند تا قربانی آنها نشود. سیالدینی این طرز فکر را برای کارهای بعدی خود تغییر داد.
۹. «قوانین مغز: ۱۲ اصل برای بقا و شکوفایی در محل کار، خانه و مدرسه» نوشته جان مدینا
این کتاب از جان مدینا (John Medina) هم یکی از بهترین کتاب های روانشناسی است و تا حدودی گمراه کننده. با توجه به توصیفی که از آن شده، ممکن است فکر کنید که این کتاب برای همه کاربرد دارد (نه فقط افراد دانشگاهی یا پژوهشگران). اما در واقع این کتاب یک گنجینه تحقیقاتی است و کتاب ارزشمندی به حساب میآید. نویسنده در پایان هر فصل یک بخش قرار داده که در آن به شما میآموزد چگونه اصول آن فصل را در زندگی روزمره خود به کار ببرید.
اگر به دنبال کتابی هستید که از سطح پایه دربارهی برخی از عملکردهای اساسی مغز صحبت کرده باشد، پیشنهاد قطعی ما خواندن این کتاب است.
۱۰. «نابخردیهای پیشبینیپذیر» نوشته دن آریلی، از بهترین کتاب های روانشناسی
این کتاب که یکی دیگر از بهترین کتاب های روانشناسی است و محتوای بسیار خوبی دارد. دیدگاه آریلی (Dan Ariely) این است که پردازشهای ذهنی ناخودآگاه ما اکثر اوقات در حال فعالیت است. او معتقد است ما غیرمنطقی هستیم و غیرمنطقی یعنی بد و بیاعتبار، و باید یاد بگیریم که چگونه پردازشهای ذهنی خود را خنثی و بیاثر کنیم.
خلاصه
این روزها بهترین کتابهای روانشناسی جهان مخصوصاً در زمینههای خودشناسی و روابط خیلی طرفدار دارند. مطالعهی این نوع کتابها به بهبود روابط فردی و ارتقای سطح زندگی افراد کمک بسیاری میکند. در این مطلب لیستی از بهترین کتاب های روانشناسی شخصیت و بالینی را آوردیم. اگر شما هم کتاب دیگری میشناسید که باید در این لیست جای گیرد، با ما در میان بگذارید.
منبع: psychologytoday.com
جدیترین دیدگاهها