Select Page

۵ تمرین روزانه که به شما کمک میکند به مذاکره کننده بهتری تبدیل شوید!

۵ تمرین روزانه که به شما کمک میکند به مذاکره کننده بهتری تبدیل شوید!

وقتی صحبت از مذاکره می‌شود، همه فکرشان به سمت مذاکرات رسمی و سیاسی و دیپلمات‌هایی جدی می‌رود، اما واقعیت این است که مذاکره فقط در سیاست و انرژی هسته‌ای معنا ندارد. همه‌ی ما هر روز مجبور به مذاکره هستیم. از توافق برای بیرون‌ بردن زباله‌ها با برادرمان تا قرارداد بستن برای پروژه‌ی کاری، همه‌و‌همه به مذاکره نیاز دارد. این روزها درباره‌ی آموزش اصول مذاکره زیاد گفته می‌شود و راهکارهای مختلفی درباره‌ی مذاکره ارائه می‌شود، مثلا اینکه اهداف مشخص داشته باشید، نحوه استفاده از زبان بدن را یاد بگیرید و نکات مربوط به آن را رعایت کنید، پیشنهادهایتان از خواسته و هدف اصلی‌تان بالاتر به‌نظر برسد و غیره. برای اینکه در زندگی روزمره به‌خوبی مذاکره کنید، باید مانند هر مهارت دیگری، تمرین کنید و باتجربه شوید. امروز برایتان از ۵ تمرین روزانه خواهیم گفت که کمک می‌کند مذاکره کننده بهتری باشید.

۱. تمرین «نه» گفتن

«نه» گفتن گاهی از آنچه به‌نظر می‌رسد، خیلی سخت‌تر است. «نه» گفتن در موقعیت‌های مختلفی برای ما پیش می‌آید. فرض کنید مدیر از شما می‌خواهد که برای کاری آماده شوید که علاقه و آمادگی‌اش را ندارید، دوستان‌تان از شما کمکی می‌خواهند که از عهده‌اش برنمی‌آیید و دوست ندارید انجامش بدهید یا حتی در صف خرید کسی از شما می‌خواهد که نوبت‌تان را به او بدهید و کارهایی از این دست. ما مدام با شرایطی مواجه هستیم که باید با مهارت نه گفتن به‌خوبی آشنا باشیم تا از خود مراقبت کنیم.

۲. یادگیری رمزهای زبان بدن

زبان بدن در ارتباطات تا حدود زیادی در افراد مختلف، متفاوت است اما درهرحال شناخت و آگاهی از زبان بدن در ارتباطات غیرشفاهی و در روابط بین‌فردی بسیار مهم است. (بهتر است بدانید که می‌توانید با دیدن چهره طرف مقابل مذاکره بهتری داشته باشید!)

باید حواس‌تان به زبان بدن طرف مقابل باشد. پلک‌زدن مدام، تغییر حالت نشستن و غیره همگی نشانه‌های خوب و ضروری برای دریافت معانی تلویحی رفتار طرف مقابل هستند. برای اینکه زبان بدن دیگران را به‌خوبی تفسیر کنید، باید بتوانید در آنها دقیق شوید و با تمرکز رفتارهایشان را زیرنظر بگیرید و تحلیل کنید.

۳. گوش‌دادن به دیگران

۳. گوش‌دادن به دیگران

گوش‌کردن یکی از مهم‌ترین قسمت‌های برقراری ارتباط با دیگران است. با گوش‌کردن است که می‌توانید دریابید در مغز طرف مقابل چه می‌گذرد. در مذاکره هر چقدر بیشتر و بهتر گوش کنید، قوی‌تر به‌نظر می‌رسید. یعنی طرف مقابل اطلاعات بیشتری در اختیارتان می‌گذارد. افراد آرامی که به‌دقت گوش می‌کنند، مذاکره‌کنندگان موفق‌تری به‌نظر می‌رسند و قابل‌ احترام هستند. پس از مهارت گوش دادن غافل نشوید که بسیار مهم است. این مهارت نیز مانند هر مهارت دیگری برای تقویت به تمرین زیاد نیاز دارد.

برای اینکه به چنین مهارتی دست پیدا کنید، تمرین را از خانه و با دوستان و اعضای خانواده آغاز کنید. سعی کنید دقیق و آرام به حرف‌هایشان گوش بدهید و شنونده‌ای مؤثر باشید. با این کار برای مذاکره‌های رسمی‌تر با غریبه‌ها در شرایط مختلف آماده خواهید شد.


حتما بخوانید: ۱۰ راز ارتباط موثر از زبان رهبران بزرگ


۴. تحقیق و بررسی کافی

قبل از اینکه وارد مذاکره بشوید، درباره‌ی شرایط پیش رو فکر کنید و آمادگی لازم را کسب کنید. فرقی نمی‌کند، مذاکره شما خرید و معامله‌ی چیزی مثل فرش باشد یا قراردادهایی برای تأمین مالی یک استارتاپ. درهرحال سعی کنید اطلاعات کافی و مفید نسبت‌به مذاکره‌ی خود به‌دست آورید. برای انجام درست تحقیقات باید منابع اطلاعاتی خوب و قوی داشته باشید و بدانید که چه پرسش‌هایی در طول مذاکره مهم و اساسی هستند.

۵. کسب تجربه در مذاکره

برای اینکه در مذاکره‌هایتان قوی، با اعتماد به نفس و موفق ظاهر شوید، باید تمرین کنید و بر تجربه‌هایتان بیفزایید. با تجربه است که نبض جریان مذاکره را در دستان‌تان خواهید گرفت و طبیعی و قوی عمل خواهید کرد. از مذاکره‌های عادی و روزمره شروع کنید و کم‌کم به مراحل حرفه‌ای‌تر برسید. باید مهارت های مذاکره را در کار، اجتماع، معاملات و… نیز بهبود ببخشید و نتایج دلخواه‌تان را به‌دست بیاورید. ارزیابی و بازبینی عملکردتان در مذاکرات نیز به شما کمک می‌کند تا بهتر عمل کنید.

این مهارت‌ها با تمرین بسیار به شما کمک خواهند کرد که در زندگی قوی‌تر مذاکره کنید، اما فراموش نکنید که در مذاکره‌ها عادل باشید و جانب انصاف را رعایت کنید. هیچ‌کس نباید بیش از آنچه لایق است، برای کسب امتیاز در مذاکره‌ها اصرار بورزد. از قدیم گفته‌اند، صداقت بهترین سیاست است.


در ادامه بخوانید: ۹ مهارت‌ اصول مذاکره برای فریلنسرها


برگرفته از: helloglow.co

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.