۱۱ عادت که نشانه مشکلات روحی در شماست!
در حالی که تشخیص علائم و نشانههای بیماری ها و مشکلات روحی روانی ممکن است دشوار به نظر برسد، اما اگر آنها را به آن صورتی که در شکل عادات روزانه رخ مینمایانند، در نظر بگیریم، کارمان آسانتر میشود. با دانستن اینکه باید به دنبال چه چیزی بگردید، میتوانید این عادتها را همانطور که واقعا هستند، ببینید، و حتی کمی کمک بگیرید. زیرا در صورتی که این عادات شما را عقب نگه میدارند یا زندگیتان را به صورت منفی تحت تاثیر قرار میدهند، حتما باید فکری به حالشان بکنید.
دکتر جورج ویتکین، روانشناس، میگوید: “عادت زمانی تبدیل به نشانه ای برای مشکلات روحی روانی میشود که سلامت جسمی و روانی شما را تضعیف میکند و به زندگی شما آسیب میرساند به عنوان مثال، نگرانی مداوم میتواند شما را به سمت و سوی اعمال تغییراتی در زندگیتان، از جمله عدم ترک خانه سوق دهد” تاثیری که میتواند روی حرفه، روابط و سرگرمیهایتان تاثیر بگذارد.
این عادتها میتوانند به شکلهای مختلفی نمود کنند و برای همه متفاوت باشند. اما آنچه که باید حسابی رویاش دقت به خرج بدهید عادتهایی است که دور از شخصیت شما به نظر میرسند یا آنهایی که زندگی را برایتان دشوار میکنند. بنا به گفتهی روانشناسان هنگامی که چنین عاداتی را تجربه میکنید:” بهتر است به یک ارائهدهندهی مراقبتهای بهداشتی که میتواند به شناسایی و حل مشکل اصلی کمک کند، مراجعه کنید.”
در صورتی که تمایل دارید با برخی از عادتهایی که به گفته کارشناسان، میتوانند نشانهای از مشکلات روحی روانی باشند، آشنا شوید، در این نوشتار با ما همراه باشید.
نشانه های مشکلات روحی روانی
۱. تمایل دارید که زمان بیشتری را به تنهایی سپری کنید.
دکتر ویتکین میگوید: “در صورتی که دیگر تمایلی به دیدار با عزیزان یا شرکت در سرگرمیها ندارید، باید نگران شوید چرا که این حالت نشانهای از داشتن بیماری و مشکلات روحی روانی است. افسردگی یکی از مجرمان بزرگ بروز این حالت در هر فردی است، زیرا سبب میشود که عمل بر طبق برنامهی روتین زندگیتان برایتان دشوار به نظر برسد.
البته اینکه گاهی اوقات زمانی را به خودتان اختصاص بدهید و تنها باشید، مشکلی ندارد. اما اگر سابقا به طور مرتب بیرون میرفتید، دوستانتان را ملاقات میکردید یا از سرگرمیهای خاصی لذت میبردید، و حالا دیگر برای این رویه انرژی ندارید، شاید بهتر باشد به یک درمانگر مراجعه کنید.
۲. انجام برخی از کارها یا قرار ملاقاتهایتان را فراموش میکنید.
اگر به طور کلی از آن دسته آدمهایی هستید که همیشه منظم و طبق برنامه کارهایتان را انجام میدهید، اما اخیرا عادت کردهاید که دیر سر کار برسید، یا مدام قرار ملاقاتهایتان را فراموش میکنید، بهتر است کمی روی رفتارتان فکر کنید.
بنا به گفتهی روانشناسان”افرادی که اغلب از زیر تعهد کارهایشان فرار میکنند، ممکن است در معرض اضطراب زیاد قرار داشته باشند، که اغلب منجر به دوری از دیگران یا احتمالا افسردگی میشود.”
حتی چیزهایی مانند اختلال دوقطبی و سایر مسائل مربوط به سلامت روان، میتواند سبب شود که فرد مبتلا به سختی کارهایاش را انجام دهد و نتواند به موقع همهی امور را به انجام برساند.
۳. پول زیادی خرج میکنید.
خرید کردن و گاه گاهی خودتان را میهمان یک هدیهی زیبا کردن اصلا اشکالی ندارد. اما برای بسیاری از مردم، خرج کردن بیش از حد پول میتواند نشانهای از وجود مشکلات روحی روانی باشد.
به عنوان مثال، “صرف مقدار زیادی پول اغلب در فردی رخ میدهد که دورهای از روانپریشی را تجربه میکند، که یک جنبه از اختلال دوقطبی است.
بنا به گفتهی روانشناسان “برخی از آدمها، اغلب بیش از توانایی مالیشان پول خرج میکنند، و وقتی که از حالت حملهی عصبی بیرون میآیند، تنها چیزی که برایشان میماند، احساس گناه و درماندگی است در اثر پول زیادی که خرج کردهاند. اگر شما هم دچار چنین مشکلی هستید، شاید زمان آن فرا رسیده باشد که از یک فرد حرفهای کمک بگیرید!
۴. احساس برانگیختگی دارید و دوست دارید با دیگران وارد بحث و جدل شوید.
هر چند داشتن اختلاف نظر و گاهی وارد بحث شدن، چندان بد نیست، اما بیش از حد عصبانی شدن و از کوره در رفتن یا مدام منتظر فرصتی برای درگیر شدن با دیگران بودن، عادتی نیست که آن را نادیده بگیرید.
بنا به گفتهی روانشناسان، “خشم و تحریکپذیری، به طوری که فرد کنترل خود را از دست بدهد، میتواند نشانههایی از افسردگی یا اختلال دوقطبی باشد، به ویژه هنگامی که به نظر میرسد چنین رفتاری برای آن فرد غیر معمول است و حتی اتفاق خاصی برای بروز چنین واکنشی رخ ندادهاست.”
اگر این عادتها برایتان آشنا به نظر میرسد، مراجعه به یک درمانگر ممکن است گام خوبی باشد، به این ترتیب متوجه میشوید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
۵. پروژه یا کسب و کار جدیدی را شروع میکنید.
این مورد هم عادت دیگری است که در میان افرادی که اختلال دوقطبی دارند، به طور شایعی رخ میدهد. برخلاف کسانی که کسب و کارشان را به این دلیل شروع میکنند که حسابی در مورد آن فکر کردهاند و آن را مورد بررسی قرار دادهاند، افراد مبتلا به این اختلال ممکن است بدون توجه به خطراتی که پیش رویشان دارند، دست به این کار بزنند.
دکتر ایندرا سیدمبی، روانپزشک و کارشناس اعتیاد می گوید، هنگامی که شخص دچار روانپریشی است، ممکن است تند صحبت کند یا از موضوعی به موضوع دیگر بپرد. یا در آن واحد به موضوعات زیادی میپردازد. اغلب اوقات حملات روانپریشی پس از دورههای افسردگی رخ میدهند، و درست در همین زمان است که برنامههای بلندپروازانه میتوانند با شکست روبرو شوند.
در حالی که یاد گرفتن چیزهای جدید، شروع پروژههای تازه- و احساس هیجان در اثر ایدههای تازهی کسب و کار همیشه خوب است، اما چنین عادتی میتواند به این معنا باشد که در این میان مشکلی وجود دارد.
۶. رفتارهای جدیدی توسعه دادهاید.
اریکاهورنتال، درمانگر میگوید: “تغییر در وضعیت بدن و حالات یا حتی شیوهی راه رفتن ما در طول روز میتواند نشانهای از رخ دادن تغییراتی در خلق و خو و اغلب علامت نگرانیهای روانی یا حتی بیماری و مشکلات روحی روانی باشد.”
این تغییر به عنوان مثال، میتواند به اختلالات خلقی اشاره کند، زیرا حرکات میتوانند “بازتابی از وضعیت احساسی و سلامت روان ما باشند.” به رفتار و عادت جدیدی که در خودتان میبینید و دور از شخصیت شما به نظر میرسند، فکر کنید.
۷. فراموش میکنید که وسایلتان را کجا گذاشتهاید.
عدم توانایی به یاد آوردن جای وسایل در یک اتاق به هم ریخته، و در عین حال ناتوانی در تصمیمگیری و فراموش کردن چیزها، میتواند نشانهی افسردگی باشد.
اگر این مشکلی است که اخیرا با آن دست و پنجه نرم میکنید، حتما موضوع را با یک پزشک در میان بگذارید. او میتواند به شما در تشخیص مشکل موجود که در واقع، از افسردگی ناشی میشود، کمک کند، و شما را در مسیر درست درمان قرار میدهد.
۸. کل شب را بیدار ماندن.
دکتر ویتکین میگوید: “خواب بیش از حد کم یا بیش از حد زیاد میتواند نشانهای از وجود مشکلات روحی روانی باشد. در غالب مواقع اختلالات اضطرابی باعث بیخوابی یا بیقرار در خواب میشوند، در حالی که افسردگی باعث خستگی و خواب بیش از حد میشود.”
به طور کلی، بهتر است که حدود هفت تا نه ساعت در شب بخوابیم. اگر این همان چیزی است که در تلاش برای انجام آن هستید، ممکن است بخواهید به دنبال علت آن باشید از جمله مسائل مربوط به سلامت روانی احتمالی.
حتما بخوانید:
۹. مدام نگران روز آینده هستید.
هرچند کمی احساس تردید یا نگرانی در مورد روز پیش رو نرمال است، اما در صورتی که بیش از حد نگران روز آینده باشید تا حدی که فکرتان حسابی مشغول شود و از موقعیتهای خاصی اجتناب کنید، ممکن است در دام اضطراب گرفتار شده باشید.
بنا به گفتهی روانشناسان، “نگرانی بیش از حد نسبت به اتفاقات روزمره یکی از علائم مهم است که نشان میدهد، از یک اختلال اضطرابی رنج میبرید.”
۱۰. کارهای کوچک روزانه را تکرار میکنید.
روانشناس بالینی دکتر اسمات هوی میگوید: “آداب معمولی که همهی ما هر روز انجام میدهیم، – مانند بوسهی خداحافظی، یا چک کردن دسته کلید یا گوشی تلفن در کیفمان، طبیعی هستند و میتوانند بسیار کمککننده باشند.”
اما برای افراد مبتلا به اختلال و وسواس فکری عملی (OCD)، این عادتها میتوانند بیش از حد باشند. برای مثال، ممکن است چندین بار قفل در خانه را چک کنید یا حتی به خانه بازگردید تا دوباره آن را قفل کنید.
به همین دلیل است که این اختلال سبب میشود به خودتان شک کنید، بارها و بارها برنامهی روزانهتان را انجام دهید، یا تفکر جادویی را تجربه کنید. بنابراین، هنگامی که عادت تبدیل به وسواس شود، احتمال وجود مشکلات روحی روانی بالا است.
کلام پایانی
شناسایی این عادتها و دیدن آنها به همان صورتی که در واقع هستند، کار دشواری است. اما اگر شما یا شخص دیگری متوجه وجود آنها شدید، بد نیست که برای کمک گرفتن به یک فرد ذیصلاح مراجعه کنید.
برگرفته از: flipboard
جدیترین دیدگاهها