Select Page

۳۰ کاری که قبل از ۳۰ سالگی باید انجام داد.

۳۰ کاری که قبل از ۳۰ سالگی باید انجام داد.

همه‌ی ما به کارهایی فکر می‌کنیم که اگر تا قبل از مرگ انجام‌شان ندهیم، پشیمان خواهیم شد. خیلی از این کارها در میان افراد مختلف مشترک است. به شما پیشنهاد می‌کنیم برنامه‌ی زندگی‌تان را طوری بچینید که پرونده‌ی ۳۰ مورد از این کارها را که در ادامه به آنها اشاره شده‌است، قبل از ۳۰ سالگی بسته باشید.


حتما بخوانید: بحران سی سالگی و راهکار عبور از آن


۱. در دانشگاه ادامه تحصیل دهید.

دانشگاه

دانشگاه رفتن هزینه‌بردار است، اما در بیشتر موارد پولی که در طول مدت تحصیل هزینه می‌کنید به موقعیت‌هایی که در ازای آن به دست می‌آورید، می‌ازرد. در دانشگاه با آدم‌های جدید آشنا خواهید شد و مدام با کسانی سر و کار خواهید داشت که دغدغه‌های علمی‌شان می‌تواند در آینده‌ی شغلی شما نیز تأثیرگذار باشد. پس چه بهتر که این آدم‌ها وقتی جوان‌تر هستید وارد زندگی‌تان شوند. البته، قصد ما این نیست که دلسردتان کنیم. اگر ۳۰ سالگی را رد کرده‌اید و می‌خواهید تحصیلات دانشگاهی داشته باشید خیلی هم خوب است، اما در این جا روی سخن ما با کسانی است که هنوز ۳۰ سال‌شان نشده است، چرا که جوان‌ترها انرژی و انگیزه‌ بیشتری برای تجربه‌ی فراز و نشیب‌های زندگی دانشجویی دارند.

۲. سریال دکتر هو را حتما ببینید.

دکتر هو یکی از بهترین سریال‌های علمی تخیلی جهان است که پخش آن از شبکه‌ی بی بی سی ۲۶ سال طول کشید (از ۱۹۶۳ تا ۱۹۸۹). این سریال می‌تواند دیدگاه شما را نسبت به زندگی تغییر دهد، البته در جهت مثبت. تماشای دکتر هو به ویژه به کسانی که در سنین نوجوانی هستند توصیه می‌شود، چرا که آدم ها در نوجوانی تأثیرپذیرترند. از آن‌جا که این سریال خیلی طولانی است، اگر تماشای آن را از نوجوانی آغاز کنید، تقریباً تا میانسالی همراه‌تان خواهد بود. پس تا دیر نشده دست به کار شوید.

۳. ورزش کنید.

ورزش

آدم‌هایی که در میانسالی اندام قشنگی دارند، از جوانی روی هیکل‌شان کار کرده‌اند. بهتر است از نوجوانی یا حداکثر بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی دست به کار شوید و روزانه حدود ۴۵ دقیقه ورزش کنید. مطمئن باشید خیلی کار سختی نیست. وقتی ورزش کردن به بخشی از زندگی روزمره‌ی‌تان تبدیل شود، آن وقت خواهید دید که اگر یک روز ورزش نکنید انگار پژمرده شده‌اید. فواید ورزش کردن را هم که حتما خودتان می‌دانید، پس با مرور نکته‌های تکراری سرتان را درد نمی‌آوریم.


حتما بخوانید: تاثیر ورزش بر افسردگی و درمان آن


۴. از بازی‌های کامپیوتری لذت ببرید.

بازی کردن

اگر بچه‌ی این دوران باشید، بدون شک لذت انجام بازی‌های کامپیوتری را چشیده‌اید. چه قدر خوب می‌شد اگر همه‌ی آدم‌ها وقتی را به انجام بازی‌های کامپیوتری اختصاص می‌دادند. این قبیل بازی‌ها علاوه بر این که شما را با فناوری‌های جدید آشنا می‌کنند، باعث می‌شوند زمانی را در دنیای قصه‌های تخیلی به دور از مشغله‌های ذهنی سپری کنید. به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم شگفت‌انگیزترین اختراع این قرن را نادیده نگیرید. البته، فراموش نکنید که این بازی‌ها فقط جنبه‌ی سرگرمی دارند و باید در حد یک تفریح سالم به آن‌ها پرداخته‌شود. 

۵. تاریخ بخوانید.

خیلی شرم آور است که آدم‌ها، در بسیاری موارد حتی آدم‌های تحصیل کرده، هیچ چیزی از گذشته نمی‌دانند و هنگامی که نیاز می‌شود در یک جمع از وقایع تاریخی حرف بزنند، بیشتر ارجاعات‌شان غلط و غیر مستند است. به شما پیشنهاد می‌کنیم که از نوجوانی، خودتان را به مطالعه‌ی کتاب‌های تاریخی عادت دهید تا وقتی سن‌تان بالاتر رفت، اطلاعات درستی در این حوزه داشته باشید. وقتی تاریخ مملکت‌تان یا حتی ممالک دیگر را بدانید آن وقت به راحتی می‌توانید مچ آن‌هایی را که بیهوده اظهار فضل می‌کنند، بگیرید.

۶. گوشی هوشمند بخرید.

گوشی

اگر قصد دارید از همه چیز دنیا با خبر شوید، پس حتماً یک گوشی هوشمند بخرید. به وسیله‌ی این گوشی‌ها می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی عضو شوید و با کسانی که از آن‌ها دور هستید ارتباط برقرار کنید. علاوه بر این‌ها، اگر از گوشی‌های هوشمند درست و تأکید می‌کنیم سالم استفاده کنید، خلاقیت‌تان هم افزایش خواهد یافت. پس اگر هنوز به گوشی‌های قدیمی عادت دارید، هر چه زودتر تا ۳۰ سال‌تان نشده یک گوشی هوشمند بخرید. هر مدل و هر قیمتی هم که بخواهید در دسترس است.

۷. یاد بگیرید کامپیوتر شخصی‌تان را خودتان تعمیر کنید.

همه‌ی ما لازم است بدانیم کامپیوتری که با آن کار می‌کنیم از چه قطعاتی ساخته شده است و چه طور کار می‌کند. نیاز نیست در حد یک کارشناس یا برنامه نویس اطلاعات داشته باشید، همین قدر که بلد باشید صحت عملکرد قطعات مختلف را بررسی کنید کافی است. هدف اصلی این است که یاد بگیرید اشکالات کوچک را خودتان برطرف کنید و مدام سراغ تعمیرکار نروید و چه بهتر که قبل از ۳۰ سالگی به این مهارت برسید. در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که دانستن همین چیزهای کوچک می‌تواند از بسیاری هزینه‌های غیرضروری بکاهد.


حتما بخوانید: ۱۰ سوالی که برای رسیدن به هدف‌هایتان باید هر روز از خودتان بپرسید


۸. تیراندازی یاد بگیرید.

اسلحه دست گرفتن شوخی نیست و منظور ما هم این نیست که دست به اسلحه شوید و آدم بکشید. پیشنهاد ما این است که در یک باشگاه تیراندازی ثبت نام کنید تا با تجربه‌ای که از این رشته‌ی ورزشی در یک محیط محافظت شده بدست می‌آوردید، یاد بگیرید که اسلحه یک ابزار دفاعی قدرتمند است و چنان چه نا‌آگاهانه و به قصد ارتکاب جرم استفاده شود، صدمات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد.

۹. دوست صمیمی پیدا کنید.

دوست

همه‌ی ما در زندگی دست کم به دو سه دوست صمیمی نیاز داریم. چه بهتر که تعداد زیادتری دوست خوب داشته‌باشیم؛ اما شاید یک دوست صمیمی هم بتواند به تنهایی دنیای‌مان را چنان تغییر دهد که از داشتن دوستان متعدد بی‌ نیاز شویم. این قبیل دوستی‌ها بیشتر در دوران نوجوانی و جوانی پا می‌گیرند و در بیشتر موارد تا پایان عمر ادامه می‌یابند.

۱۰. قصه بنویسید.

خیلی آدم‌ها از نوشتن متنفرند. اما توصیه می‌شود تا وقتی جوان هستید و ذهن خلاق دارید، حداقل یک بار نویسندگی را تجربه کنید. قصه نوشتن نه تنها یک فعالیت سرگرم کننده است، بلکه مهارت‌های نگارشی‌تان را نیز پرورش خواهد داد، مهارت‌هایی که این روزها بیشتر افراد نادیده می‌گیرند. یک بار قلم دست بگیرید و چند خط از افکارتان را روی کاغد بنویسید، خواهید دید که انجام مداوم این فعالیت در بهبود مهارت‌های نگارشی تان معجزه می‌کند.

۱۱. اخبار مهم روز را دنبال کنید.

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که تماشای اخبار و خواندن روزنامه کسل‌تان می‌کند. اما در روزگاری به سر می‌بریم که لازم است از وقایع پیرامون‌مان با خبر باشیم. بدانید که بزرگ‌تر‌ها از این که شما جوان‌ترها به تماشای اخبار علاقه نشان دهید خوش‌شان می‌آید و به طور حتم از این که ببینند از وقایع مهم روز مطلع هستید تحسین‌تان خواهند کرد.

۱۲. از فیلم راکی درس بگیرید.

به احتمال زیاد اسم راکی به گوش‌تان خورده است. پیشنهاد می‌کنیم تماشای نسخه‌ی اصلی این فیلم را از دست ندهید. این فیلم ماجرای یک بوکسور بینوای ایتالیایی است که قصد کرد خودش را به همه‌ی دنیا ثابت کند، کاری که هیچ کس فکرش را هم نمی‌کرد. تماشای این فیلم می‌تواند برای جوان‌ترها ترغیب کننده باشد و به آن‌ها نشان دهد که حتی انسان‌های فقیر نیز می‌توانند فرصت ترقی داشته باشند؛ فقط کافی است که آدم اراده کند و خودش را باور داشته باشد.

۱۳. موضع سیاسی خود را مشخص کنید.

هر وقت حرف از سیاست می‌شود، همه‌ی ما یک جورهایی متعصب می‌شویم و خلاصه از یکی از مواضع سیاسی دفاع می‌کنیم.به دلیل وجود گروه‌ها یا تفکرات سیاسی متفاوت، چه بهتر که از جوانی موضع سیاسی خود را مشخص کنید. تا جوان هستید با مواضع سیاسی مختلف آشنا شوید. از آن جا که افراد در سنین جوانی کمتر رفتار متعصبانه دارند، فرصت خواهند داشت که از زوایای متفاوت به قضایای سیاسی نگاه کنند و تحمل پذیرش عقاید مخالف را در خود پرورش دهند.

۱۴. به خارج از کشور سفر کنید.

به خارج از کشور سفر کنید

قبل از ۳۰ سالگی فراغت و انرژی بیشتری برای سفر کردن خواهید داشت. پس اگر امکان‌اش را دارید، تا قبل از ۳۰ سالگی به یک سفر خارج از کشور بروید. حتماً شنیده‌اید که می‌گویند بسیار سفر باید تا پخته شود خامی. آدم‌هایی که زیاد سفر می‌کنند، کوله باری از تجربه هستند. این افراد چون شیوه‌های مختلف زندگی کردن مردمان کشورهای دیگر را دیده‌اند، ذهن‌شان بازتر است و راحت‌تر می‌توانند خودشان را با شرایط مختلف وفق دهند.

۱۵. به کنسرت موسیقی بروید.

هر وقت پیش آمد، به کنسرت موسیقی بروید و حسابی حال کنید. کنسرت رفتن کاری نیست که نشود بعد از ۳۰ سالگی انجام‌اش داد، اما وقتی جوان‌تر هستید شور و انرژی بیشتری دارید و بهتر می‌توانید با جمعیت همراهی کنید. یک آدم ۴۰ یا ۵۰ ساله شور و هیجان دوران جوانی را پشت سر گذاشته است و نمی‌تواند آن طور که جوان‌تر‌ها با کنسرت حال می‌کنند از آن لذت ببرد.

۱۶. زبان خارجی یاد بگیرید.

منظور از یادگیری زبان خارجی این نیست که به همه‌ی چند و چون آن مسلط شوید، بلکه همین قدر که با یک زبان خارجی آشنا شوید کافی است. البته، اگر توانستید یک زبان خارجی را آن قدر کامل یاد بگیرید که مسلط و روان صحبت کنید که خیلی هم عالی است. اگر چه برای یادگیری هیچ وقت دیر نیست، توصیه می‌شود یادگیری زبان‌ خارجی را در سنین جوانی آغاز کنید و به تعویق نیندازید.

۱۷. شب زنده‌ داری کنید.

البته که بعد از ۳۰ سالگی هم می‌شود شب زنده داری کرد، اما شاید شما از آن دسته افرادی باشید که وقتی سن‌تان بالاتر رفت، تمایل بیشتری به خواب و استراحت پیدا کنید. شب زنده داری به ویژه در دوران دانشجویی امکان پذیرتر است. این کار از سوی پزشکان توصیه نمی‌شود، اما بد نیست چند باری امتحان‌اش کنید و حداقل یک بار در عمرتان شاهد طلوع خورشید باشید.

۱۸. از ستاره‌های مغرور انتقاد کنید.

کم نیستند ستاره‌هایی که وقتی طعم شهرت را می‌چشند، چنان خودشیفته می‌شوند که به هیچ کس اجازه‌ی انتقاد نمی‌دهند. بد نیست در عالم جوانی به یکی از این ستاره‌های مغرور پیغام دهید و به جای چاپلوسی از انتقادات‌تان بنویسید. شاید چون جوان هستید و کم سن و سال به شما توجه کنند و اگر خیلی خوش شانس باشید، در پاسخ به شما چیزی بنویسند. فراموش نکنید که حتی در انتقاد کردن هم از رعایت ادب فروگذار نکنید.

۱۹. پیاده‌روی کنید.

پیاده روی کنید، مثلاً در یک وعده ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر راه بروید. پیاده روی ورزش فوق العاده‌ای است که چنان چه اصولی انجام شود، کمک‌تان می کند مقدار زیادی کالری بسوزانید. وقتی حسابی پیاده روی کردید، دیگر می‌توانید حداقل یک هفته هر چه دل‌تان خواست میل کنید.اگر قبل از ۳۰ سالگی خودتان را به پیاده روی عادت دهید، با افزایش تندرستی خطر مرگ زودرس نیز را از خودتان دور کرده‌اید.

۲۰.حتما سریال ۲۴ را ببینید.

مگر می‌شود صحنه‌ای را که جک باور با شلیک گلوله یک فروند هلیکوپتر را سرنگون می‌کند از دست داد! به طور حتم تماشای این مجموعه‌ی تلویزیونی در سنین میانسالی و بالاتر از آن هم امکان پذیر است، اما چرا باید هیجان تماشای یکی از بهترین مجموعه‌های تلویزیونی قرن ۲۱ را به بعد از ۳۰ سالگی موکول کرد؟!

۲۱. قهوه مصرف کنید.

قهوه

هستند کسانی که روزانه سه تا شش فنجان قهوه میل می‌کنند. مصرف متعادل قهوه برای سلامت بدن مفید است. پیشنهاد می‌کنیم نوشیدن قهوه را از جوانی آغاز کنید تا از فواید معجزه آسای این دانه‌های قهوه‌ای بهره‌مند شوید. چون نوشیدن قهوه بی‌خوابی می‌آورد به طور ویژه به دانشجویانی که قصد دارند شب امتحان تا صبح درس بخوانند توصیه می‌شود.

۲۲. گم و گور شوید.

آدم‌ها گاهی وقت‌ها ناخواسته راه گم می‌کنند، اما منظور ما گم و گور شدن خود‌خواسته است. مثلا یک بار با جی‌پی‌اس خاموش رانندگی کنید. همین طور بروید و بروید تا ببنید از کجا سر در می‌آورید. معمولا در دوران جوانی وقت بیشتری برای این جور کارها خواهید داشت و چون جوان و کم تجربه هستید، عذرتان پذیرفته‌تر است.

۲۳. نجوم یاد بگیرید.

یاد گرفتن نجوم یک تجربه‌ی فوق العاده است. رصد آسمان شب و چشم دوختن به ستاره‌ها آرامشی دارد که کمک‌تان می‌کند چند لحظه‌ای از دغدغه‌هایی که آرامش‌تان را گرفته‌اند دور بمانید. این احساس آرامش زمانی بیشتر حس خواهد شد که دقیقاً بدانید در آسمان چه می‌گذرد. این امر زمانی میسر می‌شود که در کلاس‌های آموزشی نجوم شرکت کنید یا این که خودتان به صورت آماتوری درباره‌ی آن کتاب بخوانید.

۲۴. رؤیاپردازی کنید.

به احتمال زیاد بارها به عنوان یک جوان کم سن و سال شاهد بوده‌اید که بزرگ‌ترها از رؤیاپردازی منع‌تان می‌کنند و از شما انتظار دارند که از آرزوهای دور و دراز دست بردارید. اما بدانید که اگر برای هر آرزویی نهایت تلاش‌تان را به کار ببندید، آن آرزو هر مقدار هم که دست نیافتنی باشد احتمال دارد که محقق شود. ما آدم‌ها فقط یک بار فرصت زندگی کردن داریم، پس بیایید این فرصت را با سستی و تنبلی از دست ندهیم و برای آرزوهایی که می‌توانند به خودمان، اطرافیان‌مان و در نمای کلی تر به جامعه سود برسانند، تلاش کنیم.

۲۵. برنامه‌ریزی داشته باشید.

برنامه ریزی

برنامه ریزی برای زندگی فردی از جمله مهارت‌هایی است که باید از دوران کودکی به آن توجه شود. توصیه می‌شود فهرست اموری را که باید انجام دهید روی کاغذهای یادداشت پشت چسب‌دار بنویسید و آن‌ها را به میز کارتان بچسبانید تا مدام جلوی چشم‌تان باشند. فهرستی را که تنظیم کرده‌اید نیز هر چند وقت یک بار به روز کنید تا از انجام هیچ کاری باز نمانید.

۲۶. از مصرف نوشیدنی‌های گازدار بپرهیزید.

سعی کنید هر چه زودتر مصرف نوشیدنی‌های گازدار را برای همیشه کنار بگذارید. شاید در روزهای اول برای‌تان خیلی سخت باشد که آب خالی میل کنید، اما مطمئن باشید که به مرور زمان عادت خواهید کرد. پیشنهاد می‌کنیم موادغذایی پر شکر را نیز از برنامه‌ی غذایی روزانه‌ی‌تان حذف کنید تا میانسالی و پیری سالم‌تری داشته باشید.

۲۷. به کلاس تئاتر بروید.

اگر فرصت دارید، به کلاس تئاتر بروید و حداقل با اصول اولیه‌ی آن آشنا شوید. در این کلاس‌ها یاد می‌گیرید که به طور مثال چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنید یا این که چگونه بر ترس خود از صحبت مقابل جمع غلبه کنید. آموختن این قبیل درس‌های آموزنده در جوانی، کمک بزرگی به مدیریت روابط‌تان با دیگران خواهد کرد.

۲۸. مدیریت کنید.

خیلی آدم ها از این که در یک کار گروهی مدیر باشند خجالت می‌کشند یا بهتر بگوییم می‌ترسند. اما یادتان باشد اگر در مدرسه یا دانشگاه فرصتی پیش آمد که بتوانید رهبری یک کار گروهی را به عهده بگیرید، از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببرید و مهارت‌های مدیریتی‌تان را امتحان کنید. این کار کمک‌تان می‌کند که یاد بگیرید مستقل فکر کنید و مسئولیت پذیرتر باشید.

۲۹. مستقل زندگی کنید.

یکی از مزیت‌های زندگی با پدر و مادر این است که به شما فرصت می‌دهد مقدار زیادی پول پس انداز کنید. اما وقتی ۲۹ سال‌تان شد، دیگر وقت آن است که به دست و پا کردن یک زندگی مستقل فکر کنید. تجربه‌ی زندگی مستقل به شما یاد خواهد داد که مسئولیت پذیر باشید و بار زندگی را خودتان به دوش بکشید.

۳۰. خودتان آشپزی کنید.

آشپزی

به جای این که خودتان را به خوردن غذاهای حاضری عادت دهید، یاد بگیرید خودتان آشپزی کنید. با تمرین مداوم آشپزی و تهیه‌ی غذای روزانه‌ی خودتان نه تنها در مهارت آشپزی استاد می‌شوید، بلکه می‌توانید پس‌انداز کنید، چون تهیه‌ی غذا در منزل در بسیاری موارد ارزان‌تر تمام می‌شود. با این کار به تدریج یاد می‌گیرید که با مواد اولیه‌ی ساده یک وعده‌ی غذایی خوشمزه و بی نظیر تدارک ببینید.

برگرفته از: lifehack

درباره نویسنده

مهسا نعیمی

نویسنده و عضو تیم تحریریه طرحواره, کارشناس روان‌شناسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پربازدیدترین مطالب اخیر

محبوبترین ها