Select Page

چگونه حرف بزنیم زمانی که حرف زدن غیر ممکن به نظر میرسد

چگونه حرف بزنیم زمانی که حرف زدن غیر ممکن به نظر میرسد

همه ی ما گاهی اوقات، فقط می خواهیم که تنها باشیم. شما نیز زمان‌هایی که عصبانی، مایوس و ناامید هستید احتمالا دوست ندارید مکالمه‌ای در این مورد داشته باشید و اگر شخصی تلاش کند که با شما حرف بزند این کار آنها به نظرتان آزاردهنده می‌آید.

در این مواقع نادیده گرفتن آنها و یا استفاده از جمله های “تنهایم بگذار” یا “بهت احتیاجی ندارم” گزینه های وسوسه انگیزی به نظر می آیند. در واقع اینها واکنش هایی طبیعی در مقابل این افراد هستند اما نباید فراموش کرد که استفاده از آنها ممکن است برایتان پشیمانی به همراه داشته باشد!

در هر صورت شما معمولا درست زمانی که نمیتوانید تشخیص دهید که چگونه آنچه درونتان میگذرد را بیان کنید به روابطتان ضربه وارد می کنید.

 

 لغت‌های بی‌گناه تبدیل به قاتلان می شوند

وقتی زوج ها در حال دست و پنجه نرم کردن با افکار و احساسات منفی هستند، در انتقال این احساسات به طرزی خوب و عاشقانه، دچار مشکل می شوند . موضوع تنها “در چه مورد” صحبت کردن نیست موضوع “چگونه” صحبت کردن است. در این مواقع حتی اگر از طرف مقابلتان هم عصبانی نباشید ممکن است به طور غیر ارادی به تندی با او برخورد کنید.

این کاملا قابل درک است. وقتی شما با احساسات منفی سر و کار دارید کنترل کردن کلام یا تن صدا کار سختی به نظر می آید. درست مثل این است که درون شما ، نیروی اراده تان به سختی برای مبارزه با آن افکار منفی در تلاش است و حقیقتا ظرفیت سر و کله زدن با مردم را ندارد ، هر چند که آنها فقط قصد کمک داشته باشند.

ممکن است زوجها در حالتی منفی گرفتار شوند و فراموش کنند که رفتارشان ناشایست است و احتمالا فردی که مورد بی اعتنایی قرار گرفته است طرف مقابل خود را قضاوت خواهد کرد و از اینکه ” به چه علت این رفتار با او شده است ” متعجب خواهد شد  و به این شکل مسئله ای که در ابتدا مشکل یکی از طرفین بود به یک مشکل جدی در ارتباطشان بدل خواهد شد.

وقتی زوجها بیان احساسات منفی خود به شیوه ای سازنده را یاد نگیرند گاها باعث می شوند طرف مقابلشان حس کند که دیگر علاقه‌ای به او ندارند. و اگر یکی از دو نفر نخواهد در مورد احساساتش صحبت کند، دیگری ممکن است به این نتیجه برسد که در آن رابطه به او اهمیت داده نمی‌شود و یا ارزشش حفظ نشده است.

در واقع لغات می‌توانند همانند خنجر‌ها عمل کنند و اگر یکی از طرفین حرف های ناراحت کننده و آزاردهنده ای بزند، دیگری در مورد آن رابطه به شک خواهد افتاد.


مطالب مرتبط: آزمون مثلث عشق استرنبرگ


حرف زدن تنها راه ممکن نیست

برای زوجها، تشخیص اینکه چه زمانی در زمینه ی عواطف و احساسات دچار مشکل شده‌اند، امری حیاتی و مهم است.و همواره باید در نظر داشته باشند که آن کشمکش بازتابی از رابطه و یا عشقی که نسبت به هم دارند نیست.

ممکن است حرف زدن در موقعیت های خطیر و متغیر بهترین گزینه ی موجود نباشد، ولی این بدان معنا نیست که زوجین باید از مطرح کردن افکار خود به یکدیگر خودداری کنند. راه‌های دیگری برای بیان این احساسات مشکل‌ساز، به گونه‌ای که باعث ناراحتی طرف مقابلتان نشود، وجود دارد. نوشتن نامه در این مواقع گزینه‌ی بسیار خوبی است.

ممکن است شما فکر کنید که یک پیام نوشتاری کفایت می‌کند اما ارسال پیام در این موقعیت کارساز نیست. پیام های نوشتاری بسیار غیر رسمی هستند و تقریبا هیچ تلاشی را در بر نمی‌گیرند. همچنین ثبت درست لحنتان در یک پیام کار سختی است و ممکن است به مشکلاتی یکسان با زمانی که بخواهید احساستان را بیان کنید، منجر شود.

نوشتن نامه نشان می‌دهد که شما برای آن رابطه ارزش قائل هستید و حاضرید در جهت برقراری ارتباط موثر تلاش کنید. در کتاب ” مردان مریخی ، زنان ونوسی ” جان گری توضیح می‌دهد که دو نوع نامه وجود داره که شما با نوشتن آن میتوانید احساساتتان را بیان کنید. یک نامه برای گفتن تمام افکار و احساساتتان و دیگری در این مورد که دوست دارید چطور پاسخی برایشان دریافت کنید.

وقتی شما نامه را کامل کنید دیگر نیازی به حرف زدن در مورد این موضوع نخواهید دید. نامه‌ی اول وسیله‌ای است که به شما کمک می‌کند افکار و احساساتتان را تماما روی کاغذ بنویسید و در واقع بلافاصله بعد از اینکه بتوانید آشوب درونیتان را روی کاغذ بیاورید احساس خیلی بهتری خواهید داشت.

نامه ی جواب‌ها چیزی است که انتظار دارید شریک زندگی شما بعد از شنیدن احساستان به شما بگوید.

بعد از نوشتن هر دو نامه آنها را در اختیار طرف مقابلتان قرار دهید. این کار نه تنها باعث می‌شود طرف مقابل بفهمد که چه حسی دارید بلکه به آنها نشان می‌دهد به چه چیز برای داشتن احساس بهتر نیازمندید. آنها نمی دانند شما چه چیز را در آن موقعیت بیشتر دوست دارید و انجام چه کاری شما را آرام می‌کند مگر آنکه به همسرانتان بگویید.

همیشه بگویید …! حتی اگر کار سختی به نظر برسد

صحبت نکردن راهی است که بدون شک موجب ایجاد تنش در رابطه‌تان می شود اما داشتن ضعف در بیان افکار نیز می‌تواند به همان میزان مخرب باشد. به جای عصبانی شدن وقتی طرف مقابلتان قصد کمک به شما را دارد، از روش نامه‌نویسی برای مطرح کردن احساساتتان استفاده کنید و به او یاد دهید که چطور می‌تواند آرامتان کند. با استفاده از این روش متوجه کاهش تنش در رابطه تان خواهید شد و همچین احساس “شنیده شدن” خواهید داشت و قادر خواهید بود به جای دور کردن افرادی که بیشترین علاقه را به شما دارند، با آنها به طرز عاشقانه‌تری ارتباط برقرار کنید .

 

برگرفته از: lifehack

درباره نویسنده

ندا ستارزاده

عضو تیم تحریریه طرحواره

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پربازدیدترین مطالب اخیر

محبوبترین ها